Thursday, April 9, 2009

Makan-makan...

Dah lama x citer psl makan kan...hehe....so mari la kita b'cerita psl mkn...ari Ahad lps, sye ngajar tuisyen, suppose abis kul 12 tp oleh kerana sye menolong murid sye ngan projek BM skolah dia, so smpai kul 2 ptg baru abis....time tu perut mmg dah bunyi2 coz sgt la lapar....pg tu sye bgn kul 8pg prepare aper nak ajar pastu x smpat b'fast...on the way ke rumah murid sye tu, sye sempat mkn london swiss roll 2 biji jerk....tu pon just nak isi perut....coz budget lps abis kls trus la gi mkn....so balik dr umh murid sye tu, sye mmg dah x leh blah la kelaparan...time otw balik tu trus sye call shiela ajak gi mkn....pastu singgah umh jap amik shiela....pastu pk2 maner nak mkn dah satu hal kan....tetb rse nak mkn nasi ayam LINDA ONN....tp shiela x nak lak, dia bg cadangan lain....coz ader restoran baru bukak yg kitorg lum try....restoran tu kat sblh tesco Kg Pandan....kitorg perasan pon time gi tesco 3minggu lps....tp lum smpat singgah lg restoran tu....so...restoran apakah???.....


Hahahaha....restoran Linda Onn gak....tp masak asam
pedas nyer version...shiela peminat linda onn okay....
on the way ke situ pon dia asyik puji2 linda onn...hehe...

So aper lg, smpai2 jer sye trus melompat kluar dr kete (cmner aku melompat?, jgn ko tanyer...haha)....kitorg trus masuk restoran tu....dr luar nmpak xder org....tp dah masuk dlm baru la nmpak, ramai rupanyer....cuma xder org duduk kat blah2 luar coz panas kat situ....bahang dr masak asam tu....(linda onn kena pasang air cond byk skit kot).....hehe....


Restoran ni kat sblh tesco jerk...dr sini pon dah leh nmpak tesco....


Kat dalam restoran....


Tempat masak asam dimasak....panas btul kat area ni....


Set rm14.90...total mkn 2 org adalah rm18.00....
ok la kot...x mahal sgt....

so...ini lah set yg kitorg amik....set ni 14.90....dlm set ni ader satu mangkuk masak asam pedas ikan pari, satu pinggan nasi, satu biji telur mata, ulam+sambal belacan & satu gelas air sirap...pastu kitorg tmbah satu lg nasi ngan air sirap....actually w.pon set ni utk sorg, tp leh mkn 2 org coz agak byk gak la gulai tu & ikan pari pon besar.....klo sye, x abis kot mkn sorg.....semangkuk masak asam ni harga dia rm7.00-rm9.00....leh pilih nak ikan kembung, ikan pari, ikan jenahak dan sbgainyer....yang menariknyer, masak asam ni mmg time dia serve tu tgh panas mengelegak coz dia masak kat situ gak....so mmg fresh la (bak kata shiela).....overall mmg la sedap & sgt pedas so mmg patut la kedai ni diberi nama my asam pedas shop....hehe.....restoran ni dibuka dr kul 11pg smpai 10mlm....ader gak ikan bakar & mknan lain spt mee bandung & cekodok....so sila la ke sana.....hehe....


pic close up...kot2 korg x nmpak ker kan....hahaha.....
nmpak x ikan pari tu...nyum...nyum....

No comments: