Tuesday, January 27, 2009

Jalan-jalan di hari Sabtu....

Hari Sabtu lps pepagi lg sye dah kena gi Produa coz nak betul kan power window.....so sepeti biasa Produa keramat adalah pilihan sye....ni nak promote skit ni....sye ske ke Produa Keramat coz sye amat puas hati ngan service kat situ.....act sye pon t'lupa psl nak repair power window ni....tp org produa tu yg call rabu lps srh datang repair....then sye wat la appoinment utk dtg hari sabtu....oleh kerana esok nyer sye akan pergi bercuti ngan family ke PD, so hari sabtu ni jer la time yg sye ader utk kluar jalan2 ngan my Mr. Razak.....so smbil menyelam minum air la kan....sye ajak la Mr. Razak teman kan sye gi Produa....weekend mmg la sgt ramai org kat situ. lagi2 time cuti perayaan....so repair power window yg sepatutnyer 20 minit jadi la 1 jam....tp sye x kesah....salah sye gak coz x gi lps subuh....hahaha.....

Lps