Thursday, February 19, 2009

Tag on 5 romantic movies....


Tag ni dari my sis, Shiela....(aku tau arr tag tu aper)...huhu.....romantic movie erk....susah nak jwb ni....act dulu sye mmg la sangat gila ngan romantic movie....tp sejak 2,3 thn ni dah kurang....maybe coz love mood tu dah kurang kot....hahaha....klo romantic movie, sye ske yg comedy nyer....x ske yg sedeh2....pastu mesti happy ending....


Please copy the following rules in your post:
1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones..
2. It doesn't have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine..
3. You have to tag another 5 person to answer this tag

so di sini sye senarai kan.....senarai ni x ikut rank k....sye list jerk randomly....means that, klo sye list kan 1st, x semestinyer movie tu yg sye plg ske.....pastu sye list kan ni pon yg sye ingat jerk....hehe....

1st movie....jeng...je...jeng....

yer itu lah dia....TITANIC....act sye ske citer ni bkn sbb romantic scene dlm citer ni tetapi di sebalik citer ni ader sejarah iaitu kapal titanic tu....

2nd movie.....

hehe...disini sye nak wat pengakuan bahawa sye telah b'kali2 layan citer Mohabbatein ni.....lagu2 dia best....pastu sye minat la gak ngan mamat Shah Rukh Khan ni.....hehe....

3rd movie....

Movie ni sye tgk 2 kali kat wayang....hehe.....tp sye x ingat sye tgk ngan sapa....erkkkk....

movie ke empat pula adalah.....Ada Apa Dengan Cinta...

Movie ni sye x kan lupa smpai bila2 kot....coz movie ni mengingatkan sye ngan kwn2 time 2nd sem diploma dulu....eva, ct & am.....dulu kitorg pasang lagu2 dr citer ni byk kali & hari2.....time tu semua tgh in love....indah sgt....rindu la saat2 tu....hehe....time tu thn 2002, kitorg baru umur 18 or 19....

dan akhir skali...movie ke 5.....movie ni x byk romantic nyer.....tp still ader la....

Sye ske sgt lagu tentang dia ni.....lirik dia sgt best....dulu sye tgk citer ni smpai nangis.....coz citer ni menceritakan tetang gadis yg putus cinta kerana ditinggalkan kekasih yg menjalin hbgn dgn org lain, akhirnyer b'jmper juga seseorg yg mencintai dirinyer.....

ok itu sajer....hehe.....act sye wat tag ni ngan xder mood.....so cm x best sgt la kan.....k la kat sini sye ingin tag 5 org utk jawab tag ni.....org2 itu adalah.....

1) Opy
2) Am
3) Linda
4) Mr. Razak (tp dia xder blog....huhu)
5) Epy (dia ni ader blog tp dia wat blog tu citer hal keje....so leh ker x?....hehe)

ha pastu tetiba nak letak lirik lagu ni lak.....

Tentang Dia by Melly Gowslow & Evan

Sehitam langit di angkasa
Yang mendung memurungkan bumi
Takutku ke masa yang lalu
Menorehkan luka dalam hati

Kekasih yakini cintaku
Disinilah cintaku berlabuh
Perjalanan mencari jawaban
Berakhir karam dihatimu

Cerita cinta anak remaja
Menggauli kidung kasih
Punahkah takut di hati
Terkutuklah bila kita berpisah
Selamanya harus bersama
Buktikan kita bahagia

Tentang dia tak perlu kau risau
Lagu cinta hanya untuk kita
Dan kini tidurku tersenyum
Oh gadis aku cinta padamu

Kekasih yakini cintaku
Disinilah cintaku berlabuh
Perjalanan mencari jawaban
Berakhir karam dihatimu

Cerita cinta anak remaja
Menggauli kidung kasih
Punahkah takut di hati
Terkutuklah bila kita berpisah
Selamanya harus bersama
Buktikan kita bahagia

Tentang dia jangan pernah terlupa
Biar menjadi cerita
Dibalik cerita kita

Tentang dia tak perlu kau risau
Lagu cinta hanya untuk kita
Dan kini tidurku tersenyum
Oh gadis aku cinta padamu
Oh gadis aku cinta padamu

Tuesday, February 17, 2009

Aku mkn ayam banyak...


Huhu...korg....korg dah mkn ker erk colonel wing ni...sye dah mkn td & sye rse perut sye cam nak meletup....byk lak ayam ni....ader 5 ketul...tu pon sye bg Shiela mkn seketul....sye mkn 4 ketul....waaaaa gemuk nyer sye....huhu....sye x sangka sye leh mkn 4 ketul....sekelip mata jer dah abis....banyak nyer kepak ayam dlm perut sye....huhu....

Monday, February 16, 2009

Kisah baju kurung ku....


ha smbung balik citer psl gi tailor tu....act bln ni ngan bln depan sye ader beberapa kenduri tau nak gi....tu la wat baju ni....lgpon mmg sye x byk baju kurung....knp??....jgn ko tanyer....

sye tempah 2 pasang, tp 1 jer baru siap....& maybe nak tempah lg sepasang....hehe....
ni sye letak pic baju sye yg dah siap...tgk2, jgn x tgk.....sye tempah rm34 jerk....sgt murah tahap nak nangis.....1st time tempah kat situ....slalu tempah smpai rm80-100 lbh....x larat wooo....mahal sgt....


batik silk terengganu....

hehe....sbnrnyer ader citer disebalik baju ni...nak promote la ni kan....ni batik silk t'ganu tau.....act last year mak sye ader wat bisnes jual kain batik silk terengganu ngan kelantan.....mmg laku la jual kat opis kan....coz mak sye keje kerajaan & opis k'jaan kan kena pakai batik silk sekali seminggu (lupa lak hari aper yg kena pakai, coz aku tgk mak aku pakai hari2)....huhu....tp sejak mak sye tukar opis ni, dia dah x wat dah bisnes ni....so ader beberapa pasang yg x abis jual tu dia bg la sye & shiela....best kan....hehe....act bleh pulang balik kat butik kat t'ganu tu (tpt mak sye amik kain2 ni) tp ko nak ke t'ganu pon dah braper jam kan, baik ko gi jer tempah wat baju ko....hahaha....

so ni la nak tanyer pendapat korg ni....act sye minat tau bisnes ni....ingat nak wat balik bisnes ni....tp mak sye cm dah malas....korg rse klo sye wat, laku x??...ader x org nak beli???.....klo cam mak sye, dia jual kat opis dia so mmg wajib la akan ader org nak beli....tp sye plak plan nak jual online....coz aku mmg la sgt x reti nak pengaruh org beli2 ni.....kain ni dulu mak sye jual rm150-rm350 sepasang (ikut jenis kain)....pastu leh bayar ansur2....korg rse mahal x erk??....klo aku jual korg nak beli ker.....hahaha....k la korg pk la....
aku nak tdo dah....nite2....

Sunday, February 15, 2009

Hari ahad pula....


Ha ari ni sye xplan nak kemana2....xder mood lak....dok umh jer surf internet....pastu tetb dlm kul 12pm ipah call ajak kluar....so mmg best la kan coz tgh buhsan kat umh....mmg tgh menunggu sesapa ajak kluar jer ni....then dlm kul 1 lbh Ipah smpai ngan Ell & bodyguard Ipah (adik dia)....hehehe....pastu memula kitorg gi times square coz ell nak tgk 3D movie citer upin&ipin.....so kitorg gi la Imax kat tingkat 10 kat sblh food court tu....tp x tgk pon coz Imax tu xder citer 3D, cuma ader citer underworld....lgpon Imax tu cm idup segan mati x mau jerk...huhu....so x jd la tgk....nak tgk kat GSC pon beratur bkn main pnjang pastu semua ala2 nak sold out....ader pon mlm nyer....so x nak la kan....then kitorg naik blk ting 10 mkn kat food court.....pastu lps mkn dah x tau nak gi maner, so kitorg pon balik.....


haaa...tp bkn balik trus ke rumah....tetapi balik trus menuju ke umh Opy....hahaha...ajak dia lepak2 minum lak.....so kitorg pon lepak la kat coffee bean ampang point minum2 & mkn2 skit....hehe...


dari kiri: Ell, Ipah, Opy, & Sye....

Kitorg lepak lbh kurang 2 jam kot....dok borak2, gelak2 & gosip2 (mmg wajib la kan)....hehe....pastu dlm kul 6pm Ell pon antar la kitorg blk keumh masing2.....best gler dpt jmper korg....dah lama aku x gelak2 gler2 tau....thanks korg....korg mmg the best in the world....
cayang korg.....

Td sye gi cuci kete ngan shiela kat ngan umh ni....kete sye dah 5minggu kot x cuci....dasyat kan.....hahaha.....sye pon dah naik nyampah tgk kete ni kotor jerk....x larat dah tgk....tu yg gi gak car wash tu.....ha sblm sye gi car wash tu sye gi amik baju kat tailor coz sye ader tempah baju aritu....baju kurung jerk...tu sye citer jap lg erk....

smbil2 sye dok tunggu kete siap cuci, sye mkn la dulu kat kedai sblh tu...mkn keaw teaw tom yam ngan air limau ais....hehe....x sedap sgt...tp aku layan jer ar....bosan tunggu kete baik mkn kan....(mmg keje aku dok mkn jerk)....


mkn time....hehe


yea!!...kete dah kilat....

Hari sabtu saya....


Hari sabtu 14 Feb adalah hari marajuk sye.....bleh x??....memula merajuk ngan Mr. Razak....x nak la citer naper kan.....huhu....pastu majuk ngan Shiela....hahaha...ni aku nak citer!!!.....citer nyer begini....mak ngan abah sye pepg dah kluar gi dating (mmg aktiviti diorg time cuti) pastu sblm balik mak sye call la shiela (mak sye call sye wajib la off hp tu kan, kata tgh majuk ngan mamat tu) nak tanyer sye nak mkn aper, mak sye nak belikan coz dia x masak.....pastu shiela x tanyer sye dulu, trus ckp x nak mkn....pastu sye ckp la kat shiela, "cal la mak balik ckp aku nak mkn".....(dengan harapan dia call la kan).....tgk2, smpai sudah dia x call coz dia tgh syok layan ym.....huhu....so dengan ini, sye majuk la....sye wat protes minum hot chocolate jerk.....pastu dia pggil2 sye x layan....sye wat bodo jerk (smbil2 wat keje umh la kan....yer sye mmg rajin, thanks)....dah la dia dah abiskan ikan dlm gulai tempoyak yg mak masak smlm (still leh mkn lg, lum basi tau)....lg la sye bengang....coz sye baru plan nak mkn nasik ngan gulai tempoyak tu.....huhu.....(ko leh terima x???....time ni aku dok pk aku dah mcm citer batu belah batu betangkup ko tau).....haaa pastu dia rse b'salah....dia pon offer nak goreng ayam atau ikan utk sye....sye ckp x nak....pastu sye larik masuk bilik....hehehe.....tp dia masak gak....pastu dia ngadu kat abah ckp sye majuk....ngada2.....pastu dia pggil sye mkn....time sye gi dapur, dia ngan abah tgh nak masak sayur lak utk sye....abah la yg masak, dia tlg2 jerk....pastu dah siap sye pon mkn la......time tu sye dah x majuk dah....hahaha....best kan ader kakak....leh majuk2 pastu buli2 dia....anyway, thanks la masak ayam tu w.pon ayam tu kecik sgt sye tgk....maner ntah dia amik.....hahahaha......& sayur ok la....mak masak lg sedap....hehehe.....


Petang nyer lak abah ajak gi tgk tanah kat Bangi lama....so sye, mak & Shiela pon gi la.....
Kenapa, mengapa, bila, bagaimana, siapa atau apa sbb nyer kitorg tgk tanah ni, x bleh la sye citer kan di sini....sori erk....hehehe....cuma nak letak jer pic ni....korg tgk la erk....


hehe...seram kan....


ni pon seram gak....haha

Maybank2U nyer email & Hati2....


Dear Maybank customer,



We are hereby notifying you that we've recently suffered a DDos-Attack on one of our's Online Banking server. For security reasons you must complete the next steps to verify the integrity of your Maybank account. If you fail to complete the verification in the next 24 hours your account will be suspended.

Here's how to get started:







1. Log in to Maybank online account (click here).





2. You must request for TAC via Maybank online banking - your TAC will be sent via SMS to the mobile phone number you registered.
( you can find the "Request a TAC" button in the Utilities menu of your account )





3. Logout from your account and close the browser.




4. When you have received the TAC (Transaction Authorization Code) on your mobile phone, go to our secured verification server and submit the requested information (Username, password and TAC). (click here) to go on our secured server.




5. Please allow 48 hours for processing.




Please comply and thanks for understanding.










© 2001-09 Maybank. All rights reserved.

***This is an automated message, please do not reply***

Kes 1
Ha...pernah x korg dpt email cmni erk dr maybank???.....sye dpt email ni kelmarin....klo korg dpt, hati2 la erk...dont simply give ur username & password k....coz dah byk kejadian di mana diorg dpt email & sms cmni...then bila sedar2 duit diorg dlm akaun dah hilang sepenuhnyer....huhu....aper2 pon klo dpt email & sms dr maybank, korg call maybank dulu utk dpt kan kepastian k....siasat dulu....sye mmg xder Maybank2U sejak azali lg....so cmner lak diorg leh antar email cmni kan & srh sye login...huhu....so ini adalah penipuan....tul x???...

Kes 2
Korg tau x skrg ader kes di mana ader org akan call parents korg, & bgtau korg dah di culik....then diorg mintak duit tebusan & bank in kan duit tu di dlm akaun yg diorg bg....parents korg yg tgh kelam kabut & gelabah2, wat jer aper yg diorg suruh tu....tp sbnrnyer korg x diculik pon....haaa...ni pon kena hati2 gak erk....so mulai arini klo parents korg call nak pastikan korg kat maner, jgn la x angkat phone k.....hahaha....pesanan ni ditujukan kpd diri sndiri gak....hehe...pastu korg bgtau la parents korg, klo dpt phone call cmni, contact korg dulu utk kepastian....sekarang ni mcm2 jenayah...lg2 zaman ekonomi teruk ni....org akan wat aper sahaja termasuk jenayah utk teruskan hidup....tul x??....

Kes 3
Skrg ni klo naik teksi, kita kena hati2 tau...coz ader kes dimana org akan menyamar sebagai pemandu teksi....then diorg akan bawak korg ke mesin ATM yg mmg t'pencil....kat sana, kwn diorg dah tunggu & paksa korg kluarkan duit....tu la cara t'baru yg diorg lakukan utk merompak....so hati2 k....time korg naik teksi, tgk dulu muka pemandu tu (klo ala2 cm muka org pecah umah jgn la naik)....pastu kan kdg2 ader diorg pamerkan lesen teksi ngan ader gmbar diorg kan (aku x sure sgt coz jarang naik teksi, huhu) korg pastikan la gambar tu sama ngan driver teksi tu....hehe....

so korg hati2 la erk....jgn drive sorg2 time lewat mlm....if t'libat dlm aper kemalangan, korg pastikan tempat tu selamat dulu baru kluar dr kereta...if korg sorg2, call dulu keluarga bgtau kedudukan korg so diorg leh dtg.....sye pon pnh excident tau, moto lggar kete sye (cina & mabuk) tp dgn selamba sye leh kluar kete, coz tgh panik, sye leh marah2 org moto tu.....jgn sekali2 wat cmni....aper2 pon korg kena pk keselamatan korg....klo dah ramai yg dtg kat area korg exciden tu utk menolong, baru korg kluar kete....then korg tanyer dulu org yg cedera tu samada dia ok atau tidak & nak di bawak ke klinik atau tidak....so that org tu klo nak wat jahat kat korg pon x smpai ati kan coz korg baik....pastu jgn lupa amik no IC, no. lesen, ngan no. plat....tp ader juga kejadian di mana no. plat itu adalah palsu....huhu....knp sye tau???....kerana sye pnh t'tipu....kerana sye cuma amik no. plat....then evthing kena claim insurans sye w.pon sye x b'salah....so hati2 k....no. ic ngan lesen sgt penting....klo leh korg amik gmbar k (telefon korg semua canggih2 ader kamera kan)....hehe...
ha....tp wat baik b'pada2 k....jgn baik sgt....hehe...ha...klo korg ader aper2 pengetahuan psl jenayah masa kini, share2 la erk ngan kwn2...supaya kita semua b'hati2....x nak la ader aper2 benda buruk jd kat kita kan...klo leh elak kita elak....malang mmg x b'bau kan....huhu...
so renung2kan....selamat beramal....


Friday, February 13, 2009

Sye sgt sedeh....

huhu....sedeh sgt....xper la....redha jerk....per2 pon sye percaya what goes around comes around.....U just simply say sorry...it's not that easy ok....one day u'll know how I feel....

Thursday, February 12, 2009

Cupcakes...

Dari last week sye dok m'search nak beli cupcakes tau...ingat nak order online....tp sye email org yg jual cupcakes tu x jwb lak...so malas la plak....Tp ader satu kedai cupcakes ni kat uptown damansara....smlm sye dah suruh Mr. Razak carikkan coz dia mmg keje kat Uptown kan....hehe....so blk ofis td sye dah gi singgah kedai tu....tp agak mahal la cupcakes dia...td sye beli 4pcs maxi size RM17....sedap mmg sedap...lawa pon lawa...tp mahal la plak....so turn off sye nak order....huhu....klo korg minat ni blog kedai wondermilk cupcakes tu.... http://cuppacakes.blogspot.com/


Cupcakes wondermilk...

Chocholate, choc marshmallow, caramel & strawberi....

Td time balik dari ofis, Me & Mr.Razak singgah Istana Budaya jap amik ticket coz sok kitorg akan tgk theater musical puteri gunung ledang....time beli ticket online tu, dia ckp kena collect ticket 2hours be4 the show...kitorg tgk show kul 8.30pm nyer....so takut esok x smpat, kitorg collect la arini gak...tp td tgk ader jer slamber dah kul 8 baru nak collect...hmmm...act dah lama tau tunggu nak tgk ni....hehe...kitorg dah beli ticket sejak bln lps....nasib baik beli awal...dgr citer dah sold out....Thanks a lot t
o Mr. Razak coz belikan ticket utk tgk theater ni....Memula ingat nak beli ticket utk show 14 February (wajib la sold out, valentine day)...tp sold out...13hb pon sold out...so 12hb jer yg ader....x kesah la janji tgk...hehe...tgh semangat gler ni...hrp2 sok xder keje byk sgt...takut lak klo x leh blk awal....huhu...




Aktiviti di hari cuti...

Kan ari isnin cuti sempena Thaipusam kan...mmg best gler klo cuti....ari isnin tu pepg aktiviti sye adalah b'fast ngan Mr.Razak....b'fast pon dah kul 11am...hehe....actually tujuan utama b'fast tu coz sye nak mintak tlg Mr.Razak install kan sofware Ceasar II kat laptop sye...software ni adalah utk wat stress analysis kat pipe...kira guna la utk keje sye kat ofis...tp wat masa ni sye x byk expose lg ngan software ni...so rse x best la plak klo x terer sgt...that's y la sye pk baik sye blajar sndiri...nak harap blajar kat ofis mmg x nyer...coz kat pc sye kat ofis mmg x install software ni sbb x guna....so kena la dok menumpang pc org klo nak blajar....mmg sye x braper suka la kan coz cm menganggu org jer....at least klo sye blajar sndiri sye bleh la btul2 focus & amik masa phm kan btul2...kat ofis, Fesshar la yg byk ajar sye psl software ni & menda2 lain...thanks to him...hehe...

Malangnyer software tu x b'jaya di install....dia le install kat PC jerk...kat laptop x leh...so Mr. Razak kena la find out aper prob nyer....hehe....ok then lps dah give up m'install tu kitorg pon balik la umh coz nak letak laptop kat umh pastu nak kluar balik....kitorg kluar balik ni menuju ke setiawangsa....kat situ sempat tgk2 kedai sportrim & yg bestnyer dpt jmper Ipah...lama x jmper dia....hehe...tp jmper kejap jerk coz dia ader hal ngan tuisyen.....

then....kitorg gi jalan2 kat Jusco Setiawangsa....lunch skali kat sana....1st time try mkn kat restoran ni....(aku lupa lak nama restoran tu)....restoran tu kat sblh restoran Izzi & hujung skali, dkt ngan pintu masuk...x silap sye ader Sakura kot nama dia.....ntah la...hentam saja la labu....sedap gak mkn kat situ....ni ader pic mknan kitorg....actually skrg ni hobi sye adalah mkn...mkn...dan mkn....so mmg la sye ske amik pic mknan....hahaha



Appetizer......


Sour plum calamansi


Makanan sye...Wok Chai Loh See Fun (klo salah eja sori erk)
Ni mknan Favourite kat situ....

Align CenterMknan Mr Razak...black papper fried rice...


Dessert...Banana Split....

Mknan ni murah la gak coz semua ni x smpai RM50....sedap gak la...sye bg 3 setengah bintang...hehehe...

Lps jalan2 dlm Jusco tu, kitorg pon balik dlm kul 5lbh....sok nak keje kan so kena la blk awal...
klo esok nyer keje, sye mmg klo kluar, sblm maghrib nak ader kat umah...
coz aktiviti sye pd mlm hari itu adalah m'iron baju utk 5hari bekerja dan juga melipat baju2....hehe....
mcm budak skolah kan....tp nak wat cmner, sye xske kelam kabut time nak gi keje baru nak pilih baju & iron....nnti sye gelabah....hehe...dah la p'jlnan ke ofis sejam kan....takut la gak x sempat....sye gi ofis slalu kluar umh kul 8am...Tp tu pon kdg2 lewat gak coz mmg x leh budget klo jln jem....huhu...buhsan!!!
Ofis hour sye 9.00am - 6.00pm


pesanan ni ditujukan kepada shiela: aku mmg balik kul 6pm...jgn ko tanyer lg kenapa aku blk lewat...coz mmg 6.00pm sejak dulu...hahaha

Tuesday, February 10, 2009

Jalan2 ke Muar & Melaka... (bersambung)

Ha ok2...sambung citer...hehe...smlm ingat nak update tp tdo awal lak...sgt letih tau smlm...kul 9 lbh dah tdo...nasib baik smlm x jd main futsal....klo x mmg pengsan la sye jwbnyer....hahaha....

Kat Melaka aritu, time jln2 kat lorong tu ader la satu kedai ni...nmpak cm kedai jual brg antik gak...tp rupanyer tu Memorial Admiral Cheng Ho....korg kenal x sapa dia ni???....jgn ckp korg x kenal wokeh...sye citer skit erk...Laksamana Cheng Ho ni di percayai org pertama yg mengelilingi dunia, sebelum Christopher Columbus lg....iaitu pada 1405-1433... beliau yang dilahirkan pada 1371 di Hodai (sebuah kampung di daerah Bao San di Yunnan) adalah seorg muslim dan hidup di zaman dinasti Ming...beliau telah diutus oleh maharaja China pd thn 1409 ke Melaka utk mangadap pemerintah Melaka ketika tu iaitu Parameswara bg mengukuhkan lg hubungan China & Melaka....

Actually kat dlm memorial ni ader lg penerangan oleh guide kat situ tp kitorg x masuk pon coz nak kejar masa....hehe...klo nak masuk, bayarannyer rm10 sahaja....kitorg just tgk2 kat luar memorial tu jerk.....kat situ pon ader gak bahan2 sejarah psl Cheng Ho ni ngan penerangan skali...tp kena baca sendiri la erk....tp klo ko ni mmg jenis malas nak m'baca, ko bayar la rm10 & ader la org baca kan utk ko.....hahaha....korg tgk la pic2 ni erk...


Laksamana Cheng Ho yg dipercayai mempunyai
ketinggian 7 kaki....

Perigi ni dipercayai pernah digunakan oleh laksamana Cheng Ho
dan ia baru sahaja dijumpai pd thn 2003


ni adalah kapal yg digunakan oleh Cheng Ho utk pelayarannyer...
kapal ini adalah 5 kali lebih besar dr kapal Columbus...


Artifak zaman dynasti Ming ni dijumpai di dalam perigi yg dipercayai
pernah digunakan oleh laksamana Cheng Ho....

Me & Shiela kat depan Memorial Cheng Ho

Lepas tu kitorg jalan2 lg....beli2 barang....sye cuma beli gambar2 Kuala Lumpur dari thn 1880an hingga 1930an...bg sye sgt menarik & klasik sgt....gmbar pon black & white....rm25, 5 keping gambar....tp lps beli tu ayah sye leh ckp "wat per beli gambar ni...kat ofis abah pon belambak"....haaa bleh x....semngat jerk beli....hahaha....utk pengetahuan semua ayah sye kerja kat Jabatan penerangan....mmg wajib la ader gambar2 cmni kan....huhu....xper la dah beli kan...sye nak frame kan tau gmbar ni...ko jgn jeles lak tgk nnti....ok...layan pic k....


Kedai beg...


lawa kan...tempat ni kan celah2 antara 2 bangunan tau...
leh lak ader daun2 menjalar cmni...


saya...hehe


menarik...


Shiela ngan kwn baru dia...


Bandar Melaka...


Beca...

Ok...last aktiviti kitorg kat melaka ni ialah naik river cruise....shiela la nak naik sgt...sye dah pnh naik so xder la excited sgt...time siang pon ader gak cruise ni tp rm15 (coz ader guide)....time mlm, cruise ni start kul 8.30pm.... kitorg naik time mlm rm10 jer (coz xder guide)...klo nak naik yg VIP nyer cruise rm20 (ader live singer)....actually sapa yg 1st time naik cruise ni mesti agak excited gak la coz mmg lawa..tgk lampu kat bangunan2....pastu hiasan lampu mmg ader la sepanjang 50minit naik cruise ni....mmg layan arr....tp sye rse lg best klo naik cruise time malam...baru happening skit...


elly ngan tiket cruise...hehe


lampu2....


lampu2 lg...


shiela....

Dan akhirnyer lps tu kitorg pon balik umh....memula ingat nak singgah mkn ikan bakar kat Umbai...tp semua dah penat sgt...blk umh jer la...smpai umh kul 12.30am.....
Ok tu jer cerita sye...hehe...

Monday, February 9, 2009

Jalan2 ke Muar & Melaka...

Ok...ni sye nak citer psl aktiviti sye kelmarin (sabtu)....ari sabtu tu pepg dah siap2 nak gi Muar (yer mmg keje sye ni b'jln jerk...hehe) coz mak sye nyer kwn kawen....so mak sye telah memaksa sye ngan shiela ikut....dah seminggu dia bg amaran supaya sye free kan diri utk gi muar ari sabtu.....hehehe....so t'paksa la kan klo x nnti kena marah & bebel kan....x nak la kan....umh pengantin tu senang la gak nak carik...dekat ngan bandar muar jerk....ni ader pic2 skit...korg layan arr erk...aku cm malas lak nak tulis2 pnjang2....hahaha....

ni la pengantinnyer...yg pmpuan tu kwn mak sye...

mak sye ngan pengantin...hehe


Shiela kat pintu gerbang...

Ske la tu shiela dpt goodie bag...hehe
ni sapa la ni amik gambar kepala sekerat ni...(aku la tu...haha)

Haaaa...mesti korg pelik kan naper x der pic sye...sbbnyer sye x nak letak pic sye....semua pic2 tu nmpak sye gemuk sgt...hahaha....yer sye mmg dah gemuk wokeh...
Ok berbalik kpd citer asal....hehe. Kitorg kat majlis kawen tu dlm sejam jerk....pastu lps amik2 gmbar leh la balik....act plan memula nak stay sehari kat muar...tp abah x nak....pastu ingat nak stay JB, mak xnak lak....poning pala den....last2 shiela ckp nak gi Melaka....so otw balik dr Muar tu singgah la Melaka....x stay situ pon...just singgah jejalan smpai ke mlm.. .ok saksikan pic2 kami...hehe....


mkn ais krim jer keje ko maner x gemuk...huhu

Sampai2 jerk Melaka, kitorg trus gi menara taming sari...tukar2 baju semua....xkan la nak jalan2 pakai kebaya kan....hehe. Memula nak naik menara taming sari tu...tp abah x nak lak coz masa terhad kan...dia lg ske jalan2...sye x kesah coz dah pnh naik dah ngan mmber2 ampang girls aritu...tp shiela ksian arr lum pnh naik lg....huhu....(nanti la ko naik, x larik nyer menara tu)....


xdpt naik...amik pic jer la...ni la rupa menara tu...hehe
rugi woo x naik...best tu...

Pastu kitorg teruskan ngan jalan2...abah teringin nak tgk brg2 antik tau...xtau lak sye rupernyer kat Melaka ni t'kenal la ngan jual brg antik atau brg2 lama zaman dulu....sye lum pnh gi tgk lg....rupanyer kedai2 cmtu kat blkg lorong2....ptt la x tau kan, dah ko b'jln kat jln raya jerk, maner ko gi blkg2 lorong semua ni...hehe...tp kena la b'jln kaki tau....nsb baik la x pakai heels...penat gak weh b'jln....ader la dlm 3km sye b'jln aritu (3km tu dah sgt penat tau bg sye yg kemana2 asyik nak naik kete jerk, maner ske jln2 kaki semua ni...MENGARUT)....hehe. Ader pic ni...layan.....


ni la lorong2 tu...

Haaaa korg nak tau....kat lorong2 ni, satu bijik sampah pon x jmper tau...bersih sebersih2nyer....KAGUM gler....cuba ko gi lorong haji taib, mesti x der nyer cmni....hahaha.
Kitorg ader la masuk kedai2 brg2 antik ni....ha lupa nak bgtau, ayah sye minat gak kumpul brg antik ni....tp malangnyer dia x pandai nak simpan elok2 kat umh ni....haaa mmg aku buang la jwb nyer....hahaha. Tp act x buang pon....just sorokkan kat maner2...klo x menyemak jerk...hehe. cth brg antik yg abah ader kan mcm seterika lama, botol2 lama, jam dinding, lampu minyak tanah....ha yg plg byk duit lama.....rse nyer klo dia jual dah leh dpt ribu2 kot...coz mmg susah nak jmper koleksi duit lama dia tu....time kitorg jln2 ni, abah sempat gak beli jam lama....rm12 sahaja....nmpak cm biaser jer jam dinding tu...x nampak lama pon....maybe brand lama kot...ntah la....layan kan ajer....hehehe....


Kedai brg antik....


ni pon brg antik gak ni...hehe

Ni ader lg pic2 yg menarik ati sye....nmpak menda pelik jerk sye amik gambar....best2...mmg menarik tempat ni...hehe.


Tempayan ni plg murah tau kat kedai ni...dlm rm100-200....
plg mahal leh cecah rm2000 lbh tau...x paham lak knp mahal sgt...
maybe tempayan thn 1880an kot...
mesti b'hantu kan....haha


Lawa lak design blkg ni...


Buku-buku lama...


Comel gler mancis ni...mak sye ckp dulu dia guna
mancis cmni la...hehe


Pinggan mangkuk lama....

Ok....Act citer ni x abis lg...tp sye ngantok sgt, sok keje...byk gak lg pic yg sye nak upload ni...hehe....so mcm biaser la erk...

Bersambung.....