Monday, May 4, 2009

Hari kedua di Padang.....

Hari kedua lak...(versi malas nak m'update blog....hehe)

Bangun seawal 5 lbh pg...kat sini waktu subuh kul 6 lbh dah abis so kena la bgn awal utk solat....time ni dah kul 6 lbh....dah terang skit....ni view dr bilik hotel....ader swimming pool kat bwh tp wajib la x sempat utk berendam di dalam itu....hehe....

Pemandangan sekeliling dari bilik hotel.....

Dah siap untuk turun Breakfast....dlm kul 7.30pg....hehe

Dalam lif....

Haa...ni la b'fast sye....lontong ngan jus oren....act x sedap sgt lontong ni....huhu....

Shiela mkn ayam....haha

Yer....ini la sye....

Abah & Shiela kat lobby hotel....

Sye kat depan Hotel.....

Shiela...nak gak nmpak tulisan Ibis Hotel tu.....takut lupa nama hotel tu.....hehe.....

Lps check out hotel dlm kul 9.30pg kitorg pon menuju ke Klinik ni coz maid tu kena wat medical check up....lps setel medical check up semua kitorg terus gi kedutaan Malaysia utk proses seterusnyer....

Kitorg menuju ke ofis di kedutaan M'sia ni....time ni dlm kul 10lbh....

Amik pic dulu sblm masuk.....konsulat Malaysia Pekanbaru....hehe

Yg baju hitam tu la maid yg kitorg amik....muda lg umur nyer baru 19 tp semangat utk bekerja mencari duit menyara keluarga....actually be4 ni dia keje kat kedai kasut ngan gaji Rp700ribu....tp kat Malaysia dia leh dpt gaji dekat Rp2juta....huhu....

Ofis kat kedutaan M'sia...ni tgh sign2 mcm2 borang....& semua proses mengambil masa agak lama juga utk disiapkan coz kedutaan ni akan online ngan M'sia then baru la segala nyer setel....so kitorg kena tunggu semua siap dlm kul 4ptg.....sementara nak tunggu smpai kul 4, kitorg gi la carik tempat nak melepak coz hotel pon dah check out, so xder tempat nak melepak.....

Amik2 pic dulu kat kwsn sekeliling kedutaan ni.....

yer....pic lg....

Dan lagi.....

Ok sementara nak tunggu kul 4ptg , kitorg gi mkn lunch dulu....kitorg mkn kat restoran Sederhana ni....pic mknan x amik lak coz agak kemalasan ketika itu lgpon mknan kitorg mcm biaser la, nasik padang....hehe....

Pastu lps mkn, gi lepak2 kat shopping mall ni....x ingat aper nama shopping mall ni tp ianyer agak besar & mcm2 ader....JCo, KFC, Guess dan sbgnyer......

Dlm kul 4ptg kitorg kembali ke kudutaan utk mengambil segala borang kelulusan dah sebagainyer....pastu sempat la mkn sate minang & minum air tebu kat tepi jalan dpn kedutaan tu....hehe.....actually best tau experience mkn tepi jln cmni...cool2...haa sate minang ni x sedap sgt kot...coz rasa dia tawar x mcm sate kajang yug ader manis2 skit....hehe....

Shiela ngan satenyer....

Ok akhirnyer setelah selesai semua urusan di kedutaan, dlm kul 5 lbh kitorg pon meninggalkan Pekan Baru dan terus menuju ke Bukit Tinggi.....lbh kurang 6 jam p'jalanan ke sana....Kat Bukit Tinggi nanti baru la kitorg leh b'jln2 & melawat tempat2 menarik kat sana.....

Time dlm p'jalanan kitorg singgah sekejap kat tempat ni (tepi jln raya) utk amik pic.....time ni tgh senja atas bukit lak tu, agak seram juga....tp p'mandangan kat sini sgt2 indah.....dlm gambar pon dah indah klo korg tgk live lg best tau....

Ader tasik kat blkg tu.....

Awan senja.....

Indah kan.....

Suka sgt pemandangan cmni....

Hari semakin gelap....matahari dah terbenam....huhu....

Dalam pukul 8 lbh kitorg sampai kat kelok 9 & singgah makan kat situ.....mmg sgt keletihan time tu....huhu.....

Restoran yg kitorg singgah tu ialah restoran Bahagia.....makan nasi padang gak....

Akhirnyer dlm kul 10lbh kitorg pon smpai kat hotel kat Bukit Tinggi....x silap sye nama hotel ni Hotel Cempaga.....lawa btul hotel ni....pemandangan kat hotel ni pon indah....

Bilik hotel...

sye ske lansir kat pintu ni....haha...

kat balcony bilik.....

Toilet....hehe....

View kat kat luar bilik.....

Abah kat balcony...hehe

So dgn ini...selesai lah hari kedua....kitorg yg kepenatan tdo kul 11 lbh....esoknyer kena bgn seawal 5 lbh seperti biaser & byk lg aktiviti menanti.....hehe.....

No comments: