Sunday, August 23, 2009

Pada Hari Kejadian 8 Ogos 2009.....


Hai kawan2.....entry kali ni baru sye nak citer psl majlis pertunangan sye 8 Ogos lps.....actually nak citer detail tp mcm malas lak nak menaip & mengarang.....so sye citer skit2 jer la erk.....pic jer byk sye upload ni.....hehe.....ok layan.....

Sehari sebelum majlis
Hari Jumaat tu sye amik cuti coz byk lg yg x setel.....mcm2 nak wat hari tu.....sye b'dua ngan mak sye jer yg kena menguruskan umh ni.....nak kemas rumah semua.....kemas bilik lg.....mcm2 nak kemas kan.....hari khamis mlm tu lg sye dah start b'kemas.....balik2 keje, terus la m'bersihkan ruang tamu sampai la ke dapur.....memula nak kluarkan kerusi meja semua.....time tu parents sye kluar lak beli brg.....so mmg sye sorg la menguruskan nyer......memula gagah kan la diri mengangkut semua kerusi ke luar rumah coz nak mop lantai & letak karpet satu rumah.....then smpai tahap rse mcm "aper la nasib ku ini, seperti Cinderella yg mm'punyai 2 org kakak tiri"......so sye pon start menangis smbil memanggil Shiela utk menolong......dia lak bleh jer dok dlm bilik biar sye wat sorg2.....bila tgk sye dah start menangis baru la dia glabah2 nak tlg......huhu.....hampeh tul.....pastu dia trus amik mop nak mop lantai padahal sye x abis menyapu lg.....then sye ckp kat dia......"biar la aku wat, ko gi naik atas lipat kain baju"......hahaha.....mesti dia happy kan time tu coz x yah tlg......lgpon esoknyer kan shiela keje, sye lak cuti so xper la biar la dia wat keje skit2 jerk......at last setel gak keje menyapu & mengemop semua......pastu lps mak sye balik baru dia tlg sye mengelap2 habuk di merata tpt & bila mak sye start take over keje sye, sye pon meninggalkan dia wat sorg2.....hahaha.....jahat x.....sye x leh sgt wat keje ngan mak sye....coz kitorg sgt la x sependpt & mak sye suka b'leter2 kan.....dia slalu suruh sye wat keje yg sye mmg tgh wat......tu yg malas tu.....tension jerk....hehehe.....tp actually mak sye just touch up2 jer keje yg sye dah wat, coz dia nak btul2 bersih sehingga b'kilat lantai tu.....haha....mcm tipu jerk......she's the boss.....so just follow the rule (tetb jerk.....haha).....ok2.....pastu hari Jumaat tu 1st thing yg kena wat ialah mengemas bilik......shiela keje lak aritu so mmg sye kena wat sorg la kan.....setegh hari gak la sye menguruskan bilik tu......hahaha.....mmg sgt lama coz wat sorg.....then sye & mak sye mengeluarkan koleksi2 karpet yg ader utk di pasang satu umh......yes siap!......buat keje b'dua agak penat gak la.....time tu terasa mcm nak blame mak sye coz lahirkan anak 3 org jerk.....klo 5 org ker kan ramai leh tlg.....tul x???......hahahaha.....mengarut!......pastu lps semua setel, ptg tu baru jer nak rehat, tetb org yg sye tempah sireh tu call srh amik sireh coz diorg dah nak tutup kedai.....sye pon kelam kabut ngan parents sye gi ke gombak amik sireh tu......pastu smpai2 umh jerk, sedara mara dari Kelantan pon smpai......so lepak2 jap ngan diorg pastu mlm nyer sye & Mr.razak sempat larik jap gi Jusco Maluri coz nak beli brg......balik dr Jusco pon dah kul 10 mlm.....pastu start la menyiap kan door gift.....ayah sye wat dlm 50 jer door gift utk tetamu.....sarang burung puyuh ngan 3 biji telur puyuh kat dlm sarang tu.....alaaa x der gambar lak nak tunjuk.....hehe.....cute la gak cuma theme kaler x sesuai.....ptt kaler biru.....ni ayah sye wat kaler kuning lak.....hehehe.....hentam sajer la......pastu dah kul 12 mlm baru la syafiq bwk geng2 dia dtg angkut semua kerusi meja kat porch & letak kat branda kat atas so xder la semak sgt kat porch & tetamu leh lepak2 situ gak klo xder tempat kan.....umh sye ni kecik jerk.....ihikz!.......sekelip mata jerk diorg wat keje coz diorg mmg sgt ramai.....tau2, semuanyer dah clear.....bagus tul!.....coz be4 tu sye mmg dah start riso dah, yer la kan brg2 semua still semak2 lg pastu dah mlm lak tu.....mcm xder tanda2 akan setel keje2 tu.....last2 evthing just perfect......pastu last sye sapu umh & porch semua smpai la kul 2 pg.....Shiela pon dah tdo coz dia nyer time tdo mmg kul 12, x leh lebih kan.....klo x, muka dia akan b'tukar menjadi raksasa......hahaha.......(ayat bengang sbnrnyer).......pastu kul 2 pg tu la baru sye start nak siapkan kan gubahan satu lg hantaran yg lum siap.....sampaila kul 4 lbh......then kul 5 pg baru la sye bleh tdo......adehhhh mmg penat sgt......Tuhan jer yg tau.....

Pada Hari Kejadian

Yeahhh!!! akhirnyer hari yg dinanti2......owh memula mmg la hari yg di nanti2.....tp last2 jadik hari yg paling memenatkan & plg x nak diingati.......hahaha.......kul 7 pg sye dah bgn....yer sempat tdo 2 jam jerk......pastu siap2 mandi semua....then tlg2 letak kueh.....pastu dlm kul 10 pg mmber2 Ampang girl pon smpai.....sgt happy diorg dtg awal coz sye mmg dah start glabah2 dah time tu.....pihak lelaki dtg kul 11 tp org yg nak make up x smpai2 lg.....huhu.....agak worry dah time tu.....last2 dlm 10.10 baru mak andam smpai (mak andam ker org pggil erk, hentam sajer la)......pastu sye pon terus la start make up......dlm kul 11 pg setel make up.....pastu siap2 pakai baju & tudung semua smpai kul 11.15......time tu dah glabah apsal la Family Mr.Razak x smpai2 lg.....sye pon call Mr.Razak.....dia ckp diorg baru nak gerak.....time tu dah kul 11.15 pg.....Uncle2 sye dah agak bengang gak coz family blah mak sye ni mmg sgt mementingkan masa, x suka org lewat2 (mewarisi sifat ini dari arwah atuk sye....hehe...oppss sye blum mewarisinyer lg).....At last kul 11.30 sampai la diorg.....nasib baik la umh dekat.....hehe....panik mcm la umh jauh sgt.....haha....then diorg pon start la p'bincangan di mana sye mmg x dengar sgt aper yg diorg bincang coz sye dok dlm bilik kat atas & mmg tengah seram sejuk ketakutan tp still wat2 cool.....nasib baik mmber2 uniten sye menemani.....& time sye dipanggil turun tu sye mmg mcm dah x ingat sgt coz sye mmg tgh nervous gler.....tau2 time sarung cincin, tgn dah agak m'gigil.....& sye mcm lupa semua benda....nasib baik mak Mr. Razak yg start tarik tgn sye utk b'salam klo x sye mcm lupa nak kena salam cium tgn semua.....hahaha......teruk btul sye ni.....lps sarung cincin tu sye dah ok skit dah.....cuma mmg sgt penat & harap semua b'akhir ngan cepat supaya sye dpt rest.....hehehe.....Tp Alhamdulillah segalanyer berjalan ngan lancar & sempurna.....syukur sgt.....tp.....semua pic2 sye mmg nmpak la sye mcm gelabah & penat.....coz ramai yg ckp sye senyum dlm pic tu nmpak fake......hahaha.....wahhh sye mmg x pandai nak b'pura2 & semuanyer nmpak kat muka sye kan.....hehe.....next time kena blajar nak b'pura2 senyum ikhlas.....actually mmg sye sgt happy.....the happiest moment in my life.....& so happy that I can share the moment wt all my fren....cuma sye sgt KEPENATAN time tu.......HUHU......

Kesimpulannyer......sebelum hari penting cmni korg kena la cukup tdo supaya muka nampak ceria & b'seri2 jerk......hehehe.....jom layan pic....



Time Make Up.....sye di make up kan oleh Abby , TV3 make up artist.....sye suka make up mata ni....w.pon sejuta kali mata sye b'kelip2 kepedihan & rimas tul pakai bulu mata palsu (owh sye mmg jarang sgt make up...tu yg mcm kera msk kg. tu).....hahaha.....


Rombongan sudah smpai.....dan disambut oleh En. Abdullah.....


Menyambut tepak sireh.....ni adat ker ni erk....sye pon x pasti....mak sye pon sama.....hehe.....


P'bincangan bermula.....wang hantarannyer 8888.88.....I like 8! cuma sepatutnyer xder 88sen tu, tp ditambah oleh Mr.Razak.....hahaha.....suka hati ko jer erk =D klo tambah 88ribu sedap ar skit.....ni 88 sen jerk.....ihikz!


Rombongan & tetamu yang hadir......


Uncle Burn (abg mak sye) yg menjadi wakil family sye.....aper la abah & Burn tgh gelak2 tu kan.....mesti psl cincin yg memula plan cicin emas kuning telah menjadi cincin emas putih.....hahaha....act sye mcm x minat sgt emas kuning, tu yg beli emas putih......tp x kesah la kan....coz sye pon bknnyer seorg yg suka pakai cincin......opppssss!


Time sarung cincin....seraammm.....


The ring.....


Wat2 cool.....


Control ayu with fake smile.....hahaha.....


B'sama kakak t'CINTA......


With Family.....thanks a lot for evthing.....hehe.....


With uniten's fren.....sayang korg.....thanks sgt coz dtg erk.....


With all my fren yg datang.....thanks korg....opy, ell, bib, ipah, linda, eva, sheera, Ct, aini, rieza, Am, & my offiemate, Syikin......


Posing atas katil.....tp sedeh skit coz pic ngan mmber2 ampang girl x byk diambil oleh cameraman.....huhu.....


Pic ini telah di frame kan.....suka sgt!....hehehe.....



Sedara mara & Tetamu yg hadir....Thanks semua.....


Menjamu selera.....Semua kueh Mueh made in Kg. Baru yer....hehe....

Okay....itu la sajer story sye.....best x???.....hehehe.....

Di sini masih belum terlambat lg rsenyer utk sye mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yg sudi hadir memeriahkan majlis kami ini.....& terima kasih kpd family, saudara mara, uncle2, untie2, jiran2, member2, dan semua yg telah banyak membantu dalam menyempurnakan majlis pertunangan sye dengan Muhammad Abdul Razak.....Semoga anda semua dirahmati oleh Nya.....Jasa baik anda amat sye hargai.....hehe....

From,
Both of Us....Doakan Kebahagiaan kami....Semoga jodoh kami berpanjangan hendaknyer.....Amin.....



opss....lupa nak bgtau, jika tiada aral melintang, p'nikahan kami InshaAllah akan diadakan lps Raya thn dpn, 2010....

6 comments:

SoFiA.opY said...

"..coz family blah mak sye ni mmg sgt mementingkan masa, x suka org lewat2 (mewarisi sifat ini dari arwah atuk sye....hehe...oppss sye blum mewarisinyer lg)..."

naseb baik ko sedar ayat ko yang terakhir itu..kalo tak mmg kene fireeeeeeeeeee!!!hahahaha

maka sila insaf~:p

weyh cam sekelip mata je ko dah tunang..cam tak caya seyh,,pepe congrats!!

nanti nikah jangan buat muka chuak tau!!hahah

ELLY said...

hahaha....aku belum b'sedia utk insaf.....haha.....
aku pon mcm x cayer at last aku b'tunang gak....ngan Mr Razak yg sgt poyo...cmner la erk leh b'tunang ngan mamat tu.....hahaha

shiela said...

ko kutuk aku kaw2 nye eh..haha..

Yaya 'SHEERA' Starr said...

hahaha

slamba je panggil husband to be poyo...

dah tu yg ko berkenan... hahahaha

anyway, gmbar last ko dgn ajaq tu muka korang mcm iras jek.. memang dah jodoh korang ek...

tahniah wei.. good luck mengharungi bahtera alam pertunangan..

sayang ko sangat-sangat...

ELLY said...

ko bahan aku dulu....tu yg aku kutuk ko....hahahhaa....

ELLY said...

hahaha....aku bekenan ngan yg poyo2 jerk....iras erk....maybe coz ajaq semakin tembam....hahaha....thanks erk....cayang ko gak! =D