Sunday, March 15, 2009

Kasut Futsal atau Perfume???...

Actually kan for this month kan ader 2 menda tau yg sye nak beli sgt2....1st, KASUT FUTSAL....& 2nd, PERFUME....tp budget bln ni x m'benarkan sye utk beli dua2 skali....so sye kena arr wat pilihan antara 2 menda ni which one yg sye kena beli bln ni....so korg rse aper erk yg sye beli???....ihikz! sblm sye bgtau kan utk wat suspen biar sye bebel2 dulu psl 2 menda ni....(maner leh sesenang jerk aku nak bgtau kan)....

ok...kasut futsal ni penting la kan utk sye main futsal....act aritu ader kwn sye yg baru beli kasut futsal ni....so mcm best jer kan bila pakai proper kasut utk main futsal....coz skrg ni kasut yg sye ader utk main futsal cuma kasut Power kaler kelabu & pink2 skit (pink mmg wajib okey)....so pk2 mcm perlu jer beli kasut baru coz kasut lama tu dah ala2 nak t'koyak....hahaha.....main bkn nyer terer, sepak bola pon ntah kemana kan....tp kasut leh koyak.....ko rse sbb aper erk??....haha....pastu kan sye rse klo sye beli kasut baru, mungkin prestasi permainan sye akan lbh baik dan byk gol bakal dijaringkan....coz last sye main sye jaringkan 2 gol jerk.....lagi 10 gol org lain yg jaringkan.....hahaha...ok, act bkn senang okay nak beli kasut futsal ni....memula sye dah jmper yg bekenan kat mid valley....kasut nike, kaler ungu, ader less 20% lak tu....tp sye pk carik la kat tpt lain dulu, maner tau ader yg lg lawa ker kan....pastu sye gi carik kat Al-Ikhsan kat ngan umh sye ni....ader la yg sye bekenan, adidas nyer, tp saiz lak xder....ha utk pengetahuan korg kan, ni 1st time tau sye nak beli kasut futsal....coz before2 ni sye pnh carik gak tp xder saiz so sye ingat mmg x der kasut futsal yg leh muat kat kaki comel sye ni....last2 ader mmber ofis sye bgtau mmg utk adult saiz plg kecik saiz 6....so sye kena beli yg kids nyer....coz sye pakai saiz 4....ihikz! (wat muka comel).....then sye try lak carik kat ampang point....al-ikhsan gak....pastu ader la yg sye dah try, saiz 4....ok mmg ok....tp....korg tgk pic ni....


kasut adidas...

sye tanyer org kedai tu....kaler lain xder ker....dia ckp kaler putih belang hitam cmni & kaler hitam belang putih jer ader.....sye pon tanyer la ngan confident "kaler pink xder ker".....dia jwb "xder la, kaler pink mmg xder, kaler2 basic cmni jer ader" so...ngan hampa, idak la aku membelinyer.....huhu....so pencarian diteruskan juga....smlm & arini pon sye still carik gak....tp kat klcc lak...malas nak gi mid coz slalu jem situ....rse nyesal pon ader coz x beli jer kat mid aritu....bkn aper, kaler hitam putih cmni mmg la sgt x sesuai ngan jiwa sye....sye hrp dpt la jmper yg kaler ungu ker, pink ker, kuning ker....& kaler2 yg comel2, sesuai ngan jiwa sye.....ha kasut futsal utk kids harga dia dlm rm100 ke 120 jerk...murah la dr yg adult nyer.....yg sye tgk adidas ngan nike jer la....

ok...citer psl perfume lak....act last 2 weeks baru sye perasan perfume yg sye guna selama sethn setgh, dah a
bis....so t'kejut gak coz slalu nyer sye akan prepare awal2 beli perfume lain sblm perfume lama abis....ni sye leh x sedar lak, time tu sye goncang2 & t'balik2 botol perfume tu, & akhirnyer baru la sye bleh terima kenyataan yg perfume tu dah abis....huhu....ok act sye ske perfume, 1st perfume sye ayah sye beli kan time sye abis form 5, hadiah sye dpt 4 A's....haha....tu la perfume 1st sye & plg sye ske (perfume issey miyaki).....pastu sye pnh ader perfume dior addict, elizabeth arden....& yg perfume yg dah abis tu, CK in 2 U....so selama 2 weeks perfume sye xder kan sye rse sgt x best & sye telak mencilok 2 perfume mak sye.....mencilok tu dlm erti kata lain, sye amik perfume mak sye kat bilik dia & letak kat bilik sye utk sye pakai hari2 & dia x tau kot coz dia dah x pakai sgt perfume2 tu.....hahaha....


ni la CK in 2 U

ok...di panjang kan citer kan....arini sye gi klcc ngan Mr Razak coz kat parkson ader sale utk mmbership card bonuslink....so parents sye ader bg sye voucher rm180 utk shopping....hehe.....so niat di ati nak shopping baju....tp mmg sudah ku tahu sejak dahulu kala lg, baju2 kat parkson mmg la tidak mencapai tahap piawaian baju2 ku coz sye x pakai baju mahal2.....kat parkson tu semua baju mahal2 kan....huhu...semua yg sye try x ok....ader la bekenan baju dorothy perkins, tp xder saiz....then bekenan baju diesel, ader saiz, tp display nyer lak....so mmg la sye x ske....so x beli la....dok pusing2 atas, bwh, atas, bawah....mmg la xder baju yg bleh dibeli...so sye beli kan Mr. Razak baju keje padini utk dia pakai time 1st day kat ofis baru nanti....hehe....nasib baik la ader gak yg bleh dibeli....then sye tgk gak kasut futsal klo2 ader, tp yg ader pon sepeti gambar rajah di atas itu ajer....so x beli la.....sye beli kasut sembonia (wedges) jerk coz ader 50% less dimana harga 100 lbh jadik 50 lbh jerk....sye sgt ske....ihikz! tp balik td cm pk balik, agak m'bazir la plak coz masuk ni sye dah ader 3 wedges....& satu tu dah selamat sye letak dlm boot kete so means that, sye dah x pakai la tu.....sye mmg pelik bab kasut ni, coz sye ske beli tp yg sye akan pakai selalu, yg sye plg suka & selesa jerk....yg lain sye x pakai sgt....so beli pon mcm x guna jer kan coz lambat laun, akan ku buang2 jerk....oleh kerana voucher ader byk lg so sye gi la tgk2 perfume, maner tau bekenan kan....pastu tetb t'singgah lak kat anna sui nyer kaunter.....promoter dia agak bagus dimana dia layan jer sye nak try perfume....3 yg sye try, dan ader 1 yg sye sgt bekenan.....coz bau dia sgt soft & sweet...tp ader ala2 bau Dior Addict yg pnh sye pakai dulu.....so....selepas pk 100 juta kali & b'bncang2 ngan Mr Razak, akhinyer sye wat kptsn UTK BELI PERFUME!!!....oleh krn beli perfume ni sye x leh guna voucher yg parents sye bg tu 100% coz voucher tu x leh guna beli brg2 kosmetik so sye topup la duit sye sndiri & m'akibatkan budget larik....tp peduli hape kan, janji aku dpt perfume baru....so perfume yg sye beli adalah spt di bwh....hehe.....excited okay dpt perfume baru.....


Perfume baru sye.....

So kesimpulannyer....sye telah m'buat keputusan utk beli kasut fu
tsal next month jerk.....tu pon klo jmper yg kaler pink atau kaler2 yg menjiwai diri sye....haha....


p/s: weh epy, aku x jadik beli kasut futsal weh....nx month la erk....wat penat jer ko skolah kan aku suruh beli gak aritu.....hahaha.....(aku mmg degil okay)

No comments: