Saturday, August 22, 2009

The Hantarans......

Hehe....Lama nyer x update blog.....Actually laptop sye baru sembuh dari virus.....so skrg baru la best skit nak menulis blog coz klo x, asyik kluar warning jerk & laptop ni akan t'shut down sndiri secara t'tiba.....x sempat nak save aper yg sye dah tulis, tetiba hilang cmtu jerk......so agak tension jugak.....wat sye malas nak m'update......tp skrg dah okay....thanks to Mr. razak yg telah merepair laptop ni.....hehe....

Actually sye nak citer psl majlis p'tunangan sye 8 Ogos lps....mesti korg t'tunggu2 kan citer tu.....hehehe.....Tp before sye citer psl majlis tu, korg layan citer psl brg hantaran dulu......Ni la hasil nyer......akhirnyer berjaya gak sye menyiapkan brg2 hantaran hasil dari gubahan sye sendiri.....but not fully gubahan sndiri la gak.....coz ader beberapa yg di sponser & ader gak yg srh org gubah......cuma brg2 hantaran dari Mr. Razak jer yg sye fully gubah sndiri......yer la kan nak cut cost & save budget.....hehe....jom layan.....

From Me.....

1) Sireh junjung

Sireh ni telah di sponser oleh my oficemate, syikin.....dia tempah kat gombak....hehe.....thanks a lot erk......I like it!

2) Buah-Buahan

Hantaran ni di sponser oleh my untie, Yaya.....dia tempah kat chow kit.....bleh beli buah2 kat situ & tempah kat situ gak.....lawa sgt.....thanks a lot.....

3) Potpuri

Hantaran ni mmg fully gubah by kedai tepak sireh kat nilai 3 tu.....coz hantaran potpuri ni actually x t'masuk dlm plan pon.....last minute decide nak wat coz my untie ckp hantaran mesti ada potpuri utk wangi2an....Dah last minute sgt x sempat nak wat.....so my parents gi nilai 3 beli brg2 & upah jer diorg tlg wat kan....hehe....pastu bunga rampai di sponser oleh my untie gak.....dia wat sendiri....mesti penat kan nak kena potong daun pandan kecik2....huhu.....thanks sgt.....

4) Kek

Kek ni di sponser oleh my untie, Untie Yam....dia bake sndiri tau....lawa sgt....thanks a lot.....

5) Coklat

Coklat kurma ni disponser oleh untie Midah.....dia tempah kat internet....bekas coklat ni mmg sgt lawa & kebetulan kaler biru lak so sgt sesuai.....thanks sgt2.....gubahan hantaran ni sye wat sndiri.....A few hours before the majlis.....sgt kelam kabut.....huhu....dah la material pon byk dah habis.....pastu gam yg elektrik tu bleh rosak lak.....so last2 sye guna jarum peniti jerk lekat bunga & renda2 tu.....tu yg nmpak kosong skit tu.....malas dah nak pikir time tu....hehe....Tp nasib baik bekas coklat tu menyelamatkan keadaan.....

6) Kain baju melayu & samping

Hantaran ini juga sye gubah sndiri with my Ampang girl's fren yg membantu.....hehe....Memula agak pening gak cmner nak letak kain & samping tu.....ingat nak hantar kat org jer utk tlg wat kan.....last2 after tanyer kepada yg pakar (amirul syafique blog), sye decide gulung jer samping tu & ikat ngan ribon kat tengah pastu kain tu just lipat2 ala2 kipas tp x pyh ikat....hehe....& utk menampakkan brg tu sye letak polistrin kat bwh so x der la brg2 tu tenggelam dlm bakul kan.....hehe.....

7) Wallet, Belt & Perfume

Hantaran ni agak crowded gak la.....coz sye gabung kan skali wallet&belt ngan perfume&shower gel......actually memula plan nak wat wallet&belt satu dulang.....& satu dulang lg perfume.....Tp oleh sebab sye kena masukkan satu lg hantaran iaitu potpuri, so x jd la sye wat cmtu coz klo x dah 8 dulang la plak kan......hehe....

From Mr. Razak.....

1) Sireh junjung

Sireh junjung ni di tempah di tempat yg sama ngan tempat sireh junjung sye di tempah....that's y design nyer agak sama....hehe.....rm45 jerk.....kira murah gak tau coz sepanjang yg sye survey2, harga mmg around rm60 above....huhu.....

2) Kek

Kek King ni sye yg tempahkan utk Mr. R coz sye suka design dia....tengok jer pon dah tau sgt lazat.....Kelazatan amat penting coz sye gak nak makan kan......hehe....Tp kek ni ditutup lak....so korg x leh la tgk kelazatannyer.....hehe.....

3) Cincin

Yeah ini la the ring.....hehe.....Solitaire ring.....dipilih oleh Mr. Razak....Gubahan hantaran ni sye yg wat & yg plg sye puat ati kot.....hehe.....

4) Kain

Kombinasi kaler yg x braper nak lawa kan....hehe....lantak ko la labi malas dah nak pikir.....hehe....gubahan ini juga sye wat....seperti biasa kain tu mmg sgt pening nak lipat cmner kan.....last2 lipat kipas, ikat ribon kat tgh& letak bunga......sapa nyer idea ni utk melipat sepeti ini???.....haha.....

5) Perfume

Perfume ni paling senang nak gubah coz dia mmg dah come in package cmtu....so just letak jer dlm bakul tu....pastu kebetulan ribon kat perfume tu mmg kaler silver....X t'pk pon time beli aritu.....Tetb sedar2, semua nyer just nice jerk mcm dirancang.....hehe.....

So...itu la sajer cerita hantaran sye.....hehe....memula mmg agak pening2 semua....tp last2 semuanyer b'jalan lancar.....& mcm x cayer lak sye b'jaya menyiapkannyer.....Alhamdulillah......

4 comments:

SoFiA.opY said...

kak,
saya nak upah akak jadi designer hantaran akak yang meletop2 ni boleh?=p

hahaha

AmirulSyafique said...

huhuhuh alhamdulillah akhir nya selesai gak majlis pertunangan heheheh

ELLY said...

hahaha....a'ah....thanks erk bg petua2.... =D

ELLY said...

hahaha....x bleh la dik, karang sambil menangis lak akak wat hantaran tu.....hahaha...