Monday, April 20, 2009

Update citer ari Sabtu....

Hari Sabtu lps adalah ari utk b'shopping....pepg lg mak dah bising2 suruh bgn cpt2, mandi cepat2, siap cepat2 utk ke Sogo....mak sye mmg sntiasa nak cepat....kdg2 susah tul la nak cepat2 ni....segala menda nak cepat....jalan pon nak cepat2.....huhu....mak korg cmni x?....hahaha.....kdg2 lg dia srh cpt, lg sye lmbat2 kan.....tp benanah la telinga dgr dia bebel2.....hahaha.....ha tp kan perangai dia ni telah sye warisi dan sye praktikkan kat Mr Razak....tension jer mamat tu....haha....padan muka dia....ok balik kpd citer asal....setelah semua nyer b'jln ngan cepat....tiba la masa nakke Sogo...time tu dah kul 12 la gak (ko nmpak x cmner aku melambatkan masa...dr kul 10 lbh mak srh bgn, kul 12 baru semua siap...hehe).....pastu time nak kuar umh jer....tetiba.....


haha...kete abah bateri kong lak...bleh x???....so abah call la org toyota srh dtg bwk bateri....20minit gak la nak tunggu tu....utk tdk m'buang masa baik gi mkn dulu....hehe....mkn2 best2.....


Yeahhh....sye mkn nasik b'lauk....klo bab2 mknan kelantan ni mmg tetb sye leh transfer jadik minah klate....haha.....(utk sapa yg tdk tahu, sye m'punyai darah kltn di sblh ayah sye di mana abah adalah org tanah merah.....hahaha....knp aku gelak???....jgn ko tanyer)

ok lps mkn, org toyota pon dtg & ganti bateri tu dlm 15min sajerk....pastu kitorg pon pecut ke Sogo....haa Sogo ni mmg tempat fav family sye utk b'shoping coz seronok tau kitorg shoping2 ribu2 pastu dpt voucher ratus2 (oppss....ribu2 ni utk sethn okay....tidak lah kitorg b'shopping sebulan smpai ribu2...)....best kan....pastu slalu ader sale....sye rse sogo ni lbh kurang cam jusco kot klo ader mmbership mmg la byk benefit (sye x slalu sgt shopin kat jusco...so x tau sgt....hehe).....haa skrg sogo tgh sale gler2 la gak....so korg, sila la ke Sogo....hehe....smpai kat sogo mmg la sgt ramai org...nsb baik x susah sgt dpt parking....


Me, Mak & abah tgh tunggu nak naik lif....hehe....(sempat gak posing kat basement ni)

ok actually gi sogo ni coz masing2 nak mencarik sandle yg selesa utk b'jalan coz rabu ni kan nak gi holiday kan....so wajib la akan maraton semua bagai kan....klo pakai heels akan t'cabut la kaki ko kan...so kena la beli sandle yg mmg selesa bila b'jln....& sye plak nak m'carik beg coz beg2 yg sye ader semua comel2 cam sye....sye perlukan beg yg besar....yg bleh menampung semua menda....yg bleh masuk sorg budak juga di dlm beg itu....hahaha (mcm ku kenal ayat ini).....shiela dah dpt dah beg dia, dia beli kat Esprit klcc ari jumaat lps....lawa wooo beg dia...tu yg dia gedik bwk camera, amik2 pic time shopin ni....coz ader beg baru leh sumbat camera semua....


shiela ngan beg baru dia...haha...

ok...dan beg baru sye pula adalah....


hehe....ini la dia....beg renoma ni sama kaler ngan beg renoma mak sye....& agak sama jugak pattern nyer....memula mcm x nak beli coz segan la klo org tengok nnti ckp "ehhh dia pakai beg mak dia" hahaha....tp abah bekenan sgt beg ni lgpon dia yg bayar so ok kan ajer....lgpon beg ni ader less 70% tau....dr harga rm400lbh jadik rm100 lbh jerk...mmg worth sgt la klo beli & ia juga adalah kulit....(org tua2 kan mmg ske kulit2 ni, kita org muda maner pk sgt kan....asal lawa, beli jerk....haha)

pastu gi la m'carik sandle plak....sye mmg x bekenan sgt ngan sandle yg sye beli ni....tp nak selesa nyer psl so beli kan ajer....sye beli sandle snowfly (mak sye srh coz dia mmg ske pakai snowfly...haha)....shiela lak crocodile kot....dua2 ni ader less 70%....kitorg beli rm50lbh jerk....worth kan....


yg coklat tu sye nyer....yg itam tu shiela nyer....

ok itu sajer....abah beli belt jer...mak lak beli sandle gak....syafiq???....maner syafiq???....jap2


haaa ini dia...dia x shoping aper2 pon....dia dtg sogo tu pon time kitorg dah abis shoping coz dia nak gi klinik muka kat jln TAR tu (Klinik Md Nor...bagus woo klinik ni).....cuba korg tgk muka dia....baru minggu lps sye kutuk2 dia coz muka dia byk jerawat batu...tp time dia balik kali ni ( syafiq dok umh sewa kat bangi dkt ngan kolej dia) muka dia mcm dah licin skit.....erm...x sia2 En. Dollah (abah) b'habis byk duit utk muka mamat ni....ngada2 tul....hahaha....kalah pompuan....nyampah I....eh tp mmg di syor kan la klinik tu....w.pon ubat dia mahal tp bekesan tau....bagus la kan....mcm syafiq ni muka dia mmg prob....slalu merah2 lg2 time dah dekat nak exam....ni dia dah nak exam x lama lg, tu yg wat preparation utk muka dia.....hehe....ha syafiq x ikut kitorg gi holiday....dia tgh study week skrg....so elok la dia ditinggalkan sorg2 utk study....ni dah final sem (hrp2 btul2 final la erk...jgn smpai ko masuk sem 9 dah la....diploma smpai 8 sem....hehe)


syapid & shiela.....

So itu sajer la citer hari sabtu sye....hehe.....ari ahad lak sye x gi maner2, just gi joging jer ngan Shiela & Mr. Razak kat titiwangsa ptg tu....owh joging2 tidak ader pic okay....
hehe....ok see ya!

1 comment:

SoFiA.opY said...

yg bleh masuk sorg budak juga di dlm beg itu....hahaha (mcm ku kenal ayat ini).<-- siot ahhhhh..

tahu ar beg aku sumer boleh bawak masuk kanak2 kan...

hahahahhaa..

hidup sogo!!

weyh aku patut syorkan klinik muka itu pada mr TenTen kan?