Monday, June 22, 2009

Saya Sudah Pulang....

Alhamdulillah sye & family telah pon selamat sampai ke rumah dlm kul 12.30 tgh hari smlm....flight tiba di KLIA tepat jam 9.30 pg....Mr. Razak dtg jemput kitorg coz kitorg kena guna 2 kereta (teksi & kereta Mr. Razak) utk memuatkan brg2, nasib baik Mr. Razak kebetulan x keje smlm so bleh la jemput kitorg....pergi sana bwk 10 beg, time balik Malaysia beg tu beranak2 jadik 13 lak....besar2 lak tu.....hehe.....lega gler time smpai kat KLIA....sampai2 jer kat KLIA sye terus memanjatkan rasa kesyukuran di dalam hati kerana saya telah dilahirkan di Malaysia & saya sgt2 berbangga menjadi rakyat Malaysia.....Malaysia is the best!....

Sampai2 jer rumah smlm kitorg semua tdo smpai ptg....sgt2 keletihan....kitorg b'tolak dari madinah hari Sabtu seawal jam 6 pg waktu Madinah (11 pg-M'sia) utk ke Airport di Jeddah....perjalanan dari Madinah ke Jeddah menaiki bas mengambil masa dlm 7 jam.....smpai airport dlm pukul 1 pm....Flight pukul 3.30 pm.....dari Airport Jeddah ke Bahrain (transit) mengambil masa 2 jam....smpai airport Manama Bahrain dlm kul 5.00 pm.....then tunggu dlm 3 jam sebelum flight ke Malaysia jam 8.50 pm.....Dari Bahrain ke Malaysia mengambil masa dlm 8 jam.....adeh mmg agak menanah montot dok dlm kapal terbang tu.....dah la sepanjang perjalanan sye mmg x leh nak tdo....tdo2 jer t'jaga.....last2 layan movie....nasib baik kat setiap seat mmg ader monitor utk tgk movie, dgr lagu semua so xder la boring sgt.....sye sempat la layan 2 movie, layan citer hindustan shah rukh khan lg tau.....haha.....movie2 dia agak latest gak so sgt bagus....pastu mknan x brapa nak sedap lak....sye amik pasta tp x abis mkn coz pasta tu dimasak b'sama spinach....ko ingat aku popeye ker nak mkn spinach....huhu.....sgt x suka sayur2 ni....so mkn roti ngan butter jer la & nsb baik ader kek yg sgt sedap nyum2.....time separuh p'jlnan tu kapal terbang agak bergegar2, rsenyer time dkt2 ngan India kot.....cuaca x ok kot....atau mungkin sbb sye layan citer hindustan.....hahaha x der kena mengena.....advanture gak time tu.....sye pon agak confius, nak takut ker or nak suka coz rse mcm naik roller coaster pon ader gak.....haha.....pastu lg sejam lbh nak smpai M'sia sye dah siap2 pakai seat belt & tegakkan seat....x sabar woo nak mendarat....last2 kul 9.30pg (waktu M'sia) kapal terbang selamat mendarat w.pon cara pendaratan x brapa nak smooth coz lane basah disebabkan hujan.....hehe....



Perjalanan btul2 memenatkan....dari hari sabtu smpai ahad.....adehhh....that's y la ramai org prefer pergi Madinah dulu baru Makkah coz dari Makkah ke Jeddah cuma mengambil masa dlm 2 jam jer....pakej kitorg ni lak mmg ke Mekah dulu baru Madinah....so perjalanan lg lama.....Lagipon time pergi aritu kitorg b'mlm kat Concorde International hotel di Bahrain satu mlm coz flight ke Jeddah mmg dijadualkan keesokan hari nyer....so x der la penat sgt....ni time balik transit 3 jam jerk....mmg memenatkan.....huhu.....

Sampai kat umh semua tdo kepenatan.....sblm maghrib baru sye bgn....kemas2 barang semua.....then mlm lak kakak sedara dtg umh melawat, borak2 smbil minum air zam zam ngan kurma.....pastu dlm kul 10 mlm sye dah tdo balik.....haha.....pelik tul mata mmg rse mengantok x abis2.....maybe coz time tdo dah lari kot.....pastu kul 3 pg dah t'jaga balik.....pastu dah x leh tdo dah smpai pagi.....dah la tadi sye kerja.....kat ofis mmg ngantok giler.....pg td sempat beli meehon ngan kueh utk mkn b'fast so lunch dah x yah mkn coz ingat time lunch leh la tdo sejam.....tp tetb rupanyer arini ader Farewell lunch lak kat ofis.....ader senior staff nak resign so bos blanjer lunch satu ofis kat luar.....mmg rezeki la kan....dtg2 ofis trus dpt mkn free....hehe.....so x dpt la sye tdo smpai skrg.....ni time tulis entry ni sye sgt ngantok.....huhu.....tp sye gigihkan gak utk menaip.....actually nak letak pic2 time kat Mekkah tp pic2 lum t'sfer lg kat laptop coz camera kat Shiela....Shiela lak xder coz ikut mak sye gi outstation kat PD......huhu......haaa td kat ofis ader 2, 3 org ckp muka sye dah gelap.....huahuahua.....korg ader tips2 nak bg muka putih balik x???.....hahaha.....

ok jmper lg next entry.....nite2....daaa....


My Fav Pic.....

4 comments:

mEiZ AraNda said...

beshnyer....
insyaallah saya g umrah tahun depan..:)

bole minta tips kat yana kan?
;p

haslinda said...

alhamdulillah ko dh selamat kembali ke tanah air..mesti best kan wat umrah?? rasa nk g sgt tp kene cukupkan duit dulu..hihh ;)

kaSih.CinTa.GadiS said...

alhamd...da selamat pulang

ELLY said...

mEiZ AraNda, bleh jer nak mintak tips...hehe...

linda, a'ah best....sgt merindui makkah & madinah...huhu

am, alhamdullilah...hehe