Wednesday, April 21, 2010

Pening tak ko???

Salam....sye sgt tension....sye x tau la dah berapa juta kali sye b'gado ngan ayah sye psl kawen ni.....tahu kah kenapa?

1) Haritu sye nak amik pakej kawen harga rm5000 dia ngamuk2 marah2 ckp sye ni gila ker nak amik mahal2.....pastu tetb dia gi Alinas sorg2 survey pakej kat situ pastu pggil sye & Mr Razak dtg & ckp dia nak amik pakej harga rm8000.....ko bengang x senah?????......last2 sye x nak & amik pakej lain.....

2) Hari tu mak sye nak amik catering harga rm8.50 sekepala then dia ngamuk2 dlm kete x ingat dunia sbb dia ckp mahal sgt, dia bleh dpt lg murah.....pastu tetb ader catering harga rm10 sekepala tetb dia nak plak.....last2 mak sye decide nak amik yg rm8.50 tu slps b'bulan2 pujuk ayah sye.....sye rse nak terjun dlm lombong.....

3) Ok2 ader lg ni.....ni plg sye bengang.....smpai rasa x nak kawen......ada anak kawan ofis dia nak kawen, pastu kawan dia tu bg la kad jemputan kawen.....then ayah sye compare kan kad kawen anak kawan dia tu ngan kad kawen sye, pastu dia kutuk2 kad kawen sye....dia ckp kad kawen sye tu bleh dpt ngan harga 40sen jerk padahal sye beli bkn ngan harga 40sen.....x ker bengang.....dia ckp dia malu nak bg kad kawen sye tu kat kwn2 ofis dia coz kad kawen tu murah sgt.....huhu.....then dia nak wat yg lg mahal utk bg kwn2 dia.....pastu td sbg tanda protes sye dah koyak rabakkan kad kawen anak kwn dia tu sambil dia t'gelak2 ngan mak tgk perbuatan sye itu......huhu......bkn kad tu yg jd ukuran....yg penting ikhlas.....sye sgt sedeh....

4) Lagi......bleh x terima mak sye nak ader penari or org main kompang ker time majlis tu.....tp dia x nak kononnyer mahal la kan.....pastu bleh terima x dia nak A.Samad Said deklamasikan sajak......braper ribu plak tu kan....adehhh....sunggu x logik......dah la sye malas dah nak layan.....wat la aper dia nak wat.....jgn sampai pengantin perempuan x dtg time majlis.....huhu....

5) Byk lg benda2 yg mmg kitorg x sekepala....pasal alas meja, psl cameraman, psl door gift & byk lagi.....pendek kata semua yg sye suka dia x suka.....pastu susah betul nak bwk b'bincang, apa2 mesti mak sye kena jd org tengah.....klo x, perang dunia la......

Sebenarnya sye betul2 x paham.....dia nak wat majlis cmner.....memula nak budget giler2.....tp skrg dah mcm byk m'bazir la plak.....apakah sebenarnya ini semua???.....

Actually kad tu sye wat ngan duit sendiri coz x nak susahkan dia....so ikut la kemampuan sye kan....dah tu jer yg sye mampu....huhu....sedeh la....padahal sye selalu pikir x nak susah kan dia....dah la....sye tau la sapa sye....gaji sye kecik, x mcm dia....dia kaya pakai kereta camry, income belas2 ribu kan....yer la2....tau la....at least x pyh la hina2 kad ni......huhu.....

Ok la....dah kurang skit tension sye....best gak dpt release tension kat sini.....

4 comments:

ada_epy said...

salam, pjg gak tension elly ne...cuma ada leh bgtau ckt ler keadaan ayah elly dari luaran nampak cam x leh nak ngam dgn elly bile bincang pasal kawin...
so elly kena releks jap n pikir balik secara rasional nape ayah elly jadi cam2.. mesti bersebab. salah satu sebab nyer ayah elly merasakan dia akan kehilangan, maksud ada elly akan berkahwin so segala tugas seorg ayah akan terhenti apabile anak perempuannya telah bertemu dgn pasangannyer...
ayah mana xsedih bile anak yang dibesarkan dan ditatang dgn penuh kasih sayang bakal meninggalkan mereka...so cuba face 2 face dgn ayah elly n slow talk dgn dia yer.. mesti de jln penyelesaian..
k daaaaa..

ELLY said...

hehehe....thanks Ada....betul gak Ada ckp ni....mungkin la, tu la sebab ader jer benda yg dia x puas hati....mugkin coz dia risau kot kita dah nak kawen....semua ayah mcm tu kot....tp kita ank 1st yg nak kawen so lebih skit kot tekanan....hehe

nurarinab said...

sabar k..bnda tu sume dugaan..kdg2 diorg mmg ckp mcm2 tp pastu bile trpkr blk diorg tau bnda tu mmbzr. elly kn bncg dulu ngn diorg psl ape2 pn. cam cnth catering,elly jus bgtau die yg elly nye choice hrga 8.50 sekepala, die nye choice brape rm? bile die tau die nye lbh hl, die akn pkr sinri n otomatik amik yg elly nye.prob nye satu je, diorg sbnrnye nk mmbntu dlm sume hal n xnak elly bt kptsn sorg2 sbb die rs khlgn. so pd diorg, ni mcm bnda las yg akn elly perlukn khidmat diorg. jus bncg je sume bnda dgn diorg bio diorg get involved dgn sume bnda utk wedding elly ni.

Nor Hanis said...

Kak Elly~ eh.. Kak Lyana.. eh...eh..
orang panggil Elly rupanya...

saya rasa lebih baik akak ikut je cakap ayah akak. mebi dia kempunan masa wedding dia dulu tak boleh buat camtu. takut karang ade pulak dia buat kad lain tapi nama sendiri. haaa... teng..teng...teng...

hehehe~ gurau je...