Sunday, June 28, 2009

Umrah & Ziarah.....

Wahhh lama gler sye x update blog & pic2 di Mecca yg sye nak update pon t'bengkalai....ok2 ni baru ader kesempatan nak update.....Layan.....


Di KLIA sebelum bertolak ke Bahrain dengan penerbangan Gulf Air.....perjalanan mengambil
masa 8 jam.....Flight pukul 10.30 pg.....

Muka Happy....hehe.....

Lapangan terbang Antarabangsa Bahrain.....

Di Airport Bahrain, sementara nak tunggu transport untuk ke hotel....kami bermalam sehari di Bahrain kerana flight ke Jeddah di jadualkan pada keesokan harinyer pukul 12.30......
Time on the way ke hotel sempat amik pic2 permandangan sekitar Manama, Bahrain.....
Keadaan sekeliling.....hehe

Kami menginap di Concord Hotel Bahrain......
Di lobby Hotel....Sye suka kerusi tu.....haha.....
Me & mak.....

Keesokan harinya sebelum bertolak ke Jeddah.....

Perjalanan dari Bahrain ke Jeddah mengambil masa 2 jam....time ni kitorg kena bersedia utk berihram kerana kitorg akan berniat ihram di dalam kapal terbang.....
Kitorg tiba di Lapangan Terbang Jeddah dalam pukul 3ptg....tapi oleh kerana kena menuggu semua jemaah lain, pukul 6 baru kitorg bertolak ke tanah haram....huhu......dan lps maghrib baru la sampai ke tanah haram......time ni dah dalam ihram so kena la b'jaga2 utk mengelakkan diri dari melakukan perkara2 larangan dalam ihram.....riso gak la klo buat larangan2 tu kena dam.....huhu.....sampai sajer hotel, kami semua siap2 letak brg2 di bilik, dan terus ke masjidilharam utk menunaikan ibadat umrah.....time ni agak gementar juga coz 1st time....semua ibadat umrah ni dilakukan di masjidilharam.....cuma niat sahaja tidak di lakukan di masjid kerana niat mesti dilakukan di luar tanah haram.....utk ke sana, mengambil masa 30minit perjalanan.....dulu sye ingat sepanjang berada kat sana kita akan berihram, rupanyer x.....lps niat kat luar tanah haram, kita akan melakukan ibadat tawaf 7 kali, kemudia saei antara bukit safa dan marwah 7 kali dan akhir skali tahalul iaitu menggunting sedikit rambut.....sebaik sahaja selesai b'tahalul, kita sudah tidak berada dlm ihram lg.....jd semua larangan2 dlm ihram tu kita dah boleh buat.....ibadat umrah & berihram ni kita lakukan dlm 2 jam sahaja.....dan kemuadian kita boleh b'ulang2 melakukannya mengikut kemampuan kita..... Sebaik sahaja tiba di masjid, ketika pertama kali melihat Kaabah hati rasa sgt sayu.....mcm x percaya selama ini sye berkiblat kan kaabah yg jauh beribu2 batu tp saat tu kaabah berada betul2 di depan mata sye.....rse nak menangis pon ader.....huhu.....


Sebelum melakukan tawaf, sye minum air zam zam dulu.....sekeliling masjid ni mmg byk tempat utk minum air zam2 spt dlm pic ni.....air nyer pulak x pernah putus, sentiasa ada.....ambil wuduk pon dengan air zam2.....sepanjang berada dia sana, sye sentiasa minum & menyapu air zam2 kat muka.....best sgt....

Dari jauh nampak ramai sgt manusia mengelilingi kaabah atau tawaf....tp sepernarnyer bila kita dah ada kat situ, kita x rasa org ramai sgt.....
Saya.....

Ibadat Saie....7 kali perjalanan dari Safa ke Marwah.......klo penat, boleh rehat & air zam2 pon sentiasa ada sepanjang perjalanan......

Pic kami, sebaik sahaja selesai bertahalul.....means dah x dlm ihram lg......

Sepanjang berada di tanah haram, solat2 fardhu mmg dilakukan di masjid sahaja coz nak solat b'imam, besar pahalanyer.....jd sepanjang berada di sana mmg aktiviti kami cuma ulang alik dari hotel ke masjid sahaja.....kdg2 tunggu 2 solat fardhu baru balik hotel....mcm zohor tunggu smpai asar baru balik, then gi balik masjid time maghrib & lps isyak baru balik hotel.....Dari hotel ke masjid agak jauh juga dlm 500 m......tp yg bestnyer kat sana mmg sentiasa happening x kira siang mlm pg ptg.....sentiasa ada jer org2 berniaga.....so time perjalanan dr masjid ke hotel tu bleh la smbil2 tgk brg2 & shopping2.....hehe......


Perjalanan dari hotel ke masjid.....kat area ni tgh byk construction utk wat hotel2 besar so keaadaan mmg agak berdebu......di akhir2 sye di Mecca sye pon dah start sakit2 tekak & demam....tp Alhamdullilah x la teruk & kejap jer dah baik......

Mcm ni la keaadaan setiap kali nak masuk waktu solat.....beribu2 atau b'juta2 manusia berpusu2 menuju ke masjid & kedai2 pon semua ditutup sementara......hebat kan......

Marilah menunaikan solat.....ini la permandangan masjid dari luar......masjid ni sgt indah.....
Time sye di sana, Arab Saudi mmg tengah bercuti selama 3 bln.....sbb tu la ramai sgt org ketika di sana.....so mmg dugaan juga la.....coz time ni gak cuaca sgt panas dlm 40 degree.....tp berdoa jer la supaya segalanyer di permudahkan.....

Time dalam masji sementara nak tunggu masuk waktu......
Port ni la tempat kitorg slalu duduk utk solat & baca Quran coz sgt dekat ngan kaabah......

Pintu kaabah dari dekat....bukan senang nak amik pic sedekat ni coz klo polis tu nmpak dia akan marah....tp time ni rezeki syafiq dpt solat berhampiran pintu kaabah so dia sempat la curi2 amik pic ni......kat tepi bucu tu la tempat batu hajarulaswad.....
Kami....sempat amik pic.....

Sepanjang berada kat Mecca, 2 kali kami dibawa menziarahi tempat2 bersejarah dalam tamadun Islam....contohnyer gua tsur, gua hira', masjid hudaibiyah, jabar Rahmah & lain2.....


Keaadaan di luar hotel.....

Gua Tsur kat atas sekali tu....ini la tempat Nabi SAW bersembunyi bersama Abu Bakar dari org2 Quraish sebelum baginda meneruskan perjalanan ke Madinah utk memnyebarkan ajaran Islam di sana.....

Sempat menulis nama di batu....hehe.....merangkak2 gak la nak menulis jawi ni....lama dah x tulis jawi....eja nama sndiri pon susah.....hehe....

Syapid naik unta.....sye x berani nak naik okay.....huhu....

Di Jabar Rahmah.....tempat pertama kali Nabi Adam dah Hawa bertemu selepas 200 thn diturunkan ke bumi.....Kat sini ramai yg berdoa utk mendapat jodoh.....sye pon doa la jugak....Ihikz!....

Permandangan dari atas bukit.....Jabar Rahmah ni terletak di Arafah.....Padang Arafah adalah tempat jemaah haji melakukan ibadah Wukuf.....

Yeah....tgh panas2 makan aiskrim.....hehe.....
Melawat ke ladang unta......sempat minum susu unta......
Blkg sye tu padang pasir.......

Syapid ngan pengembala unta.....hehe

Bermesra ngan unta.....sye takut gak nak pegang unta tu....

Suka lak unta ni ngan shiela.....hehe....

So ni jer la pic yg sempat sye upload & story x byk sgt coz phm2 jer la sye sgt malas....hehe.....actually byk lg pic tp x larat nak upload.....ni pon lum masuk pic2 kat madinah lg.....so itu sajer la citer umrah sye.....hehe......

Monday, June 22, 2009

Saya Sudah Pulang....

Alhamdulillah sye & family telah pon selamat sampai ke rumah dlm kul 12.30 tgh hari smlm....flight tiba di KLIA tepat jam 9.30 pg....Mr. Razak dtg jemput kitorg coz kitorg kena guna 2 kereta (teksi & kereta Mr. Razak) utk memuatkan brg2, nasib baik Mr. Razak kebetulan x keje smlm so bleh la jemput kitorg....pergi sana bwk 10 beg, time balik Malaysia beg tu beranak2 jadik 13 lak....besar2 lak tu.....hehe.....lega gler time smpai kat KLIA....sampai2 jer kat KLIA sye terus memanjatkan rasa kesyukuran di dalam hati kerana saya telah dilahirkan di Malaysia & saya sgt2 berbangga menjadi rakyat Malaysia.....Malaysia is the best!....

Sampai2 jer rumah smlm kitorg semua tdo smpai ptg....sgt2 keletihan....kitorg b'tolak dari madinah hari Sabtu seawal jam 6 pg waktu Madinah (11 pg-M'sia) utk ke Airport di Jeddah....perjalanan dari Madinah ke Jeddah menaiki bas mengambil masa dlm 7 jam.....smpai airport dlm pukul 1 pm....Flight pukul 3.30 pm.....dari Airport Jeddah ke Bahrain (transit) mengambil masa 2 jam....smpai airport Manama Bahrain dlm kul 5.00 pm.....then tunggu dlm 3 jam sebelum flight ke Malaysia jam 8.50 pm.....Dari Bahrain ke Malaysia mengambil masa dlm 8 jam.....adeh mmg agak menanah montot dok dlm kapal terbang tu.....dah la sepanjang perjalanan sye mmg x leh nak tdo....tdo2 jer t'jaga.....last2 layan movie....nasib baik kat setiap seat mmg ader monitor utk tgk movie, dgr lagu semua so xder la boring sgt.....sye sempat la layan 2 movie, layan citer hindustan shah rukh khan lg tau.....haha.....movie2 dia agak latest gak so sgt bagus....pastu mknan x brapa nak sedap lak....sye amik pasta tp x abis mkn coz pasta tu dimasak b'sama spinach....ko ingat aku popeye ker nak mkn spinach....huhu.....sgt x suka sayur2 ni....so mkn roti ngan butter jer la & nsb baik ader kek yg sgt sedap nyum2.....time separuh p'jlnan tu kapal terbang agak bergegar2, rsenyer time dkt2 ngan India kot.....cuaca x ok kot....atau mungkin sbb sye layan citer hindustan.....hahaha x der kena mengena.....advanture gak time tu.....sye pon agak confius, nak takut ker or nak suka coz rse mcm naik roller coaster pon ader gak.....haha.....pastu lg sejam lbh nak smpai M'sia sye dah siap2 pakai seat belt & tegakkan seat....x sabar woo nak mendarat....last2 kul 9.30pg (waktu M'sia) kapal terbang selamat mendarat w.pon cara pendaratan x brapa nak smooth coz lane basah disebabkan hujan.....hehe....



Perjalanan btul2 memenatkan....dari hari sabtu smpai ahad.....adehhh....that's y la ramai org prefer pergi Madinah dulu baru Makkah coz dari Makkah ke Jeddah cuma mengambil masa dlm 2 jam jer....pakej kitorg ni lak mmg ke Mekah dulu baru Madinah....so perjalanan lg lama.....Lagipon time pergi aritu kitorg b'mlm kat Concorde International hotel di Bahrain satu mlm coz flight ke Jeddah mmg dijadualkan keesokan hari nyer....so x der la penat sgt....ni time balik transit 3 jam jerk....mmg memenatkan.....huhu.....

Sampai kat umh semua tdo kepenatan.....sblm maghrib baru sye bgn....kemas2 barang semua.....then mlm lak kakak sedara dtg umh melawat, borak2 smbil minum air zam zam ngan kurma.....pastu dlm kul 10 mlm sye dah tdo balik.....haha.....pelik tul mata mmg rse mengantok x abis2.....maybe coz time tdo dah lari kot.....pastu kul 3 pg dah t'jaga balik.....pastu dah x leh tdo dah smpai pagi.....dah la tadi sye kerja.....kat ofis mmg ngantok giler.....pg td sempat beli meehon ngan kueh utk mkn b'fast so lunch dah x yah mkn coz ingat time lunch leh la tdo sejam.....tp tetb rupanyer arini ader Farewell lunch lak kat ofis.....ader senior staff nak resign so bos blanjer lunch satu ofis kat luar.....mmg rezeki la kan....dtg2 ofis trus dpt mkn free....hehe.....so x dpt la sye tdo smpai skrg.....ni time tulis entry ni sye sgt ngantok.....huhu.....tp sye gigihkan gak utk menaip.....actually nak letak pic2 time kat Mekkah tp pic2 lum t'sfer lg kat laptop coz camera kat Shiela....Shiela lak xder coz ikut mak sye gi outstation kat PD......huhu......haaa td kat ofis ader 2, 3 org ckp muka sye dah gelap.....huahuahua.....korg ader tips2 nak bg muka putih balik x???.....hahaha.....

ok jmper lg next entry.....nite2....daaa....


My Fav Pic.....

Monday, June 8, 2009

Last Minute.....

Haaaa ni last sye update sblm b'tolak esok....xkira nak update gak....haha....actually brg2 semua dah siap pack....tinggal nak masukkan selipar jer dlm beg.....tu sok pg pon leh wat.....hehe.....so skrg tgh relax2, jap lg nak tdo.....b'debar2 pon ader gak ni....yer la 1st time la katakan, tgk pic Kaabah pon sye dah start debar2.....mmg normal ker erk.....semoga segalanya dipermudahkan.....Amin.....sok teksi KLIA dtg jemput kitorg kat umh dlm kul 7 pg....

Hari ni sye dah start cuti....actually memula dlm schedule kami patutnya b'tolak pg ni tp last minute jadi hari selasa lak....so sye lak mmg dah amik cuti start arini.....tp bagus gak cuti hari ni & sok baru bertolak.....coz parents & shiela pon baru balik dr kelantan ptg semalam.....mmg semua nya rushing.....sye lak pg td la baru last minute nak gi setel insurans & road tax kete coz dah nak expired nx week....dah la geran cari x jmper, ingat dah hilang....klo hilang haru gak la coz nak wat balik geran kereta nak kena hantar inspection kat puspakom.....leceh kan.....last2 byr insuran pastu renew roadtax wat online (cara ni jer leh klo geran xder), so two working days baru bleh dapat.....pastu tetb ayah sye t'pk lak nak gi maybank (bank sye wat loan kete) tanyer klo2 geran ader kat situ.....rupanyer ada....haha....ngok ngek tul.....keje last minute cmni la jadiknyer.....pastu td gak kitorg gi Bank Rakyat coz nak apply loan yg x lulus2 tu.....Bank Rakyat agak strict jugak kan....ingat kan x sgt....hehe....td gak baru la sye ader masa nak gi amik My Kad kat maju junction....dah dkt 4 bln sye x gi amik....haha....coz riso gak klo My Kad lama tu dah xleh guna ker kan....takut nnti ader aper2 hal susah la plak kan.....huhu....bkn senang nak cuti ni, dah alang2 cuti, setel kan la semuanya.....Alhamdullilah.....td semua nyer setel gak.....

Pastu lepas semua setel kitorg balik rumah, tgk2 black out la plak.....adeh....panik gak td coz barang x abis pack lg.....byk lg baju nak iron.....mak sye call TNB wat aduan elektrik xder kat satu taman ni, pastu diorg ckp diorg dah antar org gi repair......lps 30minit baru elektrik ader.....pastu org TNB call balik mak sye tanyer dah ok ker blum.....bagus btul TNB ni.....efficient btul......tetiba rse bangga lak pernah blajar kat UNITEN....hahaha x der kena mengena.....

Ok la korg....itu sajer yg sye nak citer.....so dengan ini sye ingin mengumumkan bahawa blog ini tidak akan b'update selama 2 minggu....hehe.....Bye korg....Don't miss me....haha...

Sunday, June 7, 2009

Alhamdulillah......

Alhamdulillah....syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan izinNya dapat kami sekeluarga pergi untuk mengerjakan ibadah umrah dan ziarah ke Tanah Suci.....InshaAllah.....sejujurnya tidak pernah terfikir diri ini akan mendapat peluang untuk mengerjakan umrah pada usia yg semuda ini.....syukur yang teramat sangat kerana diberi kesempatan untuk menjadi tetamu Allah S.W.T.....


9/6/2009 ~ 21/6/2006

Kami sekeluarga akan bertolak ke sana dengan menaiki pesawat Gulf Air pada hari selasa jam 11.30 pagi.....dan inshaAllah akan pulang ke tanah air pada hari Ahad bersamaan 21 Jun 2009....kami akan transit di Bahrain dan meneruskan perjalanan ke Makkah Al-Mukarrammah untuk mengerjakan umrah.....Kami juga akan ke Madinah Al Munawarah untuk mengerjakan ziarah.....InshaAllah....Doakan kami selamat mengerjakan umrah & ziarah dengan sempurna dan selamat pulang ke tnh air......Di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk meminta ampun dan maaf kepada semua jika ada salah dan silap saya selama anda mengenali saya.....

Happy Birthday.....

bSiapa punya Birthday??? hehe....Mari kita tengok.....


Happy 27th Birthday my Dear....

Yer ini la org yg nyer....hehe....Mr Razak nyer B'day yg ke 27.....tua dah mamat ni....haha....actually 6 Jun tu bkn b'day dia tau....tp sye sajer jer c'brate 6 Jun coz nak sama kan ngan b'day Agong.....hahaha....xder la....sbnrnyer b'day Mr Razak 14 Jun....tp 14 Jun nanti sye xder kat Malaysia....sye ke mana???....nanti sye citer......so rse x best lak pergi tanpa c'brate b'day dia dulu.....nnti mesti dia sedeh sorg2 xder org c'brate.....hehe.....sye c'brate simple jer....no hadiah2 & blanjer makan pon Mr Razak yg bayar.....sye beli kek tu jer....tu pon kek paling kecik utk 2 org jer mkn....dlm pic ni nmpak besar tp sbnrnyer kek tu b'diameter 6 inch jer (15 cm)....haha....best woo dpt BF yg understanding (konon jer la).....coz sye tgh budget gler skrg ni coz nak gi sana nnti mesti byk nak guna duit.....parents sye dah sponser yg lain2....so blanjer kat sana nnti mesti la nak kena kluar duit sndiri.....hehe....tp rse x best gak x dpt kasi Mr Razak hadiah....xper la nx time la.....huhu (sedeh).....
Smlm sye ke Jusco ngan Mr Razak coz nak beli brg2 skit....alang2 beli jer kek kat situ & mkn kat Black Canyon kat situ gak....Black Canyon dah mcm fav rest kitorg lak skrg ni....may be coz mknan dia semua ok2 kot....x pnh m'hampakan....lgpon x ramai org....tenang jer kat situ.....hehe.....


Mknan sye....


Mknan Mr Razak....dia x puas ati ayam sye lg besar......haha.....

Lps jalan2 kat Jusco, kitorg gi tgk Hp Fair kat ngan Shamelin tu.....x best lgsung....hp yg murah2 semua xder brand....yg nokia, sony ericson semua harga mmg normal price xder aper pon yg murah.....huhu.....so sgt x best, boring2 kitorg pon gi lepak kat taman kat shamelin tu....main buaian tgh panas smbil borak2....haha....pastu Mr Razak ajak gi low yat.....adehhh....sye mmg lemah tul la nak ke area low yat tu....dah la jem, ramai org, panas, pastu nak kena b'jln lg klo nak survey brg2.....mmg bkn cita rasa sye....haha....tp nak wat cmner kan pergi gak la w.pon sye mmg akan merungut2....hehe.....dah dpt BF budak IT.....so harus la suka menda2 komputer ni kan.....x kuasa I....haha....kat sana dia beli hard disk jerk....pastu dlm kul 8 kitorg pon balik.....haaa lupa nak citer, parents sye & shiela gi kelantan coz ayah sye ader keje kat sana.....sye & syapid x ikut coz diorg gi ari jumaat & sye keje....syapid lak kena la jaga sye, x kan nak dok umh sorg2 kan....hehe....so that's y la sye bleh kluar ngan Mr Razak smpai mlm....haha....skrg sye dah kena kuarantin tau....mak sye dah x bg kluar dating b'2 smpai mlm....huhu....coz kitorg dah nak pergi sana selasa ni....pergi mana???.....nnti sye citer.....ok itu sajer citer sye.....ihikz!


Me....


Mr. Razak....susah betul tau nak amik pic mamat ni....asyik x nak jerk....t'paksa amik candid....hehe....

Wednesday, June 3, 2009

Lawatan.....

Pagi td sye & 3 org engineer yg lain telah di bawa oleh bos utk melawat company kat ngan Bt Caves nun....actually company tu design & construct skid, & baru menyiapkan skid nyer so kitorg diberi peluang utk tgk sendiri skid tu....mmg good opportunity la bg sye coz dpt tgk skid tu real life....& bleh amik2 gambar juga....agak besar juga skid tu....1st time tgk....hehe....kpd yg x tau, skid ni adalah platform yg digunakan utk meletakkan equipment seperti pressure vessel dan sbgnyer.....biaser bleh nmpak kat offshore....ok mari kita tgk pic....ingat nak amik pic sye skali tp segan lak depan bos....haha....so pic skid tu jer la yg sye amik....


Ini la dia rupa skid tu....


Time ni la baru sye dpt tgk rupa sebenar pipe support....slalu tgk kat drawing jer....tp pipe support kat skid ni kecik jerk coz pipe yg digunakan b'saiz kecil dlm 2" ke 4" jer kot.....

Ok sbnrnyer kan sye dah pernah gi tau company ni sblm ni....haaa sye pnh apply keje kat company ni & telah dtg utk interview juga....tp malangnyer x der rezeki so x dpt la sye bekerja di situ....& td org yg m'beri briefing itu adalah org yg telah m'interview sye dulu....haha....agak klakar juga....dia x kenal sye dah kot....cuma dia ckp ader antara kitorg ni yg dia mcm pnh jmper sblm ni....haha.....time sye apply keje kat situ pon sye mmg dah keje 5bln kat company sye skrg....& ader la gak sye citer knp sye nak tukar keje lain....so klo bos sye tau, abis la kantoi....haha....so kesimpulannyer sye rse betul la bos sye pnh ckp yg bidang oil & gas ni kecik jer....balik2, pusing2 jmper org yg sama....sye pon mmg dah experinece menda ni di mana dulu sye pnh mintak keje through sorg mmber, tp rupa2nyer dia antar CV sye kat company tempat kakak sye keje....so nmpak x mcm maner kecik nyer duni O&G ni.....hahaha....ok, lps balik dr company tu kitorg pon trus balik ofis & singgah lunch kat uptown, bos blanjer mkn....hehe...itu sajer citer lawatan sye....

Terminator Salvation....

Ha....ni 1st movie yg sye tengok utk bln June ni....Terminator Salvation.....Best gak movie ni & sye bg 4 stars coz mmg x boring & action pon non stop....x sempat sye nak b'pikir asyik ader jer adengan yg mencemaskan.....hehe....pastu sound effect pon sgt bagus.....& yg penting sye sgt jatuh cinta ngan Marcus Wright....haha....tp yg x best nyer kdg2 dari satu babak ker babak yg lain tu mcm ader jump skit, x smooth sgt....tp tu semua bleh diabaikan....ok baca la sipnopsis citer ni erk....sye malas nak citer detail....hehe.....

“The year is 2018.
“Judgment Day has come and gone, leveling modern civilization. An army of Terminators roams the post-apocalyptic landscape, killing or collecting humans where they hide in the desolate cities and deserts. But small groups of survivors have organized into a Resistance, hiding in underground bunkers and striking when they can against an enemy force that vastly outnumbers them.
“Controlling the Terminators is the artificial intelligence network Skynet, which became self-aware 14 years earlier and, in the blink of an eye, turned on its creators, unleashing nuclear annihilation on an unsuspecting world.
“Only one man saw Judgment Day coming. One man, whose destiny has always been intertwined with the fate of human existence: John Connor (Christian Bale).
“Now the world is on the brink of the future that Connor has been warned about all his life. But something totally new has shaken his belief that humanity stands a chance of winning this war: the appearance of Marcus Wright (Sam Worthington), a stranger from the past whose last memory is of being on death row before awakening in this strange, new world.
“Connor must decide whether Marcus can be trusted. But as Skynet adapts new strategies to end the Resistance forever, Connor and Marcus must find common ground to take a stand against the onslaught–to infiltrate Skynet and meet the enemy head-on.”


Yeah....ni la 2 org yg telah menemankan sye menonton movie ini di MBO depan umah ni jerk....hehe....poyo jerk Mr Razak tu....haha

Monday, June 1, 2009

ELL b'tunang.....

Hari Sabtu lps sye & kwn2 ampg girl iaitu Bib, Opy & Opy's mom telah gi ke majlis pertunangan Ell & Amirul kat rumah Ell (kg tok muda, kapar, Klang). Ell ni mmber sekelas sye time kat skolah ampang girl dulu....So sudah m'jadi trade mark kami la kan klo dah nama skolah ampang girl tu kan mesti la semuanyer suka sgt b'gelak ketawa x hengat dunia....hahaha.....per2 pon congrat to Ell.....wish u happy & cpt2 kawen....hehe.....kami b'tolak ke rumah Ell dlm kul 9 pg & smpai sana dlm kul 10 lbh....nasib baik Bib sgt familiar ngan jln2 area s.alam, subang & klang so agak senang jugak m'cari jalan....hehe....ok korg layan pic erk.....


Ell ngan bakal mak mertua....hehe


time sarung cincin....


Yeah ini la kami....dari kanan, Opy, Ell, Il, & Bib


Kami lagi...hehe


Ell & tunangnyer juga barang2 hantaran....


To Ell & Amirul...Selamat B'tunang from Opy, Bib, Ipah, Linda & Il.....Cupcake ni sgt sedap okay...hehe.....