Tuesday, April 21, 2009

Saya bercuti ke mana????

Seperti yg dijanjikan arini sye nak umumkan sye & family nak b'cuti ke mana.....hahaha.... KE....

JENG JE JENG......



PADANG, INDONESIA

hehe....ni dah abis packing baju semua....sok flight kul 7.30pg so kul 5.30 la kena ader kat LCCT....pastu kul 4.30pg dah kena b'tolak dr umah....syapid antar kitorg....padan muka dia kena tinggal....haha (ko dok umah study)....


menda penting....klo tinggal ni abis arr.....haha....sye x bwk duit banyak pon....x smpai sejuta rupiah....klo x cukup abah ader leh topup....x pon paw duit shiela....best2....haha...sye pening gak nak kira duit2 ni....besar sgt value dia....adehhh.....tp epy pesan klo org mintak sedekah, sye kena bg 5000 rupiah....hehe (epy...aku try la ingat pesanan ko ni)


Beg sye & Shiela.....dah siap semua....

(aduhhh....mak sye tgh bising2 suruh tdo ni....huhu.....jap2...ok2 xper abaikan...citer x abis lg ni....haha)

Ok2 smbung citer....actually kitorg gi padang ni bkn sajer nak jalan2 jerk....tp sbb nak gi uruskan hal pembantu umh (bkn kitorg nyer maid, family mak sye amik maid ni utk jaga adik mak sye yg OKU).....sblm ni mmg amik org padang gak....tp dia dah nak blk padang blk so kena la carik yg lain.....bagus kot maid org padang ni....coz diorg pembersih & bahasa pon senang paham....x susah nak communicate.....hehe.....haa lg satu knp kitorg gi carik sndiri maid kat sana???....kitorg nak amik maid lelaki so x leh guna agen coz kitorg kena dpt kelulusan khas utk amik maid ni.....

memula sye & shiela x dpt join tau gi ni coz parents sye nak gi ngan uncle sye jerk....pastu last minute tetb shiela nak gak gi....sye pon aper lg mesti la kena gi gak coz xkan la nak dok umh sorg2 kan....memula pk x nak amik cuti (konon2 sgt komited ngan kerja la kan), dah la smpai 3 hari kena cuti kan....mcm x best jerk nak cuti lama2.....tp klo x gi lg la x best....so ngan gembiranyer sye telah mengambil annual leave selama 3 hari....hehe....bab2 cuti ni mmg sye puji la company sye coz sye bleh jer amik cuti bila2 masa....bos sporting jerk....hehe....

ok akhir sekali sblm sye tdo....sye nak bgtau ni....sye balik ari ahad, flight pagi....so selama sye xder ni mmg la blog ni tidak akan b'update.....so nnti sye balik sye citer & letak pic2 menarik time kat sana nnti.....ok korg....bye2....nite2.....

1 comment:

Maswani said...

wow..bestnya jenjalan..hehe..