Thursday, March 5, 2009

AL di hari khamis.....

Ok....start ngan citer 2 minggu lps....w.pon dah basi citer ni tp sye nak citer gak....peduli haper kan....hehe....19hb lps, ari khamis, sye amik AL tau atau lbh dikenali sbg Annual Leave.....ha knp sye AL???..... haaa sye AL coz sye & family gi wat pasport....semangat jerk wat pasport smpai amik cuti kan....hahaha.....act sye, shiela & syafiq x pnh ader pasport be4 ni....mak & abah dah ader tp abah nyer kebetulan expired pd hari yg sama.....so tu la sbb kitorg sefamily cuti wat pasport.....act sye pon x tau aper motif sye wat pasport ni.....memula ingat nak gi b'cuti ke Indonesia ngan family.....tp skrg ni cm x jd jerk coz mak & abah jerk yg akan gi bln 4 ni.....kitorg x dpt ikut....huhu....so tunggu jer la klo ader chance gi la kot....ha korg klo nak gi melancong ke memaner luar negara ajak la aku k....aku dah ader pasport ni....jgn dah expired baru korg nak ajak.....hahaha....sye wat pasport tu 3 jam jerk...gi kul 9, kul 12 dah siap.....xder lama sgt prosesnyer kan....sye ingat mkn masa sehari or lbh nak dpt pasport tu.....sye wat kat damansara....pastu lps wat pasport tu, sye gi wat IC lak.....Tahu kah anda bahawa apabila umur anda 24 tahun, anda dikehendaki merenew IC atau Mykad anda?....sye sudah melakukannyer, anda bila lg?.....klo korg lum, gi la renew....bkn aper, utk mengelakkan sbarang kesulitan.....cthnyer mykad xleh baca ker....coz time wat pasport ni, adik sye nyer mykad x leh baca, nasib baik mmg dah tau menda cmni kdg2 t'jd, so kitorg mmg dah prepare bwk surat beranak utk m'gantikan mykad....klo x, rugi masa jer kan gi situ tp xleh wat pasport....ok...korg layan la pic ni....sempat lak b'gmbar time wat pasport tu....boring gak 3 jam menunggu....

Boring gler.....

2 comments:

haslinda said...

beb betul ker kene renew IC ??? x tau pun..hihihi ;P

ELLY said...

hehe...btul la...tp cm x ramai yg tau kot...aku tau pon coz dulu kakak aku kena...Org kat jab. pndaftaran negara tu bgtau kena renew IC time umur before 25....