Sunday, August 2, 2009

Minggu yg sgt busy.....

Yer2....blog ni agak lama x b'update kan.....hari ni baru sye ader masa nak m'update.....citer psl wedding Ct tu pon sye baru update slps 2 weeks.....hehe....actually sye sgt bz last week....byk keje kat office coz ader project yg sye kena siapkan....deadline dia 28hb lps......so Alhamdullilah, setel gak akhirnyer.....last week sye overtime smpai kul 8pm.....smpai rumah dah dkt kul 9.....mmg sgt penat la gak.....hari jumaat jer sye balik awal.....ingat bleh la rehat2, rupa2nyer x.....balik2 jerk mak sye dah bising2 ajak sye gi Nilai 3 utk beli brg2 nak gubah hantaran tu coz hari tu nyer ader yg x lengkap & hantaran tu t'bengkalai sekejap.....ni hantaran yg Mr Razak nyer (sye kena wat hantaran dua2 belah, sye nyer & Mr Razak nyer).....yg sye nyer mmber2 sye dah tlg wat kan.....so dah ok la kan.....so agak t'kejar2 la gak jumaat tu coz kedai tutup kul 9.30pm.....sye lak dkt kul 7 baru smpai umh.....so kena la cepat2 ke Nilai 3.....nasib baik sempat.....kitorg smpai sana pon kul 9pm....& nasib baik org kedai tu baik hati melayan kerenah kitorg smpai kitorg selesai m'beli....


Contoh hantaran kat kedai tu.....senang skit sye nak gubah coz dah ader guide, so follow jer la kan.....tp kan korg, klo xder contoh ni, pening gak tau....nak pk aper nak beli, nak pk bunga aper nak guna, pk bakul la, riben la, semua nak pk....lama2 sye jadik bengong.....hehe.....


dan ini juga.....bekas ni utk letak cincin....tp nasib baik la ader contoh....so sye amik pic & gubah ikut contoh ni....tp x la exactly same....ader gak la yg sye wat idea sndiri (sye kretif gak la klo dah t'paksa m'jd kreatif).....tp sye sgt bangga coz at least sye leh citer kat ank cucu cicit sye nanti "nenek dulu wat hantaran sendiri jerk, korg bleh ker?", kata elly kepada cucunya (sambil belagak)....yeah!

Lps beli barang2 kitorg gi tgk karpet la plak.....actually time kat mekah hari tu mak sye ader beli 2 karpet Iran tau.....time tu mak sye nak beli karpet yg besar nyer coz dia ckp senang, maner tau sye & shiela nak betunang ker kan.....sye lak bleh ckp x yah la, ala lambat lg....confident!....so mak sye pon x jd beli yg besar nyer.....dia beli yg kecik jer utk letak dlm bilik.....so skrg dia dah nyesal coz mmg xder karpet besar & skrg dia t'paksa cantum2 semua karpet2 kecik utk penuhkan satu rumah......hahaha....mesti sgt lawak kan.....(klo korg dtg umh aku nnti, sila abaikan karpet umh aku okay)......karpet kat Mekah tu mmg sgt murah.....klo kat sini harga double kot.....time kat Nilai 3 tu mak sye x beli pon karpet besar coz sgt mahal smpai ribu2.....just beli karpet2 kecik jerk....beli lg 2.....tu pon sye pk mcm x perlu jer beli.....tp x per la layan kan ajer.....hehehe.....


Kedai karpet.....lawa2 wooo.....

Lps balik dr Nilai 3, kitorg terus ke Shah Alam seksyen 7 utk melawat syafiq....owh bg yg blum tau, Syafiq skrg sambung Degree in Marketing kat UITM Shah Alam.....so dia menyewa ngan mmber2 dia kat sek 7 tu......pastu gi la lepak Restoran Hakim kat situ.....happening gler erk area situ.....x pnh la plak sye lepak area Shah Alam time lewat2 kul 11 cmtu.....tp mmg best la.....byk btul restoran & kebanyakan nyer bukak smpai pg....actually kitorg ke sana coz syafiq nyer duit dah abis so tu yg ayah sye t'paksa hantar duit tu.....ni dia tgh cuti 1 week coz kes H1N1 tu.....bkn nyer x leh t'sfer masuk akaun tp sajer jer nak terjah dia, maner tau dia gi merewang ker mlm2 kan....aritu weekend dia x blk umah, dia ckp ader keje la aper la.....tgk2 kantoi gf dia letak pic diorg gi genting kat myspace.....hampeh tul....so itu la motif kitorg terjah ke sana......penterjahan ini dilakukan hasil dr hasutan sye & shiela.....kitorg ngadu kat mak aktiviti dia.....ihikz!....pastu rupa2nyer dia mmg x merewang pon mlm tu....elok jer dia kat Shah Alam tu.....hehehe.....nasib ko baik kali ni, lain kali siap la.....hahahaha (gelak jahat).....


Mama's boy.....ngada2 tul.....

No comments: