Monday, February 9, 2009

Jalan2 ke Muar & Melaka...

Ok...ni sye nak citer psl aktiviti sye kelmarin (sabtu)....ari sabtu tu pepg dah siap2 nak gi Muar (yer mmg keje sye ni b'jln jerk...hehe) coz mak sye nyer kwn kawen....so mak sye telah memaksa sye ngan shiela ikut....dah seminggu dia bg amaran supaya sye free kan diri utk gi muar ari sabtu.....hehehe....so t'paksa la kan klo x nnti kena marah & bebel kan....x nak la kan....umh pengantin tu senang la gak nak carik...dekat ngan bandar muar jerk....ni ader pic2 skit...korg layan arr erk...aku cm malas lak nak tulis2 pnjang2....hahaha....

ni la pengantinnyer...yg pmpuan tu kwn mak sye...

mak sye ngan pengantin...hehe


Shiela kat pintu gerbang...

Ske la tu shiela dpt goodie bag...hehe
ni sapa la ni amik gambar kepala sekerat ni...(aku la tu...haha)

Haaaa...mesti korg pelik kan naper x der pic sye...sbbnyer sye x nak letak pic sye....semua pic2 tu nmpak sye gemuk sgt...hahaha....yer sye mmg dah gemuk wokeh...
Ok berbalik kpd citer asal....hehe. Kitorg kat majlis kawen tu dlm sejam jerk....pastu lps amik2 gmbar leh la balik....act plan memula nak stay sehari kat muar...tp abah x nak....pastu ingat nak stay JB, mak xnak lak....poning pala den....last2 shiela ckp nak gi Melaka....so otw balik dr Muar tu singgah la Melaka....x stay situ pon...just singgah jejalan smpai ke mlm.. .ok saksikan pic2 kami...hehe....


mkn ais krim jer keje ko maner x gemuk...huhu

Sampai2 jerk Melaka, kitorg trus gi menara taming sari...tukar2 baju semua....xkan la nak jalan2 pakai kebaya kan....hehe. Memula nak naik menara taming sari tu...tp abah x nak lak coz masa terhad kan...dia lg ske jalan2...sye x kesah coz dah pnh naik dah ngan mmber2 ampang girls aritu...tp shiela ksian arr lum pnh naik lg....huhu....(nanti la ko naik, x larik nyer menara tu)....


xdpt naik...amik pic jer la...ni la rupa menara tu...hehe
rugi woo x naik...best tu...

Pastu kitorg teruskan ngan jalan2...abah teringin nak tgk brg2 antik tau...xtau lak sye rupernyer kat Melaka ni t'kenal la ngan jual brg antik atau brg2 lama zaman dulu....sye lum pnh gi tgk lg....rupanyer kedai2 cmtu kat blkg lorong2....ptt la x tau kan, dah ko b'jln kat jln raya jerk, maner ko gi blkg2 lorong semua ni...hehe...tp kena la b'jln kaki tau....nsb baik la x pakai heels...penat gak weh b'jln....ader la dlm 3km sye b'jln aritu (3km tu dah sgt penat tau bg sye yg kemana2 asyik nak naik kete jerk, maner ske jln2 kaki semua ni...MENGARUT)....hehe. Ader pic ni...layan.....


ni la lorong2 tu...

Haaaa korg nak tau....kat lorong2 ni, satu bijik sampah pon x jmper tau...bersih sebersih2nyer....KAGUM gler....cuba ko gi lorong haji taib, mesti x der nyer cmni....hahaha.
Kitorg ader la masuk kedai2 brg2 antik ni....ha lupa nak bgtau, ayah sye minat gak kumpul brg antik ni....tp malangnyer dia x pandai nak simpan elok2 kat umh ni....haaa mmg aku buang la jwb nyer....hahaha. Tp act x buang pon....just sorokkan kat maner2...klo x menyemak jerk...hehe. cth brg antik yg abah ader kan mcm seterika lama, botol2 lama, jam dinding, lampu minyak tanah....ha yg plg byk duit lama.....rse nyer klo dia jual dah leh dpt ribu2 kot...coz mmg susah nak jmper koleksi duit lama dia tu....time kitorg jln2 ni, abah sempat gak beli jam lama....rm12 sahaja....nmpak cm biaser jer jam dinding tu...x nampak lama pon....maybe brand lama kot...ntah la....layan kan ajer....hehehe....


Kedai brg antik....


ni pon brg antik gak ni...hehe

Ni ader lg pic2 yg menarik ati sye....nmpak menda pelik jerk sye amik gambar....best2...mmg menarik tempat ni...hehe.


Tempayan ni plg murah tau kat kedai ni...dlm rm100-200....
plg mahal leh cecah rm2000 lbh tau...x paham lak knp mahal sgt...
maybe tempayan thn 1880an kot...
mesti b'hantu kan....haha


Lawa lak design blkg ni...


Buku-buku lama...


Comel gler mancis ni...mak sye ckp dulu dia guna
mancis cmni la...hehe


Pinggan mangkuk lama....

Ok....Act citer ni x abis lg...tp sye ngantok sgt, sok keje...byk gak lg pic yg sye nak upload ni...hehe....so mcm biaser la erk...

Bersambung.....

No comments: