Sunday, November 29, 2009

Warna itu adalah.....


Rasanyer lg 6 bln jerk nak masuk bulan Jun....hahaha.....seram gak erk.....mcm x cayer plak.....cpt tul masa b'lalu....mcm x ready pon ader gak ni.....tp x per....just follow the flow.....selagi kita x go through alam perkahwinan tu, mcm maner kita nak tau kita dah ready ker x kan.....actually sampai skrg sye mmg xder wat aper2 preparation utk wedding sye nanti.....cuma tarikh 6 Jun 2010 & tempat jerk yg dah pilih......aritu ader gak sye gi pameran pengantin kat PWTC.....ader la gak package yg berkenan tp bila discuss (mcm best jerk guna ayat discuss padahal lbh tepat lg gado2 perang mulut) ngan abah, dia x suka plak.....so x der la sye amik.....skrg sye tgh cari2 lg la package yg murah & bekenan dihati.....tp x der la btul2 carik just bila ader masa sye usha2 kat internet jerk....rsenyer klo nak btul2 carik, tunggu bulan 2 nanti kot.....skrg blum ader feel lg.....hehe.....

Tapi....last week sye dah decide theme colour utk wedding nanti.....actually sye dah lama suka kaler ni utk kaler tema majlis kawen sye.....coz sye dah pnh tgk 2 wedding yg guna kaler ni & sye btul2 bekenan....tp sebelum ni sye mcm x sure lg, still nak tgk2 kaler lain.....tapi last week Uncle Li & Untie Midah baru balik dari Bandung & diorg hadiahkan sye kain lace putih gading utk nikah & kain lace+kain baju melayu utk pakai time bertandang.....oleh kerana sye x der bertandang, maybe sye akan pakai time potong kek.....terima kasih sgt2 kat diorg......sye mmg happy gler coz dah x pyh pikir2 lg nak beli kain kat maner.....so kira mcm dah hilang satu beban & secara x langsung sye mmg dah confirm bahawa theme colour for my wedding adalah.....

LILAC & LAVENDER


Lilac

Lavender

Kain lace yg untie pilih tu pon ader batu2 kaler lilac....so mmg sesuai la gak.....memula dlm pikiran sye, sye tau purple jerk.....mungkin kerana buta warna semua yg nampak purple sye panggil purple.....cth lavender tu purple, violet pon purple.....rupanyer purple ni ader byk so kena la specific kan purple yg mcm maner kan.....untie ckp pilih la light colour like Lilac.....actually sye pon x sure lilac tu mcm mana.....tp lps search kat wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Lilac_(color) baru la sye tau what lilac exactly is....hehe....Kira x jauh sgt la ngan lavender cuma lbh light.....sye sgt suka bunga lavender & bau dia.....& if i can, sye nak dewan tu nanti ader bau lavender....bleh x???....hehe....

so skrg dah hilang satu beban nak pikir pasal kaler....hehe....lps ni byk lagi nak pikir....kad, door gift, hantaran, pelamin, & mcm2 lg......katering mak sye dah pilih nak amik yg mana & harga pon okay dlm rm8.00 sorg.....so rm8000 utk seribu org.....pelamin sye ader bekenan kat butik pengantin dekat kg baru.....tp baju2 kat situ plak yg sye x bekenan....huhu....susah btul la.....klo amik package sekali semua lg murah kan.....so x nak la amik pelamin kat sini, baju b'sanding kat tempat lain plak kan.....baju nikah pon x tau lg nak tempah kat maner & design apa nak buat pon mmg x pikir lg......skrg mak sye dah start beli majalah pengantin utk rujukan.....hahaha......sye relax lg cool, malas nak pikir lg.....haaa photography pon nak kena decide gak.....& sye rse Mr Razak sgt pentingkan photography kot.....coz dia mcm cerewet jerk bab ni.....hehe.....sye x buat majlis berinai & tukar2 baju.....just 2 baju jer time bersanding.....ntah la....mcm x minat plak nak tukar2 baju, malas pon ader.....haha....yang penting sye nak tetamu selesa & hope ramai la yg datang meriahkan majlis tu nanti.....InshaAllah.....hehe.....

