Sunday, August 2, 2009

Saya sudah lega......

Aper yg wat sye lega???....Yer akhirnyer Me & Mr. Razak sudah membeli cincin utk pertunangan.....Tp serius sye mmg dah emo2 dah tau.....yer la mak sye dah bising2 barang2 x beli lg.....even cincin pon x beli lg.....padahal tinggal lg 1 week jer kan....actually mmg x der masa nak gi beli.....sye cuti weekend jerk, time tu jer sye free....Mr Razak lak schedule keje dia b'ubah2 & dia keje shift.....so time sye keje, dia cuti....time sye cuti, dia lak keje.....mmg susah nak dpt dia cuti time weekend......coz dia 6 hari keje, 4 or 3 hari cuti.....pening x pala ko....pening gak la.....pastu shift dia b'ubah2.....kdg2 confius sye, dia ni keje mlm ker ptg ker pg ker.....lantak ko la kan.....hehe.....actually sye kdg2 rse x best la gak....dah la time b'jmper terhad pastu time nak borak dlm phone pon susah....lg2 klo nak discuss menda2 penting coz time dia x keje, sye lak kat ofis & wajib la sye malas nak borak lama2 & ckp pon cover2.....time sye abis keje, dia lak kat ofis.....kdg2 leh gado gak.....ni baru lps gado gak la ni.....gado psl nak beli brg hantaran.....hahaha....actually brg hantaran tu alasan jer.....yg sbnrnyer sye bengang coz dia mcm x bg perhatian kat engagement kitorg.....so utk m'dpt kan perhatian, sye akan wat smthing yg kejam & wat dia marah smpai perhatian diberikan sepenuhnyer kpd sye.....hahaha (gelak jahat).....best x?....ihikz!.....so smlm kitorg dah selamat beli brg2.....cincin pon dah beli.....semuanyer b'jalan ngan lancar......opss...tinggal satu brg Mr Razak jer lum beli lg......huhu

Tp kan......cheh ader tp di situ.....xder la lancar sgt tau....coz memula plan nak gi jalan TAR coz bleh gi sogo utk beli perfume & kemeja.....pastu gi gulatis beli kain.....pastu baru beli cincin....Mr Razak keje tau smlm tp dia mintak balik awal dlm kul 3pm.....sementara dia nak tunggu dia balik, sye & shiela gi la lunch kat piza hut ampang point....sempat gak la singgah Habib tgk2 dulu cincin....ader sale la plak kan.....sempat la gak sye bekenan kat satu cincin ni.....pastu tetb mak sye call....dia ckp jgn gi Jln TAR coz ader rusuhan....parents sye & syafiq mmg kebetulan ada kat Sogo time tu, so diorg tgh stuck kat situ, x bleh balik....

Ok b'balik kat citer Mr Razak.....otw dia balik keje, bleh plak mmber dia mintak tlg dia gi OU.....dia pon bleh plak nak gi tlg mmber dia tu.....memula dah janji ngan sye nak gi beli brg....ni dia kata ptg2 skit kot baru bleh.....tp sye cool jerk....sye kata ok.....dia asyik tanyer sye marah ker....sye ckp x marah, sye ok jerk.....(ok ader petua nak share.....actually kan sometimes korg kena wat cmni.....bila korg marah try utk pretend x marah...time tu bf korg mmg expect korg akan marah....tp bila dia tgk korg sbnrnyer x marah, time tu dia akan rse b'salah sndiri.....hehe).....sye siap ckp kat dia, xper la sye bleh beli cincin dulu....dia x pyh dtg la....gi la tlg kwn dia tu.....dia ckp x nak coz nak beli sama2.....last2 dia x jd gi OU tu coz jln jem gler.....so dia trus la gi ampang point nak jmper sye kat situ......sementara tunggu dia, sye dah sempat beli kain ngan Shiela kat Gulatis.....nasib baik la kan kat ampg point ader gulatis....act x pnh rse nyer beli kain kat situ coz dah biaser beli kat gulatis Jln TAR jerk.....sekejap jer sye tgk terus bekenan.....senang la plak sye b'shopping.....sye beli kain kaler putih gading utk Mr Razak wat baju melayu time nikah nanti.....& kain utk sye wat baju raya.....haha.....actually sye nak bg Mr Razak kain wat bj raya jerk....tp mak sye srh beli utk nikah lak....so ikutkan ajer....u r the boss (cheh, tetiba jerk)......hehe......


pilih kain kat gulatis.....


kain yg sye pilih ala2 kain blah kanan ni.....tp warna lain skit.....hehe.....tp bila balik umh tunjuk kat mak sye, dia ckp x lawa.....ayah sye ckp lawa.....lps ayah sye ckp lawa baru mak sye ckp, "lawa la jugak"....poning pala den.....huhu.....

Okay lps Mr Razak dah smpai ampang point, kitorg terus la ke Habib.....sye nak tunjuk dia cincin yg sye bekenan tu.....tp dah xder la plak....last2 try2 la cincin2 lain....pastu Mr Razak pilih kan satu cincin ni, sye pon try la kan....ok la plak....sye pon suka....(mamat ni klo bab pilih cincin terer la plak kan....mungkin kah satu hari nanti jari jemari ku akan dipenuhi dgn cincin???.....hahaha).....pastu lps pk 2 minit, sye ok, dia pon ok, then dia terus la beli & bayar......pastu kitorg gi la tgk emas 916 kan....shiela mcm suka jerk....Mr Razak suruh la dia pilih satu kan, kot2 leh wat hadiah langkah bendul kan....tp malangnyer saiz semua besar & x der yg bekenan.....so xder rezki la ko shiela....time nikah nanti la baru bg.....hehehe......


Yeah! sye dah ader cincin....hehe.....

Selesai la b'shopping brg2 hantaran......ehh....lum selesai lg, kemeja ngan perfume x beli lg.....x sempat la plak nak beli coz time tu dah dkt kul 6....kul 8 sye & shiela ader wedding nak kena gi.....so kena la balik....sye ajak Mr Razak ikut skali kitorg gi wedding mmber kitorg tu.....dia pon ok jerk.....wedding tu kat Wisma Sejarah ni jerk....so lps blk wedding trus la ke KLCC.....sempat try2 kemeja tp xder yg sesuai.....kedai2 pon dah nak tutup.....mmg x sempat la kan.....so ingat nak balik jer la kan....tp tetb sye tgk ader Parkson nyer Shiseido Zen wat promotion kat tengah tu....sye pon terus m'hampiri nyer.....hehe.....pastu lps test perfume tu, terus suka....so aper lg, secepat kilat beli & balik....actually malas dah nak pikir....masa dah suntuk kan.....susah dah nak carik time utk beli sama2.....so dah suka beli jer la, x yah pikir2 lg......hehe.....so kesimpulannyer tinggal satu jer brg x beli lg.....Tp lega la gak....dah x pyh pikir.....okay itu sajer cerita sye....hehe....

No comments: