Sunday, February 8, 2009

The Changeling Movie


Weh korg dah tgk ker erk citer ni???....ha mesti lum kan? (cheh..., confiden jerk aku.hahaha). Ha...sye dah tgk tau smlm (Jumaat)...smlm jln x jem sgt tau, slalu ari jumaat jln mmg sgt jem tahap yg bleh wat sye rse nak terbang kan kete tu....so oleh kerana sye kluar ofis agak awal dlm kul 6.20pm & smpai ampang pon dlm kul 7.20pm, then sye pon gi la tgk movie kat KLCC ngan Mr. Razak....so citer yg dah ader kat mind sye utk bln February ni adalah Changeling ngan Pink Panther (ha ader lg satu tau citer yg sye tgh nak tgk sgt coz sye baru perasan kewujudan citer tu last week. tu pon shiela yg bgtau...citer tu ialah....jeng je jeng.....Bride War...I like Kate Hudson). Oleh kerana citer Changeling jer yg plg awal, kul 8.30pm...so sye pon tgk la citer tu.....



Ni la citer tu

so ni la nak citer skit la ni psl citer tu....per2 pon korg baca sypnosis dulu erk....

Inspired by actual events that occurred in 1920s-era Los Angeles, Clint Eastwood's "Changeling" tells the story of a woman driven to confront a corrupted LAPD after her abducted son is retrieved and she begins to suspect that the boy returned to her is not the same boy she gave birth to. The year was 1928, and the setting a working-class suburb of Los Angeles. As Christine (Angelina Jolie) said goodbye to her son, Walter, and departed for work, she never anticipated that this was the day her life would be forever changed. Upon returning home, Christine was distressed to discover that Walter was nowhere to be found. Over the course of the following months, the desperate mother would launch a search that would ultimately prove fruitless. Yet just when it seemed that all hope was lost, a nine-year-old boy claiming to be Christine's son seemed to appear out of thin air. Overcome with emotions and uncertain how to face the authorities or the press, Christine invites the child to stay in her home despite knowing without a doubt that he is not her son. As much as Christine would like to accept the fact that her son has been returned to her, she cannot accept the injustice being pushed upon her and continues to challenge the Prohibition-era Los Angeles police force at every turn. As a result, Christine is slandered by the powers that be, and painted as an unfit mother. In this town, a woman who challenges the system is putting her life on the line, and as the situation grows desperate, the only person willing to aid her in her search is benevolent local activist Reverend Briegleb (John Malkovich).

ok2...ni nak bg komen ni....citer ni best la bg sye coz sye mmg ske citer yg based on the true story. Lg2 klo citer tu background dia zaman dulu2.....mcm citer ni belaku time 1920an kan.... memula citer dia agak boring gak di mana prsaan korg akan dilayan ar ngan relationship ibu ngan anak....time tu mmg layan kan ajer la (aduh...popcorn lupa beli lak tu...klo x leh layan popcorn kan)...klimaks dia time ank tu hilang....time ni mmg korg x berenti2 la t'tanyer2 mana ank dia tu pegi....mmg emotional la time ni....mmg bekesan la lakonan Angelina Jolie tu kan...pastu mmg ko x kan berenti la t'tanyer2 smpai tetb korg tgk jam....ehhh....dah kul 11pm??? ngan muka pelik korg akan tanyer bf korg (klo korg tgk wyg ngan bf la kan)....dah 2 jam setengah ker citer ni???....serius???....korg still t'tanyer2 lg tentang ank yg hilang tu....smpai la korg balik umah....pastu esok nyer pon korg still tertanyer2....sampai sudah la korg tertanyer2....hahaha....kenapa???...jgn tanyer sye....sila lah ke pawagam tedekat anda utk menonton k.....so kesimpulannyer bg sye, citer ni mmg la tidak memboringkan from climax till ending....rse nak tau jer kesudahan citer ni....tp bg sye citer ni lbh psl political issue pd zaman tu...ermmm....k la sye bg 4 bintang......hehehe....haaa jgn x tau, sye menangis gak la tgk citer ni....tp x nangis btul2 la, just begenang jerk air mata...pastu Mr. Razak dah ejek2 & gelak2 (nak kena mamat ni).....tu jer la citer nyer.....hehe...

No comments: