Friday, May 22, 2009

Bengang......

Sye sgt bengang ngan sorg staff CIMB....sye x nak bgtau la CIMB branch maner tp area Cheras.....sye sgt x puas ati....lbh kurang 2 bln yg lps sye apply loan....ok kat situ jer sye dah bengang coz sye dah hantar evthing yg bank nak, then after sebln lbh baru la ader feedback dari org bank & dia ckp loan nyer application xder masalah, means leh la approve tp sye just kena sign satu borang jer yg sye t'lupa nak sign....sye pon gi la bank tu....sye dari ofis (damansara) ke Cheras, t'kejar2 sye gi sana coz sye weekdays mmg susah skit la nak setel urusan cmni, sye pon bknnyer leh kluar curik2....nak kluar kena mintak permission bos so agak susah la gak kan.....before gi, sye dah wat appoinment dah ngan org bank tu....so suppose dia kena ader la time sye dtg kan...& if dia ader hal, dia kena la let me know 1st.....& as long as sye x cancel kan appoinmet, means that sye sure la dtg kan kat CIBM tu....Tp malangnyer time sye smpai, org yg sye wat appoinment tu leh ader meeting lak kat tpt lain....tu mmg wat sye hangin satu badan....nasib baik la dia call kwn dia mintak tlg uruskan hal ngan sye....kolo x, mmg nak kena la....pastu lps setel, sye pon balik la ofis balik....pastu lps 2 hari, org CIMB tu call, kali ni dia mintak salinan IC lak....nmpak sgt la org ni x menjalankan keje dia ngan btul.....pttnyer dia semak dulu evthing time memula sye hantar application tu, klo ader yg x lengkap, bgtau la awal2....x pyh tunggu smpai sebln lbh baru ko nak last minute wat keje kan.....then sye pon fax la copy ic sye....pastu lps 3weeks baru dpt result yg loan sye TAK LULUS.....Haaaa....knp x lulus???....coz dlm application tu, ader satu surat yg ayah sye t' attach skali & tak menepati syarat....so pihak bank xleh luluskan....Tp klo org CIMB yg uruskan loan sye ni wat keje ngan cekap & check evthing btul2 before submit, mesti menda ni x kan jadik....2 bulan application form & semua details ader kat dia...aper yg dia wat???...Last2 org tu ngan senang jwb "sorry la sye x check dulu application tu before submit & sye pon x tau sgt pasal urusan loan ni"....bleh terima x???....adakah semua staff CIMB kat semua branch mcm ni???....kepercayaan sye semakin kurang okay...jgn harap sye nak b'urusan ngan mana2 CIMB branch lps ni! END!

Okay...kat sini ader lg satu reason yg wat sye rse org CIMB ni x professional iaitu membahasakan diri 'Abang' ketika b'urusan ngan sye di talian telefon. Okay w.pon menda ni remeh tp for me sgt x beretika m'gunakan bahasa ini....anda septtnyer memanggil saya dgn panggilan yg betul spt "Cik", dan m'bahasakan diri ngan "Saya".....

Sekarang ni satu hal plak nak gi carik bank lain utk apply loan....2bln lbh buang masa jerk....

2 comments:

Mohamad Nor Latfie said...

wahh betul marah ko ni..tapi betul..CIMB kurang bagus..die dah hack duit aku bnyak2 dlm duit..say no to CIMB banking.
tapikan..ko tau tak..CIMB stands for what..huhu
Cine India Melayu Bengali..hehhee

SoFiA.opY said...

hahahah..Abang??

kalo Abang AkuTakhensem mesti u sukeeeeeeee!!awwwwwwww :p