Monday, May 11, 2009

Weekend activities....

Kelmarin ari Sabtu kan sgt la memenatkan....pepg lg dah kena bangun nak gi Sg Buaya ngan abah, mak & shiela....Sg. Buaya kat maner???haaa kat tempat plg jauh, hulu Selangor nun....haha (exergerate lak).....xder la tp serius weh, mmg jauh....drive dlm sejam baru smpai....knp kitorg gi sana???.....coz nak bersihkan umah sewa abah yg penyewanyer baru pindah & penyewa baru nak masuk....actually abah beli umh ni dah lama since sye form 1 tp kitorg mmg sgt la jarang gi tgk umah tu coz jauh yg amat sgt.....haha....rsenyer dlm 5thn gak la sye x ke sana.....kitorg gi pon klo penyewa lama pindah dr umh tu....till now, rsenyer dah 3 penyewa kot dok situ.....kesemua penyewa yg sewa umh tu keje kat kilang Produa kat Rawang tu....coz dekat la taman perumahan tu ngan produa....penyewa kali ni baru blk dr jepon, muda lg baru 24 umurnyer...dia baru dpt keje kat produa tu as engineer....hehe (sempat gak aku menyoal siasat)....so abah bg dia sewa murah jerk coz budak baru keje kan....rm220 jer sebln....


Rumah yg telah m'jadi kuning....memula umh ni kaler putih & hijau....

haaa...ni la rumah tu...actually rumah ni baru cat tau...syafiq & kwn2 dia yg cat ari jumaat lps....bleh tahan arr kan...cat kaler kuning sama kaler ngan cat umh ampang sye ni....haha (mak sye mmg ske umh kaler kuning)......pastu ari sabtu tu abah upah org utk licin kan lantai marble....lama gak prosesnyer, dr kul 10lbh smpai kul 3 lbh gak la.....pastu kitorg lak bersih kan dapur, toilet & touch up cat skit2 kat blkg umh....semua keje2 setel dlm kul 4lbh....huhu....mmg kepenatan....then otw balik dr sg. buaya singgah mkn & kul 6 lbh baru smpai umh....huhu....

Rasanyer lum t'lambat utk sye ucapkan HAPPY MOTHER'S DAY kat semua ibu2 diseluruh dunia.....ihikz!....korg bg hadiah per erk kat mak korg?.....smlm x best sgt la c'brate mother's day coz abah keje, syafiq lak ader futsal....so sye ngan shiela jer la yg ader....kitorg bwk mak mkn pizza hut kat ampang point ni jerk.....pastu lps mkn tu kitorg singgah beli kek lak.....


Ni la kek nyer....fruit cake....sgt sedap...nyum2....

To mak....Happy Mother's Day....Thanks for being such a great & supportive mother, & always there for me.....We love u....

No comments: