Monday, August 31, 2009

Lengkuas???


Semalam mak sye suruh beli brg kat Hero kat ngan rumah ni......sye pon gi la kan.....memula beli ayam.....mcm biaser still confuse nak potong braper.....semua org potong 8, so sye pon follow jer la kan.....hehe.....pastu mak sye srh beli lengkuas......ngan confidentnyer sye beli la kan.....pastu balik umah.....

Sye ckp kat mak sye..... "mak, ni lengkuas".....mak sye tanyer "maner lengkuas???" sye jwb, "tu lengkuas".....mak sye ckp "ini bukan lengkuas....ini KUNYIT"......sye jwb "haaa....kunyit ker, org ingat lengkuas"........hahahaha.....mmg sgt sengal.....padahal mmg sudah jelas, nyata, dan terang kat situ dia dah tulis kunyit......hahaha......last2 sye gi kedai runcit jerk beli lengkuas......patut la memula sye confius gak....mcm lengkuas tp kecik....so sye pikir maybe BABY LENGKUAS kot.....yer la kan, kan slalu sayur2 ni ader baby....mcm baby tomato ker kan.....baby potato.....so ingatkan lengkuas pon ader baby gak......hahaha......x bleh terima btul, ni baru beli lengkuas dah salah blum beli menda lain lg.....hampeh tul.....tp x leh salahkan sye gak.....sye tgk lengkuas tu pon setahun skali jerk.....wajib la confius.....opssss......


Ini adalah lengkuas okay......jgn silap lg......


ni lak kunyit.....tp kat Hero tu x jual cmni....dia jual yg kecik2 comel....hehe

3 comments:

SoFiA.opY said...

hahaha

mengapa ko begitu sengal sekaliii..

kalo ko amik halia..aku boleh terima lagi ok~~

hahaha

good luck wifey to be~;)

ELLY said...

hahahaha......aku mmg sengal....haaa kunyit tu pon rupa mcm halia....aku rse klo mak aku srh gi beli halia, aku bwk blk kunyit gak.....hahahaha......
ptt ko wish good luck tu kat ajaq, dia yg wifey to be.....hahaha =D

razak said...

kurang asam..