Wednesday, July 15, 2009

Busy ker???

Hehe....best x tajuk entry sye?....busy ker???....busy kah sye ni.....yer sye agak busy juga ngan persiapan hari p'tunangan.....yer la lg lbh kurang 3 weeks jer kan.....hantaran pon x siap lg, even beli brg utk hantaran pon blum.....cuma brg2 utk gubah hantaran jer dah beli.....actually utk majlis tunang ni both me & Mr Razak mmg xder saving aper2....kitorg main redah jerk....& tunggu gaji hujung bulan ni la baru nak gi beli cincin & brg2 lain....haha sgt gamble kan....honestly sye bkn la seorg yg gamble....coz evthing yg sye wat, sye suka plan dulu....klo korg nak tau, sye mmg byk planning dlm hidup sye....so sye sgt flexible di mana if plan A x jd, sye dah prepare ngan plan B, & if plan B xjd, plan C dah menunggu....hehe....so klo ader perancangan yg x m'jd, xder la sye frust sgt....coz sye dah tau aper yg sye nak wat klo plan tu tetb x m'jadi.....mcm engagement ni gak la....sbnrnyer kitorg plan dr bulan 12 thn lps utk betunang bln 6 thn ni....siap dah kumpul duit lg....last2 dlm bln 3 cmtu kitorg masing2 tgh nak guna duit, so habis la semua duit saving tu.....sudahnyer x m'jd la plan tu.....ni tanpa saving2 kitorg redah jerk plan nak betunang bln dpn ni....hehe....tu pon sye main petik jer tarikh ni.....x sangka lak menjadi (setakat ni menjadi la...hrp2 la kan).....skrg ni dah mula ader cabaran tp xper, Inshaallah bleh diatasi....hehe.....
Ok nak citer psl persiapan lak.....Baju utk tunang dah beli last 2 weeks....memula try tgk baju kat butik p'kahwinan dpn umh sye ni....maner tau ader yg cantik leh sewa kan....tp harga dia sgt mahal & baju dia pon agak buruk....so cancel....then gi carik kat Semua House, dah try 3, 4 baju gak la tp mak sye x bekenan semua.....mak sye lbh prefer utk beli kain kat gulatis & tempah jerk.....sye lak pikir baik carik dulu baju yg dah siap, maner tau ader yg murah ker kan.....klo beli kain mesti dah 3, 4 ratus pastu nak tempah lg mesti seratus, 2 ratus kan.....kat situ jer dah m'bazir.....huhu....last2 kitorg masuk Alinas depan Sogo tu....eh lupa nak bgtau, kitorg gi carik baju ni sehari lps Mr Razak dtg jmper parents sye bgtau nak betunang.....haha....semangat tul.....tp kan bg sye baju sgt memainkan peranan penting tau....bila dah dpt baju, baru la kita bleh pilih theme colour utk engagement kita tu.....sye memula nak wat pink, tp tgk baju kaler pink semua sgt mengecewakan so t'paksa la ubah wat kaler lain lak.....haa kat Alinas tu sye try 2 baju jerk....baju yg ke 2 sye try, trus sye suka & beli.....mmg kena la kat badan, tp kena alter skit la coz labuh skit (mcm ko x tau jer tang maner yg labuh, yer...usah ko pertikaikan ketinggian aku)......best gak la kat Alinas tu....agak murah & berbaloi.....dia alter baju tu seminggu & free okay.....last weekend sye dah gi amik baju tu & dah siap2 beli tudung.....tudung sye beli kat Semua House.....actually sye skrg agak ragu2 lg ngan tudung tu.....mcm x lawa jerk....tp nak beli yg lain takut m'bazir....huhu....lantak la....maleh dah nak pk....pandai2 org yg make up tu la nnti cmner dia nak bg lawa.....hehe.....
Last weekend juga sye telah ke Nilai 3 utk m'carik brg2 utk wat hantaran......haa korg jgn x tau.....sye wat sndiri tau hantaran....blah lelaki pon sye wat gak......so kesemuanyer ader 12 hantaran......haha.....mampukah sye???......memula pk x mampu gak......ayah sye memula dah mintak tlg kwn ofis dia utk wat hantaran ni.....tp oleh kerana kwn ayah sye tu nak semua brg2 yg nak wat hantaran 2 weeks be4 hari tunang, & sye & Mr.Razak plak plan lg seminggu nak betunang baru nak gi beli barang, so sye rse mcm x sempat jerk.....baik sye wat sndiri jer la.....x yah pening2 pikir.....eh tp pening gak coz sye sgt la x kreatif bab2 cmni.....haa berbalik pd citer beli brg kat nilai 3 td.....kat situ byk gler choice tau & murah2.....kat situ sye masuk satu kedai ni, dia jual bakul, renda, riben, bunga utk gubah hntaran, mmg murah & org kedai tu la yg byk tlg sye pilih brg2, siap dia tunjuk contoh & demo lg aper yg sye nak kena wat.......blur2 gak la sye belajar ngan dia......dia suggest sye wat sndiri coz dia ckp leh jimat sgt......tp bagus gak la, bleh gak sye belajar2 jadik pompuan sejati.....hahaha......
haa korang, klo korg nak pinjam alas dulang, bleh la, sye ader tau....m'bazir jer beli2, pinjam lg bagus.....mak sye beli pon coz dia pikir kakak & adik sye leh guna lg pasni.....hehe.....


Kat Alinas.....

Byk gak koleksi baju kat Alinas ni.....

sye ngan baju yg telah siap di alter......

Kat Nilai 3....ni la kedai sye beli brg2 utk gubah hantaran.....

No comments: