Friday, April 10, 2009

Layan tag jom.... (From Am)

7 ciri lelaki idaman saya

  1. Baik (baik kpd sye, keluarga, kwn2, masyarakat dan yg penting baik akhlaknyer)
  2. Penyabar (kena sabar jer bila sye wat perangai, xleh marah2)
  3. Memahami (kena phm yg sye bleh jd manusia yg plg baik di dunia & plg jahat juga)
  4. Bleh dibuli apabila perlu (sye mmg ske buli bf...buli dr segi mental....ader brani???)
  5. Tetap pendirian (x t'pengaruh ngan p'sekitaran)
  6. Bleh b'tolak ansur (dlm erti kata lain, xkira aper t'jd sye sentiasa betul....ihikz!)
  7. Penyayang (mesti ske kucing!...klo ske kucing maknanyer penyayang la tu...hehe)
7 lelaki yang pernah saya minati [cinta?] (hahaha...segan nyer nak share ngan korg...tp xper la...try jer la jwb...sye nak citer yg agak detail gak ni...hehe)
  1. Lelaki pertama yg sye minat dlm idup sye adalah ketika sye darjah 6....kat skolah sye dulu ader 2 skolah yg di panggil SRK 1 dan SRK 2....sye SRK 2, & mamat yg sye minat tu SRK 1...dia adalah seorg bad boy kat skolah tu....mmg ala2 gangster la....sye slalu nmpak dia ngan rambut yg beterbangan ditiup angin, kat padang skolah.....dia wat per???....dia larik dr kelas dlm erti kata lain ponteng skolah...x kesah la, tp dia mmg hensem (sgt tinggi & putih & kurus...wajib!)....w.pon dia nakal sye tetap ske....time tu slalu usaha utk lalu depan kls dia supaya dia nmpak sye.....haaa sye juga seperti stalker ok time tu coz sye tau maner dia tinggal, sye siasat sapa nama dia, & sye juga tau dimana dia melepak isap rokok lps skolah (sye byk spy jugak time tu).....time sye exam UPSR kebetulan dia nyer seat kat dewan tu sebelah tingkap, sye pon & dewan kitorg b'sebelahan.....so time exam mmg sye xleh konsentrat coz asyik usha dia jerk....huhu....last sye nmpak dia, time sye gi skolah nak antar borang apply asramah penuh...sye nmpak dia kat tpt dia slalu melepak tu, iaitu di bwh pokok tgh isap rokok (baru darjah 6 dah isap rokok...huhu)....tp bila nmpak sye, dia sorok rokok dia & pndang sye smpai sye gi dr situ....time tu sye dah x menoleh ke blkg lg, & sye rse buang masa sye ske mamat cm dia coz masa dpn sye kat tpt lain bkn kat situ....ihikz!...then sye dpt masuk asrama w.pon bkn asrama pnh...lps tu start la minat org lain lak....haha
  2. lelaki ke 2 pula time sye form 2...sye minat senior yg form 5....hehe....sye minat mamat tu coz muka dia sgt cute (tinggi, putih & kurus)....& muka b'iman gak (coz sye skolah agama mesti la muka semua b'iman kan...hehe).....skolah asrama...so mmg slalu la akan t'serempak each other kan....actually sye x perasan mamat tu sblm tu....tp ader kwn baik mamat tu minat kat sye....then kitorg bls2 surat la (sye layan jerk...ihikz)....so pndang memandang mmg la wajib lg2 time mkn kat dewan mkn....so bila dah lama2 tu baru sye prsan mamat ni...& start dr tu, sye usha la dua2 skali...mamat yg ske sye & mamat yg sye ske...lgpon diorg slalu jln sesama so senang la skit keje sye kan....hahaha....bagus kan...then smpai skrg dia x tau kot sye pnh minat dia....coz lps abis form 2, sye pindah skolah masuk ampang girl....cari mangsa lain plak....haha....
  3. Mamat kat tuition Martin....time ni sye form 4....oleh krn sye skolah pompuan, so mmg ssh skit nak jmper bdk laki....so kat tuition jer la jmper.....mamat ni sye jmper coz kitorg slalu naik bas yg sama utk ke tuition...slalu t'serempak ngan dia & kls pon sama....so dlm kls slalu la usha dia....& dia gak wat sye semangat nak gi tuition....& sye juga tau evthing psl dia, coz secara kebetulan sye leh t'kwn lak ngan kakak dia....bleh x.....dunia ni mmg kecik....haaaa sye juga ader no. phone dia & pnh call dia....sye curik no. phone tu kat kad tuition dia kot....hahaha...ganas kan....no wonder la time tu dia mcm takut jer ngan sye.....eh lupa lak...actually mamat ni x ensem sgt, cuma tinggi, kurus, putih & chinese look....
  4. mamat pasar mlm....haha...yg bkn2 jer sye minat kan.....sye minat mamat ni coz sye slalu beli meehon sup kat psr mlm.....dia tlg parents dia meniaga psr mlm....time tu minat gitu2 jerk....tp satu ari tu sye balik skolah naik bas & dia juga naik bas yg sama....time tu dia pegang buku teks add math (ala buku yg kecik comel tu tp hampeh satu haram x phm)....so time tu wat sye lg la minat...knp???....phm2 jer la....haa smpai skrg tau parents dia still meniaga pasar mlm dpn umh ni....tp skrg dah jarang nmpak dia.....skrg dah x minat dah....hehe....dia juga tinggi & kurus....
  5. mamat kat uniten....mamat ni plg lama kot sye minat....sejak ari orentasi time baru masuk uniten, smpai abis diploma....smpai smbung degree....& smpai sye tau yg dia dah ader gf rupanyer.....tp xper la....at least sye tlh wat smthing yg amat sye puas ati...iaitu sye pnh call dia & bgtau sye ske kat dia....cinta itu bkn lah cinta selagi ia tidak dilafazkan....ihikz!.... haaa actually time sye minat mamat tu, sye dah ader bf pon....sajer jer minat ske2, wat isi masa lapang....hahaha....
  6. Lelaki ke 6 plg istimewa dlm idup sye....dia la lelaki pertama yg sye minat & telah b'jaya m'jd bf sye smpai skrg....kira sye x b'tepuk sblh tangan la mcm slalu....hehehe....itu lah dia Mr. Razak AKA Mr. aku hensem.....hahaha....actually 1st time jmper dia pd 8/6/2006....time ni sye temankan Opy jmper dia coz dia ni konon hebat nak tlg opy wat final project (project IT).....hebat ker??cuma opy jer yg tau.....hahaha....tp be4 tu dah tgk dah muka dia kat f'ster coz opy knl dia dulu & tau la f'ster dia....memula time tgk tu mmg la x minat lgsung coz dia ni mmg sgt la x fotogenik & pic2 dia plak pelik2 & mengarut juga....haha...& lg satu nama dia kat f'ster tu Ajaq (mcm nama indon yg renovate rumah sye).....so mmg la sye x minat coz sye budget muka dia mesti cm indon gak.....hahahahaha.....pastu last2 bila jmper dia mata b'tentang mata.....wahhh ayat pertama kitorg "putih nyer dia"....haha.....time tu mmg jatuh cinta pndang pertama....x lekang mata sye pndang dia....kitorg lepak kat kedai minum2, & time tu ader tv citer dunia baru....time tu sye tgk tv smbil2 curik2 pndang dia time dia x nmpak....hati b'bunga2....wahhh indah nyer prsaan tu....start tu la sye mmg angau & minat lagu agnes monica 'Ku Tlah Jatuh Cinta'.....tp sye try cover prsaan sye coz sye baru lps frust ngan smone....& sye slalu ingat kan diri sye yg sye x nak b'cinta lg time tu....lgpon Mr Razak x bg reponse yg baik di mana sye jugak la yg start msg dia after opy bg nombor phone dia (thanks a lot to opy)....last2 satu hari tetb laptop sye masuk virus (virus cinta mungkin)....& sye pura2 x tau nak wat aper (padahal leh jerk srh mmber2 scan kan)....so ini lah masa keemasan utk sye knl Mr Razak ngan lbh rapat...ihikz.....so ngan m'gigil2 sye call Mr Razak mintak tlg dia repair kan laptop sye (dia bdk IT).....then dia pon ok jerk....sye pon gi la jmper dia, tp response still mengecewakan....time sye amik blk laptop sye lps dibaiki pon, dia trus bg jerk tanpa ckp aper2....dlm ati (mamat ni gay ker...hahahaha).....sye pon gi jer la ngan hampa (rse nak nangis pon ader) coz ingat nak blanjer dia mkn time tu....tgh drive tu sye bukak radio kuat2 (release tension konon)....tp tetb t'detik nak letak hp kat riba....tiba2 hp b'bunyi & vibrate (klo sye x letak hp kat riba sure sye x tau ader org call)...rupanyer Mr razak....dia ckp dia nyer external hard disk t'tinggal dlm beg laptop sye....sye pon secpt kilat patah balik jmper dia....pastu sye tanyer "awak dah mkn?..." dia jwb blum so sye pon ajak dia gi mkn.....ihikz!....then kitorg borak2 & knl la lbh mesra....tp response still x mcm yg sye hrpkan....kejap msg, kejap x, kejap ader, kejap xder.....yg wat sye makin pasti dia ske sye, time dia wish b'day sye kul 12mlm 29/8/2006.....dia gi public phone okay nak call tu.....akhirnyer ayat "would u be my girlfren?" kluar dr mulut dia pada 17/9/2006 & sye pon jwb "Yes" (selepas pk slama sejam)....lps sethn baru kami bahagia....knp???...coz it's not easy to love smone after ur heart hv been completely broken twice....ok end of story....pnjang lebar citer psl Mr Razak ni...layan jer la erk....hehe....sye tgh in love ni....
  7. hahaha....dah yg ke 7 ker.....hahaha.....ini sye x nak bgtau....ader ker tak??korg rasa???.....hanya sye yg tahu.....ihikz!
7 perasaan sekiranya keluar dengan orang yang diminati [cinta?]
  1. Of course la b'debar2
  2. Hati b'bunga-bunga
  3. Prsaan yg indah
  4. Gembira x ingat dunia
  5. Hati t'senyum jerk (hehe...)
  6. T'tanya2 bila nak kluar lg....ihikz!
  7. Teruja sgt....
7 perkara nak buat masa keluar ngan org tersayang (Mr. Razak)
  1. Teringin nak gi tgk theatre lg....huhu
  2. gi tgk wyg....citer Jangan Tegur
  3. Gi jln2 kat tempat yg x pnh gi.....
  4. Borak2 sepanjang hari
  5. gi makan2 minum2 smpai kembung perut....hehe
  6. main layang2 tepi pantai...
  7. tengok bulan (per ntah motif aku...huhu)
7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama orang yang tersayang
  1. Pergi rumah dia & meet his parents officially (bkn jmper kat luar)....coz since we've been together for almost 3 years I never went to his house even when hari raya....so tu la tempat yg sgt istimewa yg dia x pnh bwk sye...
  2. kampung dia kat temerloh....dia ckp kampung dia best sgt smpai dia plan nak beli jet ski coz nak b' jet ski kat sg Pahang (x bleh blah okay....hahaha)....
  3. Gi bercuti ke Australia....my fav country....
  4. Gi pulau mana2 yg x ramai org....
  5. gi la maner2 ko nak gi....x reti dah aku nak pk....hahaha
  6. erm...
  7. erm...
7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin dihadiahkan buat orang tersayang
Actually there's a few things that Mr Razak wish to buy...& if I have a money, I really want to make his wish come true...the things are:
  1. Kamera yg hebat & canggih yg harga ribu2 gitu
  2. Gitar elektrik (dia dah beli gitar nyer stand tp gitar nyer xder lg...huhu)
  3. Nissan Latio Sport
  4. Rumah banglow
  5. ermm...haa t'ingin nak bg kek buatan sndiri kat dia (tp mampu kah???, aku mmg kaki bangku bab2 masak ni aper lg nak wat kek)
  6. pastu...nak bg....adeh....aper2 la....aku mmg lemah tul nak jwb soklan2 cmni....
  7. sama seperti di atas.....
7 Lagu yang anda nyanyikan untuk orang tersayang
  1. Ku tlah jatuh cinta by Agnes Monica
  2. Ayat-ayat cinta Ross
  3. How do I live by Trisha Yearwood
  4. You Sang to me by marc anthony
  5. Don't want to miss a thing by Aerosmith
  6. Hampir ke situ by mendua
  7. Ketulusan hati by Anuar Zain
7 people i'm tagging
  1. Shiela
  2. Opy
  3. Linda
  4. Sheera
  5. Sapa2 yg blum wat...hehe...

No comments: