Monday, June 8, 2009

Last Minute.....

Haaaa ni last sye update sblm b'tolak esok....xkira nak update gak....haha....actually brg2 semua dah siap pack....tinggal nak masukkan selipar jer dlm beg.....tu sok pg pon leh wat.....hehe.....so skrg tgh relax2, jap lg nak tdo.....b'debar2 pon ader gak ni....yer la 1st time la katakan, tgk pic Kaabah pon sye dah start debar2.....mmg normal ker erk.....semoga segalanya dipermudahkan.....Amin.....sok teksi KLIA dtg jemput kitorg kat umh dlm kul 7 pg....

Hari ni sye dah start cuti....actually memula dlm schedule kami patutnya b'tolak pg ni tp last minute jadi hari selasa lak....so sye lak mmg dah amik cuti start arini.....tp bagus gak cuti hari ni & sok baru bertolak.....coz parents & shiela pon baru balik dr kelantan ptg semalam.....mmg semua nya rushing.....sye lak pg td la baru last minute nak gi setel insurans & road tax kete coz dah nak expired nx week....dah la geran cari x jmper, ingat dah hilang....klo hilang haru gak la coz nak wat balik geran kereta nak kena hantar inspection kat puspakom.....leceh kan.....last2 byr insuran pastu renew roadtax wat online (cara ni jer leh klo geran xder), so two working days baru bleh dapat.....pastu tetb ayah sye t'pk lak nak gi maybank (bank sye wat loan kete) tanyer klo2 geran ader kat situ.....rupanyer ada....haha....ngok ngek tul.....keje last minute cmni la jadiknyer.....pastu td gak kitorg gi Bank Rakyat coz nak apply loan yg x lulus2 tu.....Bank Rakyat agak strict jugak kan....ingat kan x sgt....hehe....td gak baru la sye ader masa nak gi amik My Kad kat maju junction....dah dkt 4 bln sye x gi amik....haha....coz riso gak klo My Kad lama tu dah xleh guna ker kan....takut nnti ader aper2 hal susah la plak kan.....huhu....bkn senang nak cuti ni, dah alang2 cuti, setel kan la semuanya.....Alhamdullilah.....td semua nyer setel gak.....

Pastu lepas semua setel kitorg balik rumah, tgk2 black out la plak.....adeh....panik gak td coz barang x abis pack lg.....byk lg baju nak iron.....mak sye call TNB wat aduan elektrik xder kat satu taman ni, pastu diorg ckp diorg dah antar org gi repair......lps 30minit baru elektrik ader.....pastu org TNB call balik mak sye tanyer dah ok ker blum.....bagus btul TNB ni.....efficient btul......tetiba rse bangga lak pernah blajar kat UNITEN....hahaha x der kena mengena.....

Ok la korg....itu sajer yg sye nak citer.....so dengan ini sye ingin mengumumkan bahawa blog ini tidak akan b'update selama 2 minggu....hehe.....Bye korg....Don't miss me....haha...

2 comments:

Maswani said...

Salam.. Selamat menunaikan umrah.. Semoga semua sentiasa selamat n diberkati..

ELLY said...

salam...thanks erk... =)