Sunday, November 29, 2009

Warna itu adalah.....


Rasanyer lg 6 bln jerk nak masuk bulan Jun....hahaha.....seram gak erk.....mcm x cayer plak.....cpt tul masa b'lalu....mcm x ready pon ader gak ni.....tp x per....just follow the flow.....selagi kita x go through alam perkahwinan tu, mcm maner kita nak tau kita dah ready ker x kan.....actually sampai skrg sye mmg xder wat aper2 preparation utk wedding sye nanti.....cuma tarikh 6 Jun 2010 & tempat jerk yg dah pilih......aritu ader gak sye gi pameran pengantin kat PWTC.....ader la gak package yg berkenan tp bila discuss (mcm best jerk guna ayat discuss padahal lbh tepat lg gado2 perang mulut) ngan abah, dia x suka plak.....so x der la sye amik.....skrg sye tgh cari2 lg la package yg murah & bekenan dihati.....tp x der la btul2 carik just bila ader masa sye usha2 kat internet jerk....rsenyer klo nak btul2 carik, tunggu bulan 2 nanti kot.....skrg blum ader feel lg.....hehe.....

Tapi....last week sye dah decide theme colour utk wedding nanti.....actually sye dah lama suka kaler ni utk kaler tema majlis kawen sye.....coz sye dah pnh tgk 2 wedding yg guna kaler ni & sye btul2 bekenan....tp sebelum ni sye mcm x sure lg, still nak tgk2 kaler lain.....tapi last week Uncle Li & Untie Midah baru balik dari Bandung & diorg hadiahkan sye kain lace putih gading utk nikah & kain lace+kain baju melayu utk pakai time bertandang.....oleh kerana sye x der bertandang, maybe sye akan pakai time potong kek.....terima kasih sgt2 kat diorg......sye mmg happy gler coz dah x pyh pikir2 lg nak beli kain kat maner.....so kira mcm dah hilang satu beban & secara x langsung sye mmg dah confirm bahawa theme colour for my wedding adalah.....

LILAC & LAVENDER


Lilac

Lavender

Kain lace yg untie pilih tu pon ader batu2 kaler lilac....so mmg sesuai la gak.....memula dlm pikiran sye, sye tau purple jerk.....mungkin kerana buta warna semua yg nampak purple sye panggil purple.....cth lavender tu purple, violet pon purple.....rupanyer purple ni ader byk so kena la specific kan purple yg mcm maner kan.....untie ckp pilih la light colour like Lilac.....actually sye pon x sure lilac tu mcm mana.....tp lps search kat wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Lilac_(color) baru la sye tau what lilac exactly is....hehe....Kira x jauh sgt la ngan lavender cuma lbh light.....sye sgt suka bunga lavender & bau dia.....& if i can, sye nak dewan tu nanti ader bau lavender....bleh x???....hehe....

so skrg dah hilang satu beban nak pikir pasal kaler....hehe....lps ni byk lagi nak pikir....kad, door gift, hantaran, pelamin, & mcm2 lg......katering mak sye dah pilih nak amik yg mana & harga pon okay dlm rm8.00 sorg.....so rm8000 utk seribu org.....pelamin sye ader bekenan kat butik pengantin dekat kg baru.....tp baju2 kat situ plak yg sye x bekenan....huhu....susah btul la.....klo amik package sekali semua lg murah kan.....so x nak la amik pelamin kat sini, baju b'sanding kat tempat lain plak kan.....baju nikah pon x tau lg nak tempah kat maner & design apa nak buat pon mmg x pikir lg......skrg mak sye dah start beli majalah pengantin utk rujukan.....hahaha......sye relax lg cool, malas nak pikir lg.....haaa photography pon nak kena decide gak.....& sye rse Mr Razak sgt pentingkan photography kot.....coz dia mcm cerewet jerk bab ni.....hehe.....sye x buat majlis berinai & tukar2 baju.....just 2 baju jer time bersanding.....ntah la....mcm x minat plak nak tukar2 baju, malas pon ader.....haha....yang penting sye nak tetamu selesa & hope ramai la yg datang meriahkan majlis tu nanti.....InshaAllah.....hehe.....

Oppsss.....kursus kawen x buat lg ni.....maybe dlm bln 12 kot nak buat.....kena buat cpt2 takut xder masa plak nanti.....huhu......

2 comments:

SoFiA.opY said...

hahaha aku dh nak teka dh time chat semalam tp takpe la.aku pembaca blog ko yang setia.

dah baca baru aku comment :p

weyh jom la g kursus kawen same~!!
aku gi confirm bulan 1 :p

sekian :p

selamat berkawen dengan jejaka poyo mu!hahaha

ELLY said...

hahaha....aku pon dah agak ko mesti dah bleh agak....haha...
aku wat kursus kawen bln ni kot...before start keje baru....hehe...