Friday, May 22, 2009

My Weekend....

Hari sabtu lps, seharian sye bz...hehe....kononnyer la....pepg kul 8am dah bgn, gi Produa Keramat coz nak tukar disk break....dah wat appoinment so trus jer la gi....I love Produa Keramat coz setakat ni sye xder prob ngan kete sye....2, 3 hari lps service kete kat situ, org produa akan call utk tanyer if ader aper2 prob....klo ader, sye just bgtau jerk & diorg pon akan take note & order barang....klo barang dah ader diorg akan call suruh dtg....& yg best nyer semua yg sye repair tu free.....power window, disk brake, & byk lg menda2 free yg sye dpt dr produa ni....suka sangat.....so pagi tu sye tinggal kan kete kat situ coz kete siap dlm kul 3....mak sye follow skali ngan kete dia gi produa....lps dah tinggal kete, sye & mak sye pon menuju ke Kg Baru (mak sye nyer hometown....hehe) coz nak gi bwk maid gi medical check up....tp malangnyer x leh lak wat medical check up coz pasport original xder....so ahad jer la wat.....huhu....pastu sye & mak gi la mkn lontong kat psr minggu (rsenyer org dah x pggil lg kot psr minggu...org dulu2 jer pggil pasar minggu coz klo x silap sye, dulu ader pasar kat situ setiap ari minggu....haha)....ala kat ngan nasik lemak antarabangsa tu....korg tau x?....tp jauh skit la....kedai tu x der nama klo x, senang nak bgtau kat maner....tp lontong dia sgt sedap dlm dunia....hahaha.....


hehe...ni la rupa lontongnyer.....


Rmh arwah nenek sye dkt2 ngan area ni la....sedara mara pon still ader lg kat sini....

Pastu lepak2 kat umh arwah nenek sambil2 layan konsert AF & borak2 ngan maid citer psl lagu indon....hehe...dlm kul 11 lbh baru blk umah....pastu smpai umh lepak2 jap.....pastu shiela gi order dominos online lak....haa bagus tau dominos ni coz delivery dia sgt la menepati masa....shiela order pizza large ngan cheese onion ring, pastu sye pk 2 kali nak mkn, x nak mkn, nak mkn, x nak mkn....chewah, xder la tipu jerk...tanpa b'pikir panjang sye pon terus menerkam piza itu....hahaha.....makan lg...adeh.....


Piza & Onion ring.....ader 8 bijik onion ring ni....sye mkn 6, pastu bg mak sye 2 jerk....hahaha....

Pastu dok lepak2 tgk tv....sye x leh kluar ke mana2 coz kena tunggu org produa call, utk amik kete....then dlm kul 3 lbh org produa call....sye pon gi la keramat ngan shiela....best giler lps tukar disk brake....act Myvi mmg ader prob ngan disk brake di mana korg akan rse kete korg vibrate time korg tekan brake lg2 klo tgh laju pastu tetb brake....so mmg la x best kan...x smooth time brake.....korg akan rse kete korg jd cmni lps sethn la korg pakai kete tu.....so sblm mileage smpai 50,000km, baik korg gi tukar coz still under waranty, & free klo nak tukar....klo x, kena bayar dlm beratus gak la....huhu....


Muka happy ngan kete yg best....haha...

Lps amik kete trus balik umh....Dlm kul 5 shiela & syafiq ajak gi Pandan Kapital coz shiela nak beli hp....act klo nak beli hp, kitorg ske beli kat sini tau....maybe coz harga dia agak ok & service pon baik....shiela carik hp kejap jerk terus bekenan ngan E71....actually sye pon sgt ske hp ni tau, sye ske yg kaler putih nyer.....tp lum ader duit nak beli....huhu (sedeh)....


Syapid & Shiela....I'm always in the middle kan....so mesti la dok kat seat belakang....hehe....


Pandan Kapital.....


Shiela tgh discuss2 psl hp ngan org kedai....Shiela telah m'install GPS ngan harga rm120 tau....tp Mr.Razak ckp actually GPS tu leh hack free jerk....(shiela x tau lg menda ni....dia akan tau lps baca entry ni....x smpai ati nak bgtau dia....ihikz!)


Yeah...ni la hp baru shiela....suka gler dia dpt hp baru....

Ok itu sajer citer weekend sye....ari ahad sye ajar tuition pastu lepak2 kat umah jerk...xder mood lak nak kluar....hehe....

p/s: Entry ini di tulis dlm keaadaan sgt mengantok...huhu

No comments: