Saturday, August 1, 2009

My Best Friend's Wedding - CT

Yeah!...Wedding yg ditunggu2.....18 hb lps me & my Uniten's friend telah menjelajah ke Palong 3 utk m'hadiri wedding my best fren, Siti Rohaidah Md Zain.....Palong kat mana???.....yer mmg ramai yg tanyer.....hehe....utk sapa yg x tau, palong tu kat negeri sembilan....tp dah sempadan Johor.....perjalanan mengambil masa dekat 3 jam juga......dr KL ke Senawang dan terus ke Bahau....dan akhirnyer smpai lah ke Palong.....kitorg b'tolak dlm pukul 9am lbh & smpai dlm kul 12pm.....agak lewat juga coz kitorg lewat b'tolak.....so x dpt la tgk majlis p'nikahan CT.....huhu.....time kitorg smpai, Ct & her husband tgh siap2 utk majlis p'sandingan.....so jom layan pic.....


Hantaran dr kedua2 belah pihak....


Pengantin lelaki dah dtg....hehe.....Ct & husband dia satu kampung....so dekat jer la.....


kena stop dulu utk tgk silat....


Bukan main lg mamat ni b'silat.....


Me, Eva & Aini....hehe


I like kaler hijau ni.....


Time merenjis....1st time tau sye merenjis....tp x amik pic la pulak....huhu


Ada cabutan b'tuah juga....pengantin tgh bg hadiah.....


B'gambar lps abis majlis......


Dah abis majlis baru sempat amik pic ramai2.....hehe.....


Time semua tetamu dah balik, Ct b'karaoke ngan husband dia.....sweet sgt diorg.....hehe

Selamat Pengantin Baru to Siti Rohaidah & Zaki.....Semoga berkekalan sepanjang hayat......Amin.....Happy for U!

Bila tgk Ct kawen sayu la plak hati.....yer la selama ni kitorg b'kwn share suka duka.....pastu lps ni mesti dah jauh & nak jmper pon susah....huhu.....tetiba rasa diri dah dewasa la plak....(yer selama ni sye rasa sye kecik lg....ihikz!)......Rindu nyer kenangan2 time kat Uniten dulu.....Nak story skit la cmner sye & CT kenal....hehe.....
Actually, Ct ni la kawan pertama sye kat Uniten.....saye kenal dia time pendaftaran.....kebetulan sye & dia duduk sebelah menyebelah time tunggu nak daftar utk group orientasi means kitorg kat kaunter last sekali utk pendaftaran sebelum kitorg daftar hostel.....time tu sye sempat borak2 ngan dia.....tanyer dia amik cos aper semua kan....pastu dia ckp dia amik Mechanical Engineering.....wah! sama la pulak.....pastu Ct dah bangun pergi kaunter.....sblm dia gi sye tanyer dia, "Diploma ker Degree?".......pastu dia toleh blkg dia ckp "Diploma".....hahahaha.....so nmpak x di sini aper yg ader dlm pikiran sye.....sye dah ader kawan baru.....actually susah la gak time tu nak jmper kwn yg satu cos coz lum masuk kelas lg.....baru minggu orientasi....lgpon yg amik Diploma x ramai....Degree lg ramai....so sbb tu la kitorg yg amik diploma ni kurang mix around ngan yg lain.....just buat hal sndiri.....lps abis daftar tu sye pon keluar dr tempat pendaftaran tu....kat luar family sye dah tunggu....time tu sye nmpak CT lg ngan sorg lelaki....sye bleh ingat tu Bf dia.....hahaha....padahal abg dia, coz abg dia nmpak cm budak2.....haha....pastu sye bgtau parents sye "budak tu pon amik cos sama ngan org", smbil tunjuk2 CT.....hahaha......pastu time daftar hostel.....sye daftar dulu.....then lps daftar sye t'jumper Ct lg.....so sye gi la kat dia & ajak dia dok serumah ngan sye....dia pon ok jerk....so tu la permulaan persahabatan kami.....last2 kitorg terus b'kawan smpai lah sekarang.....senang skit ader mmber yg satu cos duduk serumah, leh discuss2 kan....dlm erti kata lain leh meniru assingment.....hahaha.....Ct sgt rajin & dlm student perempuan cos sye time tu, dia la paling cemerlang.....dia juga byk tlg sye....ajar sye....& yg penting bg sye tiru assingment.....hahaha....dia sgt terer Maths di mana dia leh abiskan jwb semua soklan2 Calculus dlm buku tu yg setebal lbh kurang 2 inci okay.....hebat x???.....haha....& semua subject2 Maths time diploma tu, dia dpt A......sila bg tepukan.....Tp semakin kitorg dewasa, semakin byk gak la dugaan2 or pengalaman2 yg x best yg kitorg share together.....yg plg x best bab2 frust b'cinta ni....huhu...tp x per, semua nyer Happy Ending kan......InshaAllah....so tu jer la citer yg sye nak share ngan korg......hehe.....

No comments: