Wednesday, June 3, 2009

Lawatan.....

Pagi td sye & 3 org engineer yg lain telah di bawa oleh bos utk melawat company kat ngan Bt Caves nun....actually company tu design & construct skid, & baru menyiapkan skid nyer so kitorg diberi peluang utk tgk sendiri skid tu....mmg good opportunity la bg sye coz dpt tgk skid tu real life....& bleh amik2 gambar juga....agak besar juga skid tu....1st time tgk....hehe....kpd yg x tau, skid ni adalah platform yg digunakan utk meletakkan equipment seperti pressure vessel dan sbgnyer.....biaser bleh nmpak kat offshore....ok mari kita tgk pic....ingat nak amik pic sye skali tp segan lak depan bos....haha....so pic skid tu jer la yg sye amik....


Ini la dia rupa skid tu....


Time ni la baru sye dpt tgk rupa sebenar pipe support....slalu tgk kat drawing jer....tp pipe support kat skid ni kecik jerk coz pipe yg digunakan b'saiz kecil dlm 2" ke 4" jer kot.....

Ok sbnrnyer kan sye dah pernah gi tau company ni sblm ni....haaa sye pnh apply keje kat company ni & telah dtg utk interview juga....tp malangnyer x der rezeki so x dpt la sye bekerja di situ....& td org yg m'beri briefing itu adalah org yg telah m'interview sye dulu....haha....agak klakar juga....dia x kenal sye dah kot....cuma dia ckp ader antara kitorg ni yg dia mcm pnh jmper sblm ni....haha.....time sye apply keje kat situ pon sye mmg dah keje 5bln kat company sye skrg....& ader la gak sye citer knp sye nak tukar keje lain....so klo bos sye tau, abis la kantoi....haha....so kesimpulannyer sye rse betul la bos sye pnh ckp yg bidang oil & gas ni kecik jer....balik2, pusing2 jmper org yg sama....sye pon mmg dah experinece menda ni di mana dulu sye pnh mintak keje through sorg mmber, tp rupa2nyer dia antar CV sye kat company tempat kakak sye keje....so nmpak x mcm maner kecik nyer duni O&G ni.....hahaha....ok, lps balik dr company tu kitorg pon trus balik ofis & singgah lunch kat uptown, bos blanjer mkn....hehe...itu sajer citer lawatan sye....

No comments: