Monday, April 26, 2010

Baju ku sudah siap.....


Hahahaha......lagi 38 hari jer lagi.....takut nyer.....so far persiapan dah 70%.....yang merisaukan sye skrg pasal door gift yg x siap2 lg ni....pastu hantaran pon blum confirm lg nak gubah kat sapa....tp x per semua tu bleh relax dulu.....tunggu mak bising2 baru sye b'tindak.....haha.....

Kelmarin baju nikah dah siap.....baju ni ditempah di BJUTI maju junction.....kat entry lps ader sye citer uncle & untie sye telah membelikan sye 2 helai kain lace kat bandung.....so aritu pening gak x tau nak tempah kat mana.....oleh kerana mak sye keje kat maju junction so dia bekenan la butik Bjuti ni....coz kedai ni nyer jahit manik lawa.....kain baju nikah sye tu x der manik....so that's y la sesuai tempah kat sini......lgpon mak nak sponser so ok kan ajer w.pon sye rse agak mahal tempah kat situ (harga seribu lbh utk satu baju sye rse sgt mahal & xberbaloi....huhu).....actually sye membayangkan baju nikah yg sgt traditional & classic sesuai dgn kesucian majlis nikah tu.....sye pon x terbayang lps jahit manik tu baju ni nampak glamor & heavy ngan beads.....sye x tau knp bab2 baju ni sye mmg x excited....cth nyer semua pemilihan baju2 sye mmg bkn sye wat.....semua sye follow mak & shiela jerk pastu redha jer ngan apa yg ada.....sye mmg malas nak pikir psl fashion2 pengantin semua ni.....slalunyer mak sye beli majalah perngantin srh sye tgk design, sye x tgk sgt pon.....hehe....ni la gara2 prob keje yg sedang sye hadapi lately.....sgt menganggu emosi.....tp nasib baik sejak tukar keje ni, dah ok skit.....

Ok berbalik citer baju ni.....1st time sye tgk baju yg dah siap tempah tu, sye mcm xder perasaan....xtau suka ker x....lps try pon sye still ragu2, apakah ini....betul kah???.....sye still x tau sye suka ker x....haha.....sampai owner butik tu pon tanya knp muka sye mcm xsuka.....sye pon x tau nak ckp suka ker x.....slalu sye bleh wat2 suka.....tp kali ni, owhh tidak.....sye pon x tau apa yg x kena.....pastu sye ok kan ajer la.....sye ckp "ok la ni"...."x kesah la".....pastu time nak tukar baju tu baru la sye bgtau shiela, sye rse manik2 tu over sgt.....manik2 tu telah membuatkan baju tu mejadi 1 kg berat pastu akan berbunyi2 bila b'jalan.....pastu shiela ckp, bgtau la owner tu srh dia kurangkan manik ker kan....sye ckp x yah la....malas la....actually mcm dah xder mood.....pastu last2 sye bgtau gak.....sye ckp manik2 ni mcm over sgt....pastu bila sye b'jalan bunyi2, nnti mesti semua org tgk & ckp "sapa yg jalan bunyi2 ni"......hahaha.....then owner tu ckp klo nak kurangkan manik dia bleh wat.....tp dia x nak sye regret coz dia ckp baju tu mmg dah lawa.....manik2 tu yg wat lawa....ramai yg tgk baju tu suka ngan manik2 tu.....dia ckp, pengantin mmg la kena glamor, x kan nak pakai biasa2.....so sye pon rse lega skit setelah m'dgr penjelasan beliau.....hehe.....& lps balik rumah & try 2, 3 kali baru la sye suka baju ni.....lawa gak.....semua ckp lawa....so ok la kot.....thanks la kat owner butik tu yg telah m'hasilkan baju ini......

Ini la baju nikah sye.....hehe....

The same day jugak baju lg satu yg sye tempah siap....baju ni actually sye nak buat utk potong kek....tp owner butik pengantin yg sye sewa baju sanding tu advice supaya sye x tukar baju time sanding coz takut x der masa & rugi la plak coz baju sanding tu dah lawa pastu kejap jer pakai, mesti x byk pic bleh ambil.....betul gak kan....so sye pon follow advice dia & decide baju ni sye nak wat utk outdoor photography.....maybe sye wat kat taman tasik perdana kot coz dekat.....hehe.....baju ni sye tempah kat tailor mak sye, RM350 jerk upah jahit baju ni.....so sye sgt suka coz murah.....klo x lawa pon xder la ralat sgt kan.....hehe....tp bak kata tailor tu, ramai yg puji baju tu lawa.....so ok la kan.....

Baju utk outdoor photography.....

So selamat dah 2 baju.....puas hati la gak coz semua ok & xder prob.....skrg tinggal baju sanding jer yg blum fitting.....hopefully ok la kan.....tudung & kasut utk nikah sye dah beli.....sekarang prob sye, sye belum jumpa lg tudung yg sesuai utk pakai time sanding.....any idea?.....baju sanding sye kaler putih.....kat mana erk nak cari?.....huhu.....lagi satu, kasut utk pakai time sanding tu pon sye x beli lg......sye x jmper lg kasut 5inci yg cantik.....mak sye srh sye pakai kasut setinggi yg boleh supaya nampak b'diri sama tinggi ngan Mr. Razak (Ini mmg tidak akan terjadi....hahaha).....

2 comments:

SoFiA.opY said...

fewwwitttttttttt!
as i read this, i feel like crying!

halaaaaaaaaaaaaaaaa tak lama lagi ur taken and dah jadi mak dara.huhuk

nanti kamu mesti gorgoeus GILAAAAAAAA!

cant wait cant wait!

ilu

Yana@Nana said...

salam singah.. cntik yer baju ..dah tak lama g nak wed.. mesti bedebar2 kan...