Friday, May 29, 2009

knp saya confius???

Wahhh hari ni sgt confuse....confius ngan keje....actually sye slalu pikir btul ker x keje yg sye wat tu....contohnyer klo b'kaitan calculation, sye slalu x pasti & was2 samada btul ker x calculation yg sye wat....susah la engineering ni coz sgt abstrak....haha....ko x kan tau samada aper yg ko wat or kira tu adalah jwpn yg tepat atau tidak....ko kena main agak2 jer ikut logik....hehe.....kdg2 boleh pening kepala b'pikir tanpa kesudahan....penat gak arr....then the best thing to do adalah b'tanyer kepada org yg lbh byk experience....then baru la kekusutan hilang skit.....thanks la to all my officemate yg slalu m'explain smthing yg sye x phm....hehe.....tp klo dah xder solution sgt ko assume jer la jwpn ikut suka hati ko....mcm yg slalu sye wat....haha....klo ader pipe or tank yg meletup or t'bakar pasni jgn carik sye yer coz sye pon pening ni.....
Actually td keje sye mengira weight pipe support....detail dah ader dlm drawing.....tp yg memeningkan time nak phm rupa support tu pastu nak bayangkan lg....mmg kdg2 x t'capai dek akal....ialah sye lum t'dedah sgt ngan support2 yg pelik2 ni....slalu xder la sepelik ni....maybe coz sye x pnh tgk real life kot rupa pipe2 support coz keje sye mmg kat opis jerk x der gi site so that's y la kot sye mcm blur2 skit bab2 nak phm & imagine bentuk pipe support tu.....huhu....tp td dpt gak la sye menyiapkan pengiraan support2 tu tapi.....ha ader tapi di situ....sye sendiri x pasti & x puas ati ngan pengiraan tu....actually menda tu just estimation so x pyh la accurate sgt....just berat support tu jgn t'kurang dah la....lebih x per, so main agak2 jer la....actually, sejak dari blajar kat U lg sye mmg suka main agak2 jer semua menda, x pnh sye kira ngan betul, yer la kdg2 calculation tu byk sgt smpai x t'kira.....tu lum lg calculation yg kena guna 2,3 calculator utk kira....mmg hampeh kan....time tu klo ader assignment kena wat, sye slalu pinjam assign org jer utk compare jwpn & klo lg rajin tiru bulat2 jer senang citer....so kesannyer adalah skrg ni iaitu sye jd x confident ngan semua calculation yg sye wat....ptt la dulu lecturer slalu pesan jgn copy paste keje org....hehe....cmner erk korg nak sure aper yg korg wat tu betul ker x?...ihikz!



Ok lg satu ke confuse an sye adalah Mr.Razak....owh mamat tu mmg sgt la mengelirukan.....tp sye x nak citer la aper yg wat sye confius....huhu.....senang citer, malas dah nak pikir.....hehehe.....ok la tdo la....sok keje.....daaaa....ksian korg kena baca citer yg aku sndiri tgh confius aper yg aku tulis ni....haha

1 comment:

Yaya 'SHEERA' Starr said...

aku pun konpius dengan life, keje and epul..

betul ke apa yang kiter wat slama ni wei?