Sunday, October 25, 2009

Hari Malas Sedunia.......


Rasanyer semua entry2 lama yg sye nak update telah pon sye update.....so kita mulakan ngan citer t'baru lak.....hehe.....tahukah anda bahawa kelmarin sye telah M' EL kan diri.....actually mmg totally x der mood nak gi keje....klo korg nak tau, sye klo dah xder mood, sye akan wat aper sajer.....dulu klo time nak exam xder mood, sye bleh smpai x gi exam okay.....klo time kat ofis, klo sye xder mood, sye bleh gi marayau sorg2.....tp x slalu la, sebln sekali jerk.....hehe.....lgpon shiela pon MC ari jumaat tu.....lg la wat sye malas coz tgk dia tdo, sye pon rse nak tdo.....hehe.....try nak tdo tp x leh.....sye still bgn pg2 gak.....layan citer kata hati pastu t'pikir, x kan nak sia2kan hari cuti ni camtu jer kan.....mesti nak wat something yg b'guna supaya sye rse sgt worth b'cuti pd hari itu.....hehe.....

So pikir nyer pikir, akhirnyer dpt gak idea nak wat apa.....jeng je jeng......



Yer.....ini lah yg sye lakukan pd hari itu.....gi KWSP kat jln TAR tu & buat permohonan penamaan utk akaun KWSP sye......coz sye x sempat lg wat penamaan.....ni dah sethn lbh keje so wajib la kena buat coz sye x nak klo apa2 jd kat sye, parents sye susah payah uruskan duit2 simpanan sye ni......lgpon if KWSP kita x der penamaan, diorg akan transfer ke amanah raya di mana utk m'dptkan duit itu kembali adalah sgt rumit procedure nyer & byk gak duit kita yg akan di deduct for that process....huhu.....

Process buat penamaan ni sgt senang okay.....just beratur ambil nombor & borang.....isi borang dlm seminit....then terus ke kaunter.....kaunter pon sgt byk so mmg sekejap jer korg akan tunggu.....kat kaunter, org KWSP tu akan terus key in semua data dlm komputer ambil cop jari then bg kita salinan yg mengesahkan permohonan penamaan kita telah berjaya.....owh korg cuma kena bwk salinan IC jer.....so itu jer la process nyer.....senang kan.....hehe....so klo korg blum buat penamaan KWSP korg, cepat2 la wat erk.....Penamaan ni bleh gak ditukar pd masa2 akan dtg....bila2 pon bleh tukar.....hehe....yer la, time blum kawen kita letak la parents kita as penama.....tp lps kawen & ader anak, bleh tukar letak nama anak plak......owh jgn sekali2 letak nama husband anda.....tp klo husband nak letak nama wife sgt digalakkan......hahaha......xder la gurau jerk.....

Lps wat penamaan ni baru la sye lega.....Insurans sye dah wat penamaan, KWSP pon dah wat.......hopefully sye x menyusahkan org klo tetb apa2 jd kat sye.....coz semua duit2 ni bleh la wat bayar hutang2 sye.....loan kereta sye ngan pinjaman YTN & MARA......hehehe.....

Sediakan payung sebelum hujan......Sekian.....Ihikz!

No comments: