Monday, July 20, 2009

Persoalan???Luahan hati.......

Ok hari ni sye sgt penat.....td OT smpai kul 8pm.....tinggal sye sorg jer kat ofis td.....huhu...time sye bz, org lain x bz lak....time sye xder keje, org lain semua bz....tu yg tinggal sye sorg jer yg dok wat keje smpai kul 8 sorg2.....huhu....agak takut juga td, tp nasib baik ofis tu x horror sgt....balik2 jer keje, sye nak kena wat tu, wat ni....sye pelik sgt, adakah sye t'lalu rajin, atau org sekeliling sye yg t'lalu malas.....huhu......yer la sye dah la balik penat2, pastu tgk baju2 yg dah basuh, dr pg td x jemur2.....klo x muka sye yg wat, smpai sudah la baju tu dok situ jerk.....mmg la akan ader org yg wat, tp tu pon selepas dibebel....klo bebel, tau x suka tp klo x bebel x reti nak wat.....sye x phm knp....knp....knp.....sepanjang kehidupan sye ni, org suka buli sye cmni......dah la...malas la cmni.....carik rumah lain karang baru korg semua tau......huhuhu.....pastu ni sye tgh kebengangan....laptop sye diserang virus trojan and virus fuck ker aper ntah.....tp mmg sgt byk.....asyik keluar warning dr td.....fed up okay.....anti virus dah x b'kesan.....sye rse laptop ni nak kena format balik kot....huhu.....

(luahan hati seorg yg emo yg sgt kepenatan)

Friday, July 17, 2009

Terima Kasih Kawan2....

Dear Opy, Ell, Linda, Bib & Ipah,

Thanks a lot coz tolong aku gubah hantaran semalam....susah2 jer korg dtg umah aku.....thanks sgt2 erk.....enjoy gler smlm.....nasib baik ader korg yg kreatif menyumbangkan idea.....hehe.....




p/s: Thanks juga kepada Shiela yg baik hati memasak spaghetti....haha

Musim Demam???

Korg per kabar???.....chewah...tetb tanyer kabar.....actually since last week sye & family sye kurang sehat.....memula mak sye demam, pastu ayah sye, pastu sye & shiela....mak sye lg kesian, dia demam since balik dr mekah smpai skrg x baik2.....asyik batuk2 & sgt teruk, dah mkn ubat pon x baik2 gak....ptg kelmarin after balik dr ofis, mak sye sms bgtau dia & ayah sye tgh kat HKL tunggu ambil darah.....so sye & shiela pon gi la sana memeriahkan suasana....hehe....mmg ramai tau org even dah mlm2 pon....& kat HKL ader bukak kaunter pengurusan demam....dlm hati sye, "demam pon kena urus gak ker"....tp mmg ramai sgt yg demam.....pastu ayah sye paksa shiela gi check skali....shiela demam skit jerk dlm 37 degree, ngada2 minah tu.....memula dia mcm x sure dia demam, lps jururawat check temperature & declare dia demam, start la dia wat2 mcm demam sgt jerk...haha....ayah sye pon paksa gak sye gi jmper doktor coz sye batuk2 skrg ni....tp sye malas nak gi jmper doktor....lgpon cukup jer la 3 org yg check coz sye pikir klo tiga2 tidak di sahkan kena N1H1, maknanyer sye pon x kena gak la.....hahaha.....tp serius korg, smpai skrg sye batuk2...time tulis entry ni pon t'batuk2 (haha....exaggerate lebih).....mak sye nyer darah normal tp doktor suruh wat X-Ray.....pastu dah check2 semua, X-Ray pon normal....& kesimpulannyer mak sye hanya demam & doktor suruh amik ubat jer.....ayah sye & shiela pon......doktor ckp mmg normal kot batuk2 semua coz kitorg baru blk dr Mekah.....huhu....perubahan cuaca kot.....ikut ko lah doktor....klo x, ko x jadik doktor, tul x???.....hahaha......


Bilik X-Ray.....

Kat kaunter ubat.....tunggu ubat.....

Wat muka.....haha

Wednesday, July 15, 2009

Busy ker???

Hehe....best x tajuk entry sye?....busy ker???....busy kah sye ni.....yer sye agak busy juga ngan persiapan hari p'tunangan.....yer la lg lbh kurang 3 weeks jer kan.....hantaran pon x siap lg, even beli brg utk hantaran pon blum.....cuma brg2 utk gubah hantaran jer dah beli.....actually utk majlis tunang ni both me & Mr Razak mmg xder saving aper2....kitorg main redah jerk....& tunggu gaji hujung bulan ni la baru nak gi beli cincin & brg2 lain....haha sgt gamble kan....honestly sye bkn la seorg yg gamble....coz evthing yg sye wat, sye suka plan dulu....klo korg nak tau, sye mmg byk planning dlm hidup sye....so sye sgt flexible di mana if plan A x jd, sye dah prepare ngan plan B, & if plan B xjd, plan C dah menunggu....hehe....so klo ader perancangan yg x m'jd, xder la sye frust sgt....coz sye dah tau aper yg sye nak wat klo plan tu tetb x m'jadi.....mcm engagement ni gak la....sbnrnyer kitorg plan dr bulan 12 thn lps utk betunang bln 6 thn ni....siap dah kumpul duit lg....last2 dlm bln 3 cmtu kitorg masing2 tgh nak guna duit, so habis la semua duit saving tu.....sudahnyer x m'jd la plan tu.....ni tanpa saving2 kitorg redah jerk plan nak betunang bln dpn ni....hehe....tu pon sye main petik jer tarikh ni.....x sangka lak menjadi (setakat ni menjadi la...hrp2 la kan).....skrg ni dah mula ader cabaran tp xper, Inshaallah bleh diatasi....hehe.....
Ok nak citer psl persiapan lak.....Baju utk tunang dah beli last 2 weeks....memula try tgk baju kat butik p'kahwinan dpn umh sye ni....maner tau ader yg cantik leh sewa kan....tp harga dia sgt mahal & baju dia pon agak buruk....so cancel....then gi carik kat Semua House, dah try 3, 4 baju gak la tp mak sye x bekenan semua.....mak sye lbh prefer utk beli kain kat gulatis & tempah jerk.....sye lak pikir baik carik dulu baju yg dah siap, maner tau ader yg murah ker kan.....klo beli kain mesti dah 3, 4 ratus pastu nak tempah lg mesti seratus, 2 ratus kan.....kat situ jer dah m'bazir.....huhu....last2 kitorg masuk Alinas depan Sogo tu....eh lupa nak bgtau, kitorg gi carik baju ni sehari lps Mr Razak dtg jmper parents sye bgtau nak betunang.....haha....semangat tul.....tp kan bg sye baju sgt memainkan peranan penting tau....bila dah dpt baju, baru la kita bleh pilih theme colour utk engagement kita tu.....sye memula nak wat pink, tp tgk baju kaler pink semua sgt mengecewakan so t'paksa la ubah wat kaler lain lak.....haa kat Alinas tu sye try 2 baju jerk....baju yg ke 2 sye try, trus sye suka & beli.....mmg kena la kat badan, tp kena alter skit la coz labuh skit (mcm ko x tau jer tang maner yg labuh, yer...usah ko pertikaikan ketinggian aku)......best gak la kat Alinas tu....agak murah & berbaloi.....dia alter baju tu seminggu & free okay.....last weekend sye dah gi amik baju tu & dah siap2 beli tudung.....tudung sye beli kat Semua House.....actually sye skrg agak ragu2 lg ngan tudung tu.....mcm x lawa jerk....tp nak beli yg lain takut m'bazir....huhu....lantak la....maleh dah nak pk....pandai2 org yg make up tu la nnti cmner dia nak bg lawa.....hehe.....
Last weekend juga sye telah ke Nilai 3 utk m'carik brg2 utk wat hantaran......haa korg jgn x tau.....sye wat sndiri tau hantaran....blah lelaki pon sye wat gak......so kesemuanyer ader 12 hantaran......haha.....mampukah sye???......memula pk x mampu gak......ayah sye memula dah mintak tlg kwn ofis dia utk wat hantaran ni.....tp oleh kerana kwn ayah sye tu nak semua brg2 yg nak wat hantaran 2 weeks be4 hari tunang, & sye & Mr.Razak plak plan lg seminggu nak betunang baru nak gi beli barang, so sye rse mcm x sempat jerk.....baik sye wat sndiri jer la.....x yah pening2 pikir.....eh tp pening gak coz sye sgt la x kreatif bab2 cmni.....haa berbalik pd citer beli brg kat nilai 3 td.....kat situ byk gler choice tau & murah2.....kat situ sye masuk satu kedai ni, dia jual bakul, renda, riben, bunga utk gubah hntaran, mmg murah & org kedai tu la yg byk tlg sye pilih brg2, siap dia tunjuk contoh & demo lg aper yg sye nak kena wat.......blur2 gak la sye belajar ngan dia......dia suggest sye wat sndiri coz dia ckp leh jimat sgt......tp bagus gak la, bleh gak sye belajar2 jadik pompuan sejati.....hahaha......
haa korang, klo korg nak pinjam alas dulang, bleh la, sye ader tau....m'bazir jer beli2, pinjam lg bagus.....mak sye beli pon coz dia pikir kakak & adik sye leh guna lg pasni.....hehe.....


Kat Alinas.....

Byk gak koleksi baju kat Alinas ni.....

sye ngan baju yg telah siap di alter......

Kat Nilai 3....ni la kedai sye beli brg2 utk gubah hantaran.....

Tuesday, July 14, 2009

Something I want to share......



Me & Mr Razak will get engaged next month, 8th August 2009.....hehe.....Alhamdulillah, setelah 3 thn kami berkawan, akhirnya kami sudah bersedia utk bertunang.....actually dah lama merancang tp x menjadi2 kerana byk halangan yg x dpt dielakkan.....4 July lps Mr Razak dtg jumpa parents sye bgtau yg parents dia nak dtg then kitorg pon pilih tarikh 8/8 coz sye mmg suka nombor 8....hehe...hopefully segala2nya berjalan dgn lancar.....ihikz! korg tlg doa2kan erk.....

To Mr. razak....Thanks a lot coz make me happy......luv u always....

Sunday, July 12, 2009

Charity Walk......

Hari Ahad lps iaitu 5/7/2009 sye & kwn2 (opy,linda,shiela&mak opy) telah menyertai Charity Walk yang telah dianjurkan oleh Islamic Outreach ABIM....seawal 7 pg kitorg dah gerak ke Ampanh Hilir 2....hehe....Bagus gak la aktiviti ni coz kita leh bersukan & beramal dlm masa yg sama.....Bukan senang yer nak tgk sye berjalan sejauh 5 km.....berjalan 500 m pon sye dah merungut2.....ni lak 5 km....tp sye gagah kan juga.....haha...Hasilnyer, sye telah berjaya mendapat tempat ke 32....haha....sgt ralat okay kerana medal cuma smpai tempat ke 30 jerk.....tp proud la ngan shiela coz dia awal2 lg dah plan nak menang medal....so dia b'jln jauh meninggalkan kitorg yg b'jalan mcm nak gi shopping smbil amik2 gambar & gelak2.....haha.....


Ni la poster Walk Charity tu.....


Sebelum b'jalan kena tampal nombor kat baju dulu.....semangat okay......


Ni la garisan mula & tamat.....time ni lum start lg.....


Yeah! Shiela menang dpt nombor 18.....haha.....