Oppsss.....kursus kawen x buat lg ni.....maybe dlm bln 12 kot nak buat.....kena buat cpt2 takut xder masa plak nanti.....huhu......

Friday, November 27, 2009

Sudah Resign.....


Last 2 weeks sye dah pon antar surat resign kat bos.....sye bg notice sebln....means 17hb december last day sye kat situ.....InshaAllah......actually time antar surat resign tu, sye still b'harap bos sye naikkan gaji so sye x pyh la berenti.....tp dia ckp, bg dia masa 1 week utk discuss ngan 2 lg bos utk revise my salary or to discuss ngan HR utk consider 1 month notice coz actually dlm agreement suppose notice sye 3 months......tp lps 1 week, sye tanyer la kat bos sye aper resultnyer coz company sana dah tanyer psl offer letter tu.....& sgt sedeh la dgr jwpn dr Mr.VT yg sye dah mula benci skrg.....dia ckp dia blum discuss lg psl revise salary sye & ngan HR pon x discuss lg.....so sye tanyer la psl notice sebln jer tu....dia jwb "U have to pay la, 2 months salary".....pastu sye tanyer la xbleh ker bg sebln jer coz time sye antar resign letter tu lg sye dah explain kat dia sye hrp dia bleh consider 1month notice since sye pon baru sethn lbh jer keje situ & skrg ni sye x der t'ikat ngan apa2 project yg urgent.....dia senang2 jer bleh ckp, "U suruh la company sana bayar, slalu mcm tu....company tu la kena bayar"......KEPALA HOTAK KO BODO.......susah klo berckp ngan manusia yg x der akal mcm manusia.....apa yg dia pikir just keuntungan......1st, sapa la yg nak tunggu 3bln utk hire seorg yg pengalaman baru sethn......2nd, x kan la company tu plak nak bayar coz diorg bleh hire beribu2 lg fresh grad dr hire sye......3rd, mana power dia sbg boss???.....menda cmni just p'setujuan dia jer....budi bicara dia.....klo dia bg sye blah ngan notice sebln jerk, HR x bleh wat apa2.....okay actually time sye tanyer result dia tu, sye dah buat keputusan klo dia x naikkan gaji sye means dia x kesah pon sye blah......so keputusan adalah muktamat.....sejak hari rabu bersamaan 25/11/2009, sye mmg b'tekad utk blah jer & 100% percaya ni adalah keputusan t'baik.....& sejak itu juga sye sudah m'benci org yg b'nama VT & kaum yg sejns dgnnyer......sedeh la keje kat company mcm ni.....sye selesa kat situ, tp gaji sikit & xder increment smpai skrg......dah sethn keje, mesti la sye nak gaji yg lbh selesa.....keje senang pon x guna klo x der improvement dlm hidup.....sye pon ader planning & impian hidup sye.....bekerja di company yg stabil & ader nama pon x guna klo hidup x sestabil mana......sye t'pikir if parents sye x beli kan kereta utk sye dr time sye still blajar lg, mmg x mungkin sye akan dpt beli kereta dgn duit sndiri w,pon dah sethn sye kerja......so mmg xder cara lain, nak gaji lg tinggi kena la lompat2 kerja......but I do believe, NO PAIN NO GAIN.....

Psl lompat2 kerja ni Mr. Razak mmg plg terer la.....dlm 3thn dia bekerja, dia dah tukar keje sebyk 4 kali.....means every company that he joined, mmg x smpai sethn pon dia stay kat situ......tp tahukah anda, berkat melompat company ni, his salary skrg adalah 3 kali ganda dr yg dia dpt kat 1st company yg dia join dulu.....kira ok la kan, slalu klo lompat company, plg byk bleh naik 1k gaji....tp dah rezeki dia kot, time dia lompat kat Shell tpt dia keje skrg ni, diorg byr double dr company sblm tu......tp mmg sakit la gak time dia awal2 keje dulu.....ksian gak tgk.....hidup mcm x b'makna, hari2 moody, merungut sana sini.....sye x la seteruk tu kot.....tp yg sedehnyer, Mr. Razak mcm x phm or buat2 x phm ngan prob keje sye ni.....sye baru nak menapak.....dia dah byk pengalaman kan.......tp dia x pandang sye sbg seorg yg baru sethn bekerja.....dia pandang sye maybe mcm loser yg dah 3thn bekerja tp x kemana......coz dia mcm x bg moral support kat sye psl nak tukar keje lain ni......bila sye tanyer "U, klo kat sana nnti I keje ari sabtu smpai ptg x per ker?".....dia bleh jwb "Yea! bleh la I gi ngorat awek kat Q-Bistro"......w.pon rse mcm nak baling kerusi ke muka dia, tp jauh dr sudut hati sye sgt la sedeh coz selama dia keje shift dulu sye x pnh pon ckp cmtu, & sye lg bg support adalah coz dulu kdg2 dia keje smpai pg, sye ader jer on9 ym ngan dia coz x nak dia boring & slalu try phm keje IT bengong dia tu......tp dah nama pon manusia, mmg la akan lupa diri bila dah senang......coz klo sye citer psl dulu2, dia mesti dah lupanyer.....skrg ni sye bandingkan diri sye ngan diri dia time dia umur 25.....tp kerana kesengalan dia slalu membandingkan diri sye yg baru 25 ni ngan diri dia yg sudah 27thn.....huhu.....pttnyer sbg seorg yg dah b'pengalaman, dia kena la guide sye cmner sye nak start career sye ngan baik & x la wat sye rse diri sye t'kapai2 sorg2.....xper la.....I'll take it as a challange.....lgpon selama ni x pnh sekali pon sye b'gantung kat dia.....sye dah besar leh buat keputusan sndiri, tp smtimes mestilah ragu2 gak kan.......that's y I need someone to convince me that I've made a good decision......tp selagi kita x buat keputusan yg silap, kita x kan belajar utk buat keputusan yg lbh baik.....so sye redha jer ngan apa yg sye akan hadapi time kat ofis baru nanti.....buruk baik kena la tanggung coz tu kptsn yg sye pilih.....so selamat tinggal OIL & GAS.....company yg bakal sye join tu bkn la dlm O&G field....mmg sayang sgt nak tinggallan O&G tp klo stay pon, sye blum nmpak yg sye akan success dlm bidang ni.....so y not try something new.....lgpon boring gak mengadap menda yg sama jerk.....tp kerja baru tu still la kena mengadap drawing....lantak la....layan kan ajer.....

Sye rse byk btul benda sye nak pikir skrg......psl keje, psl kawen lg.....byk btul dlm kepala otak sye.....sampai kdg2 bila sye ngadu something kat org2 disekeliling sye, sye bleh confius sye ngadu kat Mr. Razak ker kat Shiela ker kat Parents ker kat kwn2 sye ker?......coz bila sye rse mcm dah citer menda tu, tp diorg ckp blum lg.....so kat sapa yg sye citer tu kan???.....adeehhh.......so sila la phm, bkn xnak update citer tp ingat mcm dah citer tp rupanyer blum....klo parents sye bleh baca blog sye kan senang, xder la diorg miss info psl sye.....hehehe.......

Oppss lupa nak bgtau, maybe bila sye dah keje kat Kota Kemuning nanti, sye akan menyewa kat sana...coz office hour sye 8pg-5ptg so risau gak x sempat nak drive pepg ngan jem semua kan so baik la sye stay kat sana jerk....lgpon bleh m'jimatkan masa & sye x der la penat sgt juga leh jimat duit minyak & tol....sye dah try search kat mudah.com utk carik bilik nak sewa kat sana....ader la 2, 3 org yg sye dah msg tanyer....so far mcm ok jerk....tp sye x confirmkan lg coz klo nak sewa pon mesti la nak start hujung bln 12 nnti....erm...harap2 time tu ada la lg bilik utk sewa....klo bleh x nak bilik sharing....bilik sigle kat apartment yg sye dah tanyer, around rm180 x msk api air....mcm ok jerk....tp klo dpt lg murah lg best kot....bleh la menyimpan byk skit, kan dah nak kawen....kena la b'jimat cermat....Ihikz!

Selamat Hari Raya Aidiladha



Selamat Hari Raya Aidiladha & Selamat Menunaikan Ibadah Haji kepada semua umat Islam di seluruh dunia......

Skrg sye tgh kat tnh merah klate.....semalam b'tolak dr KL kul 12 tgh hari & smpai kampung kul 7 mlm....nasib baik balik ikut Gerik coz dgr citer klo ikut pahang jln jem gler....hehe..... maybe esok dah nak balik KL balik.....memula plan hari ahad baru nak blk KL.....tp syafiq nak balik awal plus abah pon mcm x excited jerk blk kg kali ni.....huhu.....abah ckp sok balik nak ikut Cameron Highland.....tp x sure lg, tgk keadaan dulu....hehe.....ok....nanti sye update citer raya kat kg erk....daaa.....

Monday, November 16, 2009

Interview.....


Hari Rabu lps sye dpt phone call dr HR company kat Kota Kemuning S.Alam utk dtg interview esok harinyer......act company ni pernah call sye utk interview gak bln 6 aritu.....tp time tu sye baru jer blk dr Umrah so sye rse x b'sedia nak gi interview.....time tu, dlm minggu tu jer sye dpt 2 call utk interview.....dua2 company kat s.alam.....tp dua2 sye x gi.....ralat gak time tu.....tp dlm hati sye tetap percaya klo ada rezeki, x kemana lgpon sye byk b'doa time umrah tu nak dpt keje yg lg baik dr skrg.......sye ader gak search psl company tu kat internet coz time tu ada gak keinginan nak pegi......tp bila sye call HR dia utk mintak interview hari lain, HR dia ckp x bleh.....so sye redha jer la w.pon hampa gak......tp klo dah rezeki x kemana kan......

Mlm hari rabu tu sye dah pegi carik company tu coz takut sesat plak kan.....sye mmg x tau langsung area kota kemuning ni.....Mr Razak srh ikut kesas......tp kerana kesengalan yg amat sgt, kesas pon sye x tau kat mana......hahaha......yg sedehnyer sye gi mencari company ni sorg2, mlm2 plak tu coz xder org nak teman.....Mr Razak keje, Shiela lak dah tdo......so dgn sedeh sye pon drive la sorg2.....baru drive dlm 50m dr rumah, tetb sye t'ingat Bib, mmber sye yg sgt arif area s.alam coz dulu dia blajar kat UITM S.Alam & skrg pon dia keje ader gak ulang alik ke s.alam......dia srh sye ikut kesas.....rupanyer straight jerk dr MRR2 masuk Kesas & terus la smpai ke kt kemuning.....tp tol smpai 2 kali & satu tol RM2.20.......waaaa mahal nyer weh......botak la pala aku nak ulang alik cmni hari2.....huhu......so smpai2 jer kat kota kemuning sye dah start debar2.....sunyi nyer erk area situ.....sye follow signboard jerk....pastu masuk la kat satu jalan yg mmg sunyi......time tu dah gigil2 kepala lutut.....dah pk2 byk kali, nak teruskan mencari ke x nak.....tp pk balik, dr jauh dtg x kan nak give up kan......(oppss lupa nak citer, bateri hp sye kong plak time tu so mmg dah off trus....huhu).......setelah byk kali sye pusing2 tp x jmper plak.....byk kali gak sye b'debar2 coz jln kat situ sgt sunyi, akhirnyer sye berenti kete kat dpn kedai mkn ni......sye pon tgk la map google yg sye print tu.....map tu mmg la sgt x jelas coz sye mmg x sehebat Opy dlm memprint map google.....hahaha......last2 baru la sye sedar sye ni x la sesengal mana coz sye mmg terer mengagak map tu.....sye pon terus mengikut naluri dah akhirnyer selamat la sye smpai dpn company tu......sye lalu jer kat situ & menda 1st yg t'lintas dlm kepala sye time lalu tu "bersihnyer company ni.....mesti dia amal kan 5S"......hahaha.....so sye pon start bina ayat apa sye nak jwb klo diorg tanyer "What is 5S?".......hahahaha......lps tu sye trus balik umah & mmg x prepare apa2 utk interview.....just print resume & susun sijil2 kat file.....

Hari Khamis tu sye gi keje cm biaser.....interview kul 10pg.....so dlm kul 9.20 sye trus cabut.....kira lewat gak sye kluar coz nak tunjuk muka dulu kat opis so org x perasan sgt sye m'hilang tetb......hehe.....sye smpai company tu dlm kul 10.10.....nsb baik x lewat sgt.....sye duduk isi borang & dlm 10minit dah kena panggil.....sye pon masuk la dlm bilik bos tu.....interview ni bos HR yg interview.....perempuan, chinese......so soklan2 dia mmg bkn technical la.....just basic2 jerk.....& yg bestnyer x der soalan "tell me abous urself".....sye paling benci soklan ni okay.....klo org bg soklan ni, mmg sye akan gelabah gigil2 satu badan coz sye mmg x suka citer psl diri sye......x tau nak citer aper & mmg x reti nak promote diri......huhu.....haaa & xder gak soklan psl 5S tu.....hahaha.....interview abis dlm kul 11.....& last2 dia ckp, klo sye dipanggil utk 2nd interview, most probably sye akan dpt offer keje tu & 2nd interview tu utk test technical knowledge sye......so sye pon ok jer la.....sye pon terus la kluar menuju ke kereta.....huhu....

Masuk2 jer kereta, tetb hp sye bunyi......sye pon angkat.....ehh ni no phone HR tu.....ada brg sye t'tinggal ker.....xder plak.....org HR tu srh sye naik balik coz bos nak jmper......sye pon naik la balik.....pastu dia ckp diorg nak test sye nyer autocad......dup dap dup dap di dlm dada......sye kena lukis tank drawing guna autocad......aduh ini mmg sgt susah....sye mmg dah bgtau dah awal2 sye x pnh wat whole drawing.....klo baca, amend or mark up drawing sye bleh.....tp dah nak test gak t'paksa la sye wat.....dia bg masa 30minit....sye pon wat la apa yg sye mampu......sye cuma dpt wat tank & satu nozzle jerk......yg lain hampeh.....pastu diorg print drawing tu & bos technical plak interview sye.....memula dia lukis top view & srh sye lukis front view.....yg tu sye leh wat pastu ader la beberapa soklan yg dia tanyer psl project yg pnh sye wat......sye jwb jer la apa yg sye tau & mampu.....hehehe......bos tu nmpak cm ok & klakar jerk.....tetb sye rse selesa plak ngan org2 kat situ.....kekeke......pastu dia bwk sye masuk office HR balik coz bos HR nak jmper......dan.....

Ahirnyer sye ditawarkan position Mechanical Engineer......Alhamdulillah.....x pnh t'pk trus dpt keje tu.....time tu dia nego psl gaji.....coz dia ckp expected salary sye tinggi sgt.....so dia bleh bg rendah skit....sye pon bgtau dia braper yg sye bleh.....dia pon ok ngan jumlah tu.....tp time tu tetb sye nyesal plak bgtau jumah tu coz sye turun kan smpai RM200.......hahaha.....ptt nyer turun la RM100 dulu, klo dia mintak kurang lg baru turun lg 100....ni x.....sengal ohh sengal.....sye rse bos HR tu bleh nmpak kot dr air muka sye, sye mcm ala2 x ok jer ngan gaji tu.....so dia ckp la akan ader lg elaun2 tambahan so sye x yah riso.....pastu dia tanyer cmner sye nak travel hari2 dr ampang ke situ....sye pon citer la yg sye kena lalu 2 tol kat kesas tu & pergi balik rm8.80.....dia pon trus amik kalkulator & calculate braper sye spend utk tol seminggu.....hehe.....Dan yg best nyer (nnti sye citer)......cuma....cuma....sye telah menipu.....bos HR tu ader tanye, sye ada plan ker nak kahwin dlm masa sethn ni, & sye jwb X DER.....& skrg sye sgt menyesal ngan jwpn tu.....smpai hati sye menipu just sbb sye nak job tu.....x patut kan....huhu.....act keje ni mmg xder life kot.....that's y dia tanyer.....

Dan yg best nyer.....td sye baru dpt offer letter yg di courier ke rumah......& gaji yg dia offer lbh RM100 dr yg dia nak bg memula.....Alhamdulillah.....syukur sgt.....skrg sye xder la ralat sgt.....cuma skrg sye tgh dlm dilema nak gi ker x nak.....huhu.....

Sunday, November 15, 2009

Abah dlm Sinar Harian.....


Copy paste dr blog shiela coz malas nak wat ayat.....hehe.....so sila baca

Bapak aku masuk surat khabar Sinar Harian on 15/11/09..hehe..siap ade gamba lagi...yg depan sekali with baju petak2 yg gemuk itu ;p

petikan akhbar dari sinar harian online



BANDAR BARU SENTUL – Jabatan Penerangan merancang untuk melantik lebih ramai Penggerak Bestari di setiap kawasan Parlimen bagi memastikan maklumat kerajaan disampaikan dengan efektif kepada rakyat. Ketua Cawangan Perkhidmatan Komuniti dan Pembangunan Masyarakatnya, Abdullah Sulaiman berkata, setakat ini hanya terdapat kira-kira 50 Penggerak Bestari dalam setiap kawasan Parlimen. Menurutnya, Penggerak Bestari dilantik daripada kalangan penduduk di kawasan perumahan dan mereka akan menjadi mata serta telinga Jabatan Penerangan. “Mereka ini membantu Jabatan Penerangan menye barkan maklumat kepada orang ramai dan kita akan tambah jumlah Penggerak Bestari dari tahun ke tahun. “Dengan peranan yang dimainkan oleh Penggerak Bestari yang dilantik ini, maklumat kerajaan akan dapat tersebar dengan cepat dan meluas,” katanya. Beliau berkata demikian kepada Sinar Harian ketika ditemui selepas menyem purnakan upacara penutup Program info Bestari anju ran Komuniti Bestari Bandar Baru Sentul di Dewan Orang Ramai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) Perumahan Awam Seri Perak, di sini, semalam. Hadir sama, Pengerusi Komuniti Bestari Bandar Baru Sentul, Mohd Daud Kassim dan Pegawai Penerangan Kawasan Parlimen Kepong dan batu, Baharudin Mohamad. Beliau berkata, selain menyampaikan maklumat, Penggerak Bestari membantu Jabatan Penerangan mengumpulkan info menge nai masalah atau keperluan rakyat untuk disampaikan kepada kerajaan. Mengulas mengenai Program Info Bestari, Sulaiman berkata, itu dapat memberikan maklumat kepada orang ramai menge nai perkhidmatan yang diberikan oleh agensi kerajaan yang terlibat dalam program terbabit. Sementara itu, Mohd Daud berkata, Program Info Bestari dianjurkan dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Jabatan Penera ngan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Persatuan Penduduk Seri Perak dan DBKL. Katanya, objektif program itu adalah untuk menjalinkan hubungan kerjasama antara komuniti Bestari dalam sesebuah kawasan sejajar dengan fokus utama perkongsian maklumat dan hubungan komuniti Bestari. Beliau berkata, program itu juga menggalakkan penglibatan ahli komuniti Bestari dalam menguruskan program secara bersama. “Kita juga ingin mewu judkan perpaduan antara kaum dan agama dalam sesebuah daerah selain memberikan penjelasan mengenai isu semasa kepada masyarakat peringkat akar umbi,” katanya. Selain pameran daripada agensi yang terlibat, program lain turut diadakan seperti Forum Info Bestari turut diadakan dan barisan panelnya terdiri dari pada wakil dari KPDNKK, Mohd Azman Mahmud, Wakil AADK Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Zaidi Harun dan Pegawai Penerangan Wila yah Persekutuan Kuala Lumpur, Isagani Suradin.

Abah mmg aktif ngan komuniti bestari ni.....slalu keje smpai malam coz setiap kali komuniti bestari ni wat aktiviti, abah slalu gi.....klo sye mesti dah malas2 nak keje lps office hour.....tu la yg respect org keje kerajaan ni....diorg bekerja utk masyarakat & negara......sye??? sampai skrg sye x tahu sye bekerja utk sapa.....huhu

Wednesday, November 11, 2009

Novel.....


Tahukan anda sye adalah seorg yg sgt tidak suka membaca???......yer benar, jarang sekali sye m'baca novel smpai habis apalagi klo novel tu dlm bahasa indonesia.....tp sye sgt kagum dgn diri sye......saya telah menghabiskan baca novel ayat-ayat cinta dalam masa cuma 2 hari.....ini sgt luar biasa coz slalu nyer sye akan amik masa utk baca satu novel smpai b'bulan2.....tu pon nasib2, ader yg baca smpai habis & ada yg sye baca muka surat akhir then malas dah nak baca coz dah tau ending.......best gler novel ni.....sgt luar biasa....so sila la baca.....hehe.....korg mesti dah tgk kan filem dia.....bg sye, filem dia x best mcm novel ni & x detail.....ok la malas nak citer panjang2 coz time pon dah kul 12 lbh....sye ptt dah tdo time ni.....tp dr lps maghrib td sye dok baca novel ni x berenti....sedar2 dah kul 12....huhu....k la korg, tdo dulu.....sok pg nak kena marathon (dlm erti kata lain b'jln dr tempat parking yg jauh ke ofis).....




p/s: novel ni ada 314 muka surat....hehe (tebal kan.....ala tebal la bg org yg mmg x suka m'baca.....tp sye x rse ketebalan nyer coz sye baca dlm btk PDF kat laptop)

Monday, November 9, 2009

Right or Wrong???


I'm not sure whether it was a good decision or not to terminate my season parking......Now I have to park my car 200-300m walk away from my office which I think it's like marathon when I have to walk every morning...come to the office 1 hour earlier than usual to hunt for a parking place & since last week until today, I already got 2 summons by Majlis Bandaran PJ.....huhu....& to make it worst every minute in office, I will thinking & b'doa for my car althought my father already bought me another steering lock...now I use 2 steering locks but still worry about my car safety.....

Actually I'm not really sure how can I came out with this decision......all I know is I had my period on that day & want to do something in my life, then I went to customer service to terminate my season parking......all I did in second.....without thinking million times.....

Moral of the story....don make any important dicision when u r having your period...huhu...

Coklat apa???


Hahahaha.......I think this is the funniest story ever......my mom buat lawak......last night my abah just came back from Langkawi.....He went to langkawi for makan angin with friends & bought us a lot of chocolate.....of couse la kan....It's a must thing u do when u go to langkawi, shop for chocolate coz it's so cheap there.....& this morning I brought about 10pcs Forero Roche (not sure the spelling & so lazy to check) to office & I told my mom that I eat the forero sorok2 coz I don want to share with anybody.....yer sye mmg buruk perangai, tp nak wat cmner kan, sye gila coklat.......then my mom said "Mak bawak coklat tetek & bg kawan2, coklat tu sedap"......I didnt hear the word & asked back "Coklat apa????".....my mom said "Coklat TETEK"......


HAHAHA.....LET'S SEE THE COKLAT TE*E*



I asked back "kenapa panggil coklat tetek?".....then mak answered "sebab rupa dia mcm tetek".....hahahaha......eeewwwww!!!.....