Thursday, March 12, 2009

My Feelings..... (Continue)

ok2 smbung citer....ha tukar bahasa lak....yer la td taip entry tu kat ofis kan tu yg speaking london tu....ni aku dah kat umh xder nyer aku nak dok speaking2....kat ofis jerk sye mmg kena communicate ngan engineer2 chinese in english....senang skit nak phm kan.....lgpon diorg ni cam x reti2 nak ckp bm....tp ngan draughter reti lak ko ckp bm kan....ko nyer pasal la....hahaha.... 2nd...time sye keje kat etiqa....keje as contract exec....time ni pon sye cam sedeh gak la coz 2bln kat situ keje sye still dok melipat surat atau dlm erti kata lain m' despatch....ko jgn citer ar byk maner aku lipat surat....mmg banyak.....aku rse korg2 ni mesti ader yg pnh dpt surat yg aku lipat tu....hahhaa.....tp ader la gak keje lain yg sye wat....cuma x byk....tp yg pnting sye ske gelakkan bos sye....coz dia konon2 nyer nak turunkan ilmu insurans dia kat sye tp tiap kali dia ajar sye rse nak t'gelak gila2....hahaha....tu lum tgk muka dia smbil garu2 pala lg....hehe....mmg lawak....ok balik pd citer kita....ptt nyer mcm 2bln tu sye dah kena la blajar key in & check data dlm sistem semua, tp xder pon sgt....dah last2 sye keje kat situ baru sye blajar....ader la wat skit2.....w.pon keje ni xder kena mengena ngan bidang mechanical, tp still la sye harap dpt learn smthing.....xder la blajar lipat surat jerk kan.... 3rd...keje sye skrg....haaa paling sedeh keje sye skrg la....8 bln okey keje situ....learning curve mmg la sgt slow....sye keje as piping/mechanical engineer.....tp smpai skrg sye lum involve btul2 dlm maner2 project....dlm erti kata lain, xder project pon yg sye btul2 wat analysis from A to Z.....yg sye wat skrg cuma tlg engineer lain ngan project diorg.....mmg la sye fresh grad kan time keje situ banding ngan yg lain semua dah ader experience lama....tp cmner la sye nak blajar smthing klo sye x involve sndiri ngan menda tu....sye pnh tanyer bos sye tau about this thing, dia ckp self learning is important.....klo sye blajar pon, x tentu sye phm klo sye x wat sndiri menda tu kan....huhu....bkn sye x try, sye dah try blajar & surf internet psl keje sye ni....smpai satu tahap sye rse engineering bkn jiwa sye....rse regret pon ader gak amik engineering ni....coz mcm xder guideline...so lelama rse mcm lost & hilang minat.....kritikal okey.....tp nak tukar bidang rse syg lak....ntah la confius2.....mcm td, time pagi jer sye ader keje, pastu lps lunch mmg dah x wat aper lgsung....so sye gi ar dok lepak restoran, mkn2 smbil baca Cleo, sorg2.....kdg2 kluar lepak kat dunkin donut kat petronas seberang jln, tp tu kena drive la....dulu jer rajin gi, skrg dah x.....hehe....kdg2 gi uptown, Mr.Razak keje situ so leh la dia layan tahap kebohsanan sye ni...tp esok last day dia keje situ....so dah x gi la kot uptown tu.....huhu....aper nak wat, I have no choice....dah carik keje lain tp belum jua ketemu....so layan kan ajer la....

so...tu la pengalaman2 keje sye yg semua agak sedeh....sye mmg xder luck kot bab2 keje ni....org lain enjoy jer keje....sye dok asyik merungut keje sye bosan.....setakat ni lum dpt la kepuasan dlm bekerja ni....w.pon sye ni mmg seorg yg rajin (pengakuan brani mati okey)....tu la yg sye x phm knp nasib sye cmni coz klo bg sye keje, sye mmg akan wat sepnh ati nyer la....huhu....


ok disebalik nasib malang sye ni, actually sye sgt betuah gak la....1st, sye cpt dpt keje....abis blajar jer, trus dpt keje....2nd,company yg sye keje skrg mmg stabil, so time gawat ni mmg xder effect aper2 la kat company tu....3rd, kemana sajer sye bekerja, sye sentiasa dikelili
ngi oleh kwn2 yg ramai & semuanyer sgt baik2....yg pnting ske b'gelak ketawa....kira happy jer la....cuma kat tpt keje sye skrg sye x btul2 la rapat ngan diorg....mesti diorg pk sye dingin kan....tp nak wat cmner sye mmg lmbat sesuaikan diri ngan org....cth nyer time sye skolah ampang girl dulu, lps abis form 5 baru sye baik & rapat ngan kwn2 sekls sye....hehehe.....4th, tempat keje sye mmg agak best...mcm dulu keje kat etiqa kat bangsar, mmg best la kan, kat situ pon ader gloria jeans....mmg la sye x beli hari2 kan...tp sye tenang kat situ ader gloris jeans....aku mmg pelik, ko jgn tanyer aku knp....mcm tpt sye keje skrg kat phileo damansara, pon best gak ader secret recepi....tu pon aku x phm knp aku happy ader secret R kat situ....pastu dkt ngan TTDI, uptown & OU....5th, sye tak pernah dibebani ngan keje yg banyak dimana sye sntiasa ader masa utk b'sama family, kwn2 & bf....& sye juga byk masa utk diri sndiri seperti skrg, sye leh update blog ni bkn main pnjang lebar lagik....& sye juga sntiasa ader peluang utk main futsal seminggu sekali & b'cuti, dimana time blajar dulu sye slalu x dpt wat coz bz ngan study (konon2 jer la...padahal x)....

ok kesimpulan nyer kita jgn asyik merungut & pk nasib kita x baik jerk....kita kena pk aper yg kita dah ada kat depan mata kita, yg x semua org ada & b'nasib baik mcm kita....tul x?? (sye memuhasabah diri sndiri)....hahaha....k la korg...nite2...daaa....


pic sye balik keje....ihikz!

No comments: