Monday, September 21, 2009

Bulan Puasa.....


Pejam celik pejam celik dah sebln kita puasa.....Keje time bulan puasa mmg sgt x bleh blah okay.....ngantok sgt2.....bln puasa ni office hour sye b'beza ngan biasa....slalu start keje kul 9am balik kul 6pm tp bln puasa ofis start kul 8.30am balik kul 5.00pm & time rehat di short kan 30min.....tp bleh bilang braper kali jerk sye smpai ofis on time....slalu mesti lewat 5 min or 10 min....susah tul nak budget masa bila dah tukar ni.....slalu kluar rumah kul 8pg tp time bln puasa kena la awal kan skit kul 7.30....tp slalu dlm kul 7.40 baru sye gerak dr umah so jln dah start jem & wajib la x leh smpai before 8.30....tp sye peduli hapa kan....sgt susah nak follow rule.....lg susah klo office still guna sistem punch card.....mmg zaman tok kadok btul....huhu....smpai2 ofis, dlm sejam jer sye bleh b'tahan then start la ngantok tahap yg dah x bleh blah.....so aper lg oleh krn dah x leh tahan sgt sye turun jer basement tdo dlm kete dlm 10minit....pastu naik ofis balik baru leh wat keje.....hehe....klo x, smbil wat keje pon leh t'tdo....adeh....pastu time rehat tdo lg 30minit....lps rehat ngantok lg....nasib baik kul 5ptg dah balik....kira gi keje wat keje smbil ngantok2, then tunggu saat2 nak balik jerk.....kul 5 jerk mmg heaven.....sgt x productive okay bln pose ni....hehe.....balik keje kena amik mak kat JAWI kat ngan masjid negara tu & kdg2 amik shiela skali....dlm kul 6 lbh baru smpai umah......jln sgt jem kdg2 bleh t'tdo time drive, tp so far still selamat lg la.....hehehe.....time weekdays sye berbuka kat rumah jerk.....sempat 2 kali jer gi bazar ramadan lps blk keje......coz sgt x sempat.....balik2 jer nak kena cpt2 masak nasi siap kan lauk2 semua.....tu pon kdg2 ayah sye t'paksa masak nasi klo kitorg blk lewat coz ayah sye blk awal.....lauk2 semua ayah sye dah siap2 beli, mak sye tinggal nak masak skit2 jerk mcm ikan or sambal2......lps buka puasa, kdg2 gi trawih kdg2 x.....pastu dlm kul 12 or 1am baru leh tdo....kul 5am bgn sahur.....dlm kul 6am tdo balik....kul 7 baru bgn siap2 gi keje....hehehe.....tu yg ngantok x abis2 tu....so itu jer la citer bln puasa sye....hehehe......


mcm ni la muka sye time ngantok.....ihikz!

No comments: