Wednesday, May 26, 2010

Cerita persiapan perkahwinanku....


Seperti yg anda tahu, lg 8 hari jer hari yg di nanti2.....act x nanti sgt pon.....haha.....persiapan dah 80% kot......ada lg la yg blum ready tp bisa diatur.....

Pengapit......akhirnyer sye telah meminta mmber ampang girl sye iaitu Bib utk jadi pengapit......pemilihan ini dia dibuat adalah kerana bib ada baju ngan tone warna ungu yg sye nak.....coz pada mulanyer sye mmg xder budget utk beli baju pengapit, tp last2 abah setuju nak sponser......hehe.....so bib pon dah setuju.....jd proceed.....thanks bib.....act bkn senang yer sye nak wat pilihan ni......lama gak sye pikir.....mak sye dah push2 & tanyer2 sapa pengapit sye.....sye ada 12 kwn plg rapat.....mmg susah nak pilih sorg dr 12 ni......klo bleh sye nak semua jd pengapit.....so utk menyenarai pendekkan calon2 pengapit, sye list kan kwn2 yg tinggal dkt ngan umah sye....so senang, xder susah & jauh sgt nak b'ulang alik.....so mereka adalah opy, am, bib, linda, ell & ipah.....then opy & am mmg sye pening nak wat pilihan coz dua2 adalah kwn sye yg plg plg plg rapat, di mana sye mmg xbleh nak pilih slh sorg.....so sye keluarkan dua2 dr senarai.....so tinggal bib, linda, ell, & ipah.....ell dah kawen so takut susah kan dia....so ell out.....ipah slalu bz, so takut dia ader hal....ipah out....so yg tinggal linda & bib.....so kesimpulannyer yg mengukuhkan pilihan sye adalah bib coz reason memula yg sye nyatakan td.....hahaha.....

Kalau la pengapit bleh ramai2, kan best......hehe....sye pilih warna ungu yg lbh gelap utk baju pengapit lelaki & pompuan....hope nmpak lawa nanti....hehe.....

Tahukah anda bahawa utk perkahwinan sye, sye mempunyai 3 design kad yg berlainan?.....haha....yer....ini adalah fakta, bkn auta......kad mula2 yg sye wat adalah 700 keping di mana sye rse dah cukup utk kedua2 belah pihak sye & Mr. Razak.....dr 700 tu, pihak sye amik 550 & Mr Razak 150.....sye ingat dah cukup.....sye nyer kwn2, sye guna 100 kad.....kwn2 shiela & syapid dlm 50 kad.....so parents sye amik 400 kad.....rupanyer x cukup lg....kwn2 diorg mmg sgt la ramai.....so abah telah menempah lg 200 kad.....kan aritu abah x puas ati ngan kad sye yg dia ckp nmpak murah & x lawa.....so dia tempah ikut citarasa dia.....dia tempah kat LH Creative Pudu.....kat situ mmg sejuta kali lg bagus dr tempat sye tempah, Officemart Setiawangsa......huhu....I have to admit that my father is right....my card look dull & cheap.....tp x nak ckp kat dia coz nnti dia ckp sye degil.....huhu.....

Ini lah kad yg sye tempah......

Kad yg abah tempah kat LH Creative......sye suka yg kaler pink tu.....hehe....korg jgn tempah kad separate cmni tau.....coz harga akan jd lg mahal.....baik tempah skali jer terus.....so korg kena btul2 plan la braper tetamu nak jemput.....mcm family sye, coz baru 1st time wat majlis kawen, so mmg x tau......huhu....xper, belajar dr kesilapan.....

Bunting & Banner pon dah siap.....yer design nyer direka oleh Mr Razak.....2bln dia amik masa nak siapkan benda ni.....hampeh tul.....bila sye dah perli2 dia baru la dia sibuk nak siapkan.....klo x, asyik xder mood la aper la....."u, xper la bunting ngan banner tu....x yah la siap kan....lps kawen pon xper".......haha.....best kan kena ayat cmtu......

So ini la hasilnyer......hahahaha......ok kan ajer.....

Yang lain....so far ader lg skit2....brg2 hantaran sye tempah kat jiran rumah sye.....dia setuju nak watkan hantaran sye & Mr. Razak.....so 16 hantaran semuanyer.....sye 9, Mr Razak 7.....tu pon last minute tukar plan....coz memula nak wat 7-5 jerk.....tp semua x setuju coz klo 5 tu, mmg x cukup utk hantar sireh.....org tua2 ckp x bleh, sireh tu adat....terpaksa la ikut w.pon semua ni just meremehkan keadaan....so jd la 7.....oleh kerana Mr Razak antar 7, sye plak t'paksa la balas 9.....huhu.....nasib baik mak & abah sponser lg 2 brg coz sye mmg dah xder budget.....mak bg perfume paco rabanne & abah bg kasut Bonia.....ini sudah lebih, brg2 sye bg semua best.....brg Mr Razak bg kena budget2.....haha.....act x best gak parents sye sponser coz klo bleh biar la brg2 ni sye guna duit sndiri.....tp mak sye insist nak bg, so xper la 2 brg jerk....tema kaler utk brg hantaran adalah kuning & pink.....

Door gift ada lg 300 yg blum siap.....bunga pahar x start wat lg.....pastu bunga rewang ada 50 nak kena wat.....semua tu sye jugak yg kena wat.....pastu rumah x start kemas lg.....itu pon sye.....xper la....x kesah la....b'susah2 dahulu, b'senang2 kemudian.....cuma sye sgt riso sye akan kepenatan & x cukup tdo mcm time b'tunang aritu.....huhu.....coz klo sye penat, mmg akan nmpak kat muka sye xbleh nak cover2.....

Katering time nikah & majlis sanding semua parents sye dah uruskan.....cuma aturcara majlis blum finalize lg.....abah amik 2 org penyanyi pentarama.....pastu ada marhaban....kompang.....semua tu biar la syapid & abah pikir coz diorg kononnyer sgt terer bab2 organize event ni......syapid aktif organize event2 kat U dia.....abah lak slalu wat event peringkat kebangsaan.....so hope ok la kan....tp yg x best nyer, sye request penari tp x dpt coz abah kata stage kecik pastu dah penuh ngan pelamin so xder space.....nak wat cmner kan....huhu.....

Act stress jugak nak kawen ni.....byk btul nak kena pikir....lg2 pasal duit....adeh.....semak fikiran.....sye rse sye dah hilang fokus lately......wat keje kat ofis pon mcm blur2.....byk sgt pikir kot......bila la semua ni nak b'akhir.....uhukz!

No comments: