Saturday, May 29, 2010

Lagi Pasal Persiapan.....


Jom tgk pilihan warna yg sye pilih utk barang2 hantaran sye.....

Korg rse ok x erk.....abaikan plastik kat blkg tu.....tu door gift yg smpai skrg x siap2......haha.....actually kan mula2 sye nak tempah hantaran ni kat org lain pastu nak guna fresh flower dgn tema kuning (bunga matahari) & pink (ros).........sye mmg dah lama b'hajat nak guna fresh flower utk hantaran....tp malangnyer org yg sye nak mintak gubah tu mcm bz so x dpt la....last minute mak sye cari org lain iaitu jiran sye....tp sye still nak mengekalkan warna kuning & pink....ni ada beberapa brg yg dah siap so sye bwk blk rumah....then bila abah tgk dia tanyer "ko rasa lawa ker ni?".....hahaha....sye pon tanyer la "kenapa?....x lawa ker?".....abah jwb "ntah, ada kuning, ada pink"......pastu sye ckp "kaler tu org yg pilih".....abah ckp "oh, x boleh salah kan dia la".....hahahha.....sye plg x suka klo abah sye komen2 negatif coz slalu komen dia tu betul.....hehe....so korg tgk ok ker....coz bg sye mmg dah ok dah ni.....act sye budget rm50 utk gubah satu hantaran so sgt b'nasib baik coz jiran sye tu mmg amik rm50 utk satu hantaran.....kesimpulannyer sye rse x kesah la org nak ckp aper ker kan....janji sesuai ngan budget sye & nasib baik ada org nak gubah.....hehehe.....

Semalam aktiviti sye seharian wat bunga pahar jerk.....bunga pahar ni kitorg beli dah siap kat air hitam sekali ngan door gift aritu.....tp still kena gubah skit2 la....coz bunga ni dlm kotak dia x kembangkan....so kena kembang kan & modify skit....coz mak sye nak guna telur tiruan kaler silver tu.....mmg nampak lawa tp agak melecehkan.....dlm telur tu sye letak gula2 jerk.....memula mak sye nak letak kurma & kismis....tp setelah dia tgk harga kurma yg mahal, terus x jd.....hehe....so sblm dia pikir utk letak benda yg bkn2 lg, baik sye letak gula2 jerk & semua telur sebyk 100 tu dah siap sye letak gula2.....smlm sye dah siapkan 50....so tinggal 50 lg belum siap....penat gak wat ni.....tp lps tgk dah jd, & lawa....sgt la puas ati....mak sye pon ckp lawa.....time dlm kotak tu x nmpak lawa sgt.....hehe.....tahu kah anda bahawa mak sye memula nak beli bunga pahar ngan harga rm7 sabatang....owwhhh sye mmg dah pening dah time tu coz dia mmg btul2 dah suka & t'pengaruh ngan org kedai tu....dia dah siap nak bayar deposit lg....klo 100 batang dah rm700.....adehh sgt la m'bazir coz byk lg menda boleh beli kan....so sye pon nasihatkan dia supaya jgn m'bazir & dia pon akhirnyer ikut nasihat sye (klo bab2 m'beli ni mmg sye lbh b'fikiran matang & rasional dr mak sye....hehe).....& sye rse sye mewarisi sedikit sifat kedekut bapak sye.....hahaha.....

Haaa tau x, bunga pahar ni sye tgk kat Jln TAR harga dia rm3.50 sebatang.....tp sye beli kat air hitam dlm rm2.40 jerk.....murah kan....hehe.....ok la ni, lawa pon lawa.....xder la harga smpai rm7.....ihikz!

So tu jer la dulu, nnti ada citer baru sye update lg.....hehehe.....daaaa


No comments: