Wednesday, October 28, 2009

Syafiq Konvo UITM


Syafiq konvo lg......kali ni kat UITM nyer konvo lak......so pada hari Ahad lps kitorg telah b'kampung di UITM Shah Alam....pg2 buta dah smpai.....tp x der la pg buta sgt.....dlm kul 8.....syafiq x follow skali coz kitorg dr rumah.....syafiq lak mmg tdo S.Alam mlm tu coz dia nak kena ader kat dewan kul 7 pg......smpai2 jer terus parking kat kwsan lapang yg mmg di khaskan utk parking ibu bapa......pastu kitorg terus naik bas.....suspen gak, maner la dia nak bwk ni kan.....ni 2nd time sye masuk kwsn UITM ni.....so mmg x tau langsung selok belok dlm tu.....dewan konvo tu pon x tau kat maner.....hehe.....dlm 2 minit, smpai la kat dewan......ramai gler org.....kitorg pon terus ke pintu dewan nak carik syafiq.....time tu, perarakan masuk dah mula.....tp still gak bleh nampak budak bangla tu.....muka dia senang btul nak cam padahal ramai gler org & diorg plak siap pakai mask utk H1N1.....hehehe.....lawak pon ader gak.....ader ker konvo pakai mask.....tp nasib baik time amik sijil atas stage tu diorg x pakai.....rugi plak x sempat amik pic syafiq time pakai mask tu......skema siot!......

Ni adalah konvo ke-6 family sye.....2 kali konvo Shiela, 2 kali konvo sye & ni masuk 2 kali konvo syafiq......Shiela smpai dah letih nak gi 2nd konvo syafiq ni.....memula dia x nak gi gak.....aritu sye dah miss konvo dia, so sye mmg smangat nak gi yg kali ni......mak sye dgr jer shiela x nak gi, dia dah emo2.....& ayat biasa dia....."nanti ko ada anak lelaki, ko tau la cmner".......hahaha......amik ko.....so t'paksa la dia gi gak......anak kesayangan mak konvo.....huhu.....w.pon dah 6 kali gi konvo anak2, parents sye masih b'semangat waja.....cuma kali ni diorg x dapat masuk dlm dewan coz dah t'lewat.....so diorg tgk dr screen besar dalam bilik seminar jer la.......tgk dlm screen pon abah still bleh amik gambar......


Yeah ini lah budak bangla tu.....Diploma in Business again.....kpd yg blum tau, ni adalah konvo ke2 syafiq sbb cos yg dia amik kat KPTM tu under UITM.....so ada 2 konvo, satu KPTM nyer & yg ni UITM nyer......


Hehe....comel x???.....ni la bunga yg sye bg syafiq.....mak sye tanyer sye, "kata nak beli bunga, mana?"......sye jwb "ni la bunga"......mak sye balas "mana bunga?"......sye jwb "ni la" (smbil tunjuk2 budak baju itam ni).......pastu ayah sye ckp sye kedekut......hahaha......yer la kan.....ko budget syafiq tu akan simpan ke bunga???.....wajib la x kan.....so baik la bg menda ni, x layu & dia bleh simpan lama.....x pon nanti klo dia sepah2 kan budak ni, sye amik balik letak dlm bilik sye......hahaha.....


hehe......oleh kerana sye x beli bunga, sye beli budak jerk, so ayah sye t'paksa la beli bunga.....ksian plak org lain ader bunga, ank dia sorg xder bunga.....w.pon ni adalah bunga ke 2 coz konvo aritu dah bg bunga matahari yg besar kan.....beli gak la, lawa skit klo dia nak wat amik gambar kan.....& mmg dia b'gambar ngan bunga ni jerk.....budak yg sye bg tu langsung dia x pedulikan.....huhuhu....lantak ko la.....malas aku nak layan.....


Ucapan utk syafiq....hehe....


Byk gak tv disediakan utk tgk konvo ni.....so nasib baik sye x t'miss....sye ngan shiela x follow parents sye tgk kat bilik seminar.....kitorg merayau2 jerk kat luar.....lps syafiq amik sijil jerk, kitorg gi dok m'carik mknan.....hehe.....malas dah nak tgk tv tu.....


Yer.....nasib baik ader gak pic ko pegang budak yg aku bg tu kan.....haha.....


Sye ngan adik kesayangan (syg la sgt kan....hahaha)


Kami 3 beradik......mungkin syafiq sedang b'usaha utk mengikut jejak kitorg yg dah ader degree ni.....chewah!....2thn jer lg nak dpt degree, jgn ko wat smpai 3 thn udah ler....klo x, b'sedia lah kena bahan ngan aku.....haha.....


Abah, Mak & Syafiq......

Akhirnyer selamat la sudah konvo Syafiq......penat btul aritu.....smpai kul 2 kat S.Alam....dah la tgh panas2.....balik rumah jerk, semua tdo......haa, actually semua pic ni diambil guna kamera hp jerk.....tu la x lawa....Shiela bwk kamera tp x bwk bateri.....so cmner nak amik gambar kan......syafiq dah marah2 & perli2 dia......tp nasib baik kat situ bleh amik gambar studio.....so kitorg pon amik la pic kitorg sefamily......owhhh time sye & shiela dulu, konvo degree jer bleh amik gambar studio.......ini sudah lebih.....haha.....xder la memain jerk, ksian plak kat syafiq coz x der kamera.....huhu.....

Haaa kesimpulannyer, abah ckp konvo kat UNITEN lg best coz ada disediakan makanan......nasi lemak lg tau.....w.pon nasi lemak tu adalah nasi lemak yg sama sejak zaman shiela konvo smpai sye konvo......haha.....yer la kat Uniten tu braper kerat org jer yg konvo kan.....klo kat UITM ni nak sediakan mknan, bankrup la kan.....braper puluh ribu org plak yg nak mkn......dgr citer konvo kali ni, lbh kurang 23 ribu org klo x silap......b'belas hari gak la konvo diorg ni.....syafiq konvo pon dah hari ke 11 rsenyer......

Hehehe....itu lah alkisahnyer.....sekian la dulu.....jmper lg time konvo Syafiq lg 2thn InshaAllah......

No comments: