Friday, December 25, 2009

Kursus Kahwin....



Hehe....Yer akhirnyer sye & Mr.Razak selamat gak wat kursus kahwin weekend last week.....actually dah banyak kali t'tangguh, sye ader hal la, dia ada hal la.....tp nasib baik last week dua2 free....hehe....actually bukan x bleh gi lain kali, tp kan sye baru tukar keje & keje skrg ni hari sabtu adalah hari bekerja so mmg susah la nak gi.....baik buat kursus kahwin ni sblm sye start keje baru.....

Nak carik tempat nak wat kursus kahwin ni, sye search kat internet tempat2 yg sye rse dekat klo nak gi.....Mula2 sye plan nak buat kat taman tasik permaisuri coz dkt ngan rumah Mr. Razak.....tp bila call tempat tu, service dia sye rse mcm sye x bekenan plak....coz dia suruh sye sms nama & braper hb nak wat kursus kahwin tu.....excuse me....i'm ur customer okay.....u should write down my name not i hv to sms u to give my name.....so sye x sms pon.....sye terus turn off nak wat kat situ.....then sye search internet lg......sye try carik area setiawangsa.....so jumpa la mahligai firdaus ni.....time sye call, diorg terus amik nama sye & pasangan pastu comfirm kan braper hb sye nak buat.....so pass.....sye suka yg ni.....x der nak menyusahkan sye nak sms nama.....service itu penting okay.....& yang paling penting sye sgt suka schedule dia.....coz hari sabtu start pukul 10 pg-7 ptg & ahad lak start 9 pg - 1 tgh.....di mana hari sabtu tu start awal & hari ahad habis x t'lalu lewat....sye mmg nak ahad tu habis tgh hari coz esoknyer kan sye dah start keje baru, so sye nak take time rehat kat rumah jer ahad tu.....kebanyakan tempat kursus kahwin yg lain hari sabtu start kul 2.30 & hari ahad habis ptg dlm kul 5, 6 cmtu.....sye ada gak gi tanyer kat tempat shiela pnh wat kat jln TAR, tu pon mmg ahad abis ptg.....so tidak mahu.....hehe.....

So far ok la tempat ni.....penceramah ok.....ader 6 org penceramah.....mkn pon diorg sediakan, ok la mknan dia....ader 2x lunch, 1x minum petang, & 1x minum pagi.....time tu ramai gler org yg dtg wat kursus kahwin.....penuh satu bilik tu, dlm 120 org.....nsb baik bilik tu besar so muat la semua.....hehe....maybe coz dah nak akhir thn kot, tu yg ramai org......tp yg x best nyer agak sakit pinggang gak la coz duduk dgr ceramah tu sgt la lama.....x larat sye.....nasib baik satu ceramah tu 2 jam jer & penceramah org yg lain2, so xder la boring sgt.....tp dlm x boring sgt tu pon ntah braper juta kali sye tgk jam & ckp dlm ati "bila nak habis ni....bila nak habis ni...." hahaha.....coz dah x larat nak duduk lama2.....Mr Razak plak duduk jauh kat blkg, klo dok sebaris kerusi bleh la usha2 dia...ni nak kena menoleh nak tgk dia.....wat sakit tengkok jerk.....hahaha....time dlm bilik tu sye siap sms dia lg ajak dia dok sblh, bkn btul2 sblh la, ader lorong kat tgh.....then dia leh ckp....

Me: U, jom la dok depan skit....
Mr. Razak: Takmau ;)
Me: :( dok sblh I
Mr.Razak: Dekat sgt x, haram ;)
Me: ;(

Hek eleh....hampeh.....sye dok 4 baris dr dpn coz nak dgr btul2 & takut x nmpak slide.....dlm kelas time blajar dulu pon x semangat cmni......hahaha......hope sye dpt cgpa 4 flat la dlm perkahwinan......ihikz! so tu jer la citernyer.....sijil kahwin patut dah bleh amik coz dia ckp siap dlm 4 hari dr hari wat kursus.....maybe sye gi amik ahad ni kot.....hehe.....Alhamdulillah, satu kerja dah setel......x susah rupanyer klo kita b'sungguh2.....malas jer lebih.....hehe.....

3 comments:

nurarinab said...

wah..tahniah ely!!!hehe..da bole kawen ni :)

Abah said...

Ooooo..
dah nak kawin rupanya dengan si Razak ni... hmmmmm

Bila tu tarikh bertuah? Saya nak book cuti siap2 ni..

ELLY said...

hehehe....InshaAllah kawen kitorg nanti....tarikh 6/6/2010....jangan lupa dtg erk....hehe