Sunday, October 25, 2009

Dewan oh Dewan.....


Hehe.....yer dewan....utk aper???.....utk majlis kahwin sye & Mr Razak......huhu......ehhh bkn dlm masa terdekat ni okay.....ni just persediaan jerk.....actually kitorg dah plan utk mengadakan majlis perkahwinan pd 6 Jun 2010.....tarikh ini dipilih kerana ianya adalah minggu pertama cuti sekolah so dgn harapan, sedara mara dr Kelantan dpt la turun KL & dtg ke majlis kami nanti.....hehe.....diorg ckp time cuti skolah jer diorg bleh dtg KL, klo x cuti sekolah susah skit coz ank2 diorg semua still skolah......so kerana mengambil kira faktor inilah kitorg mengawalkan perkahwinan kitorg yg septtnyer plan lps raya thn dpn.....hehe......yer la kan, klo sedara mara x dpt dtg, x best la kan.....

Oleh kerana byk citer2 yg sye dgr psl x dpt book dewan coz dewan fully booked, kitorg jd risau la plak kan.....takut klo book last minute nnti x dpt.....so my parents push kitorg supaya start pilih tarikh dr skrg & decide cpt2 nak dewan mana......time raya kat kg baru aritu nenek sedara sye telah mencadangkan supaya kitorg buat kat Dewan Institut Integriti Malaysia (IIM) dekat Jln Duta, belakang stadium hoki tu......coz dia ckp dewan tu besar & cantik......so sye pon try la search2 internet carik info psl dewan tu......sye rse mcm ok jerk coz kat Institut Integriti M'sia (IIM) tu siap ader hotel so bleh la sedara mara dr Kltn stay kat situ......mak sye dah call utk book dewan tu.....tp rupanyer semua yg nak book utk thn dpn, kena tunggu bln 1 nnti baru bleh book.....so kitorg x dpt la book lg.....kena la tunggu.....masuk bln 1 nnti kena secpt kilat book.....klo x takut x dpt.....hehe....so redha jer la.....klo x dpt, maybe cari dewan lain or kena tukar tarikh la kot.....huhu......

Actually parents sye lbh suka buat kat rumah jer.....coz diorg ckp lg meriah & jiran2 senang nak dtg......tp sye plak pikir klo buat kat rumah mesti sye akan tdo atas pelamin, x pon pengsan kepenatan coz dok sibuk menguruskan rumah, khemah semua kan......karang jd mcm time b'tunang dulu.....dah la kitorg x cukup org nak m'bantu so baik la buat kat dewan.....lps habis majlis x pyh nak pening2 pikir nak kemas semua kan.....lgpon utk m'jimat kan kos, kitorg buat majlis gabung jerk.....blah Mr Razak nanti mmg x buat......kitorg buat skali jer.....senang coz kitorg dok pon kat ampang & cheras jerk.....m'bazir plak klo buat 2 majlis.....& sedara mara Mr Razak pon x ramai.....& sbb tu gak la sye pikir, mcm x adil klo buat majlis kat rumah sye.....nmpak mcm tu majlis belah family sye jerk.....dan akhirnyer sye b'tekad utk buat kat dewan gak.....hehe....

Ayah sye dah pegi tgk dewan kat IIM tu.....tp time tu sye x ikut skali.....dia gi sorg jerk.....so semalam, sye, parents sye & shiela gi la tgk dewan tu.....tp Mr Razak xdpt ikut skali......dia srh sye amik pic jerk.....& sye blum tunjuk lg pic ni kat dia.....x sempat nak tunjuk.....nak discuss pon x sempat lg.....huhu.....nnti mesti dia baca blog sye kan so bleh la dia tgk pic kat sini jer......hehe......smlm time sye tgk tu, kebetulan tgh ader majlis kahwin kat situ tp blum start lg coz kitorg dtg pg.....so lg senang la coz kerusi meja & pelamin semua dah set up kan.....bleh la sye tgk gambaran sbnr dewan tu.....hehe.....jom tgk sama2......


ok...mcm ni la luas dewan tu.....bleh masuk dlm 300 org tetamu pd satu masa......di mana sye rse sgt ideal coz luas dewan ni x la t'lampau kecik & x la t'lampau besar......just nice......ni penting coz andai kata tetamu x ramai dtg, dewan ni x la nmpak kosong sgt & klo ramai tetamu dtg, mmg byk space so xder la crowded sgt.....(aper aku merepek ni labu, layan kan ajer......)


Meja VIP & kat hujung tu meja pengantin......ok la tu kan.....hehe.....


Pelamin.....sorry la kpd tuannyer majlis.....sye pinjam pic pelamin korg plak.....hehe.....stage utk pelamin ni agak besar......ni bleh melibatkan kos yg tinggi coz pelamin pon mesti nak besar gak kan.....huhu.....so yg ni sye blum decide lg samada kami akan bersanding atau tak.....if x b'sanding, x pyh la ader pelamin so kat stage ni bleh buat utk makan beradab......hehe......sye pikir aper yg penting adalah tetamu.....sye nak the best utk tetamu so x per la klo pengantin x glamer pon kan....yg penting tetamu selesa.....hehe.....

So kesimpulannyer......sye sgt puas hati ngan dewan ni......setakat ni, dewan ni la pilihan sye.....& tarikh 6 Jun tu yg kitorg pilih utk majlis nanti......if ader perubahan akan sye update nanti......hehe.....ehh...lupa nak bgtau, majlis nikah InshaAllah kitorg akan buat sehari sebelum iaitu 5 Jun 2010 kat Masjid Wilayah.....tp x sure lg pg ker ptg ker mlm.....sye suka pg kot......hehe.....

Kita hanya merancang tp Dia yg menentukan.....semoga semuanya b'jalan lancar & dipermudahkan.....Amin......

2 comments:

SoFiA.opY said...

haha ok ok..
oredi save the date for both of u.
sila bagitau theme kaler ape..

kene tempah baju kott..=p

semoga segalanya selamat nanti.
Amin Amin ;)

kaSih.CinTa.GadiS said...

perh...pasti meriah n grandddd gitu!!

sama2 doa for u agar Allah merestui segala yg dirancang..