Wednesday, April 15, 2009

JANGAN TEGUR

JANGAN TEGUR mengisahkan Natasya yang terbabit dalam kemalangan jalan raya dan koma selama beberapa minggu. Sewaktu dalam koma, Natasya bermimpi mengenai seorang gadis bernama Baizura yang disyaki hilang dua tahun sebelum itu, secara misteri. Natasya sering diganggu mimpi aneh yang menceritakan kesengsaraan Baizura yang dibomoh dan sering didatangi makhluk halus.
Tersedar dari koma, Natasya mula mengalami perkara yang sama seperti yang dialami Baizura. Daya penglihatannya tidak membataskan dia melihat makhluk halus itu. Keadaan itu menambahkan kerunsingan suaminya, Kamal. Kamal seorang yang tidak mempercayai benda karut ini sehinggalah dia melihatnya sendiri.
Melalui mimpi yang dialami, Natasya mula menyiasat apakah yang berlaku kepada Baizura. Siasatan itu menyebabkan dia sering diganggu makhluk yang mengganggu Baizura seperti dalam mimpinya.

So...tu la sinopsisnyer....hehe....korg nak tau, smpai skrg sye still t'byg tau hantu kat citer tu....huhu...citer ni sgt la seram time starting tu coz ader org meninggal kat umh tu, & mayat tu lum kebumikan lg, dah la tgh mlm...huhu...mmg takut arr....sye smpai x nak tgk...lg2 time mayat tu....jeng je jeng....(xnak citer detail, nnti dah x best lak klo korg gi tgk...hehe)....sejam pertama citer ni mmg semua menakutkan & byk kejutan2 smpai t'jerit2 gak la sye (tp jerit2 manjer jerk, x der lak aku nak jerit kuat2 kan , still la leh control...ihikz)....then dkt2 nak abis tu, sye cam dah dpt teka dah citer tu cmner & aper rahsia ngan Baizura tu....hehe....yg wat sye still t'byg2 antu tu coz antu tu rambut panjang mengurai pastu dia ader kat tempat2 yg biaser kita gi seharian iaitu kat bilik air & bilik tido...huhu....time org nangis kat bilik air tu mmg x leh blah....seram okay klo menda tu t'jd...huhu....so klo korg nak menyeram kan lg diri korg, gi la tgk citer ni....mmg puas ati kot tahap keseraman dia, setanding la ngan filem2 seram luar negara...overall sye bg 3 setengah bintang....(sye x ske sgt ngan make up muka pelakon tu time diorg histeria...mcm kurang real...huhu)....tp lakonan nadia mustafa mmg best, dia la yg m'hidupkan citer ni...pandai tul dia jadik antu....hehe....ok itu sajer komen sye...gi la tgk, aper lg..... =D eh jap2, tp kan bg sye dr segi keseraman, sye rse citer jgn pandang belakang lg seram kot....erm...aper pendpt korg???hehe....

8 comments:

SoFiA.opY said...

alamak belom tgk lagi citer ni..

i kan boleh tgk wayang sebulan 2 kali ajeeee..

hahahaha

ELLY said...

hahaha....a'ah yer la...aritu dah tgk telentime kan...so tinggal leh tgk lg sekali jerk....so citer apakah?...haha...

Mohamad Nor Latfie said...

hehehe..ko mmng penakut laaa..haihhhh tu pun nak takut..brani la ckit wehh..hehehehe

ELLY said...

hahaha...belagak gler ko erk Mohamad Nor Latfie...hahaha....ko tau, citer ni pon aku dah tapis2 tau x nak bg ko takut...klo x, dah lama aku letak pic pompuan rambut pnjang tu....sbb pk ko aku x letak tau...takut ko x nak dah tgk blog aku....hahaha....

Mohamad Nor Latfie said...

hahahaha..ngokngek ko...hahaha..tu ar wehh..aku tengok title tu jek pun..aku dah..."ellehhhh die ni..nak tunjuk die lagi brani dari aku ar tu.."...huhu..tapi dari segi ko cite..ko mmng penakut la jugak..haha..tak kire gak aku..ko mmng penakut..hehehe

p/s:apepun..aku stil takkan tengok cite ni gak..hahaha..confirm aku tak tdo mlm sume wehh..hahahaa

razak said...

saya sangat setuju gan Latpi

ELLY said...

hahaha...aku x takut okay....cuma sound effect citer tu over sgt, tu yg wat jerit2 tu....itu bkn takut, itu hanyalah t'peranjat....klo aku tgk citer tu tanpa sound mungkin aku cool jerk....hahaha....

ELLY said...

Mr Akuhensem dah jadik Mr Razak...haha...ptt la poyo jerk...ihikz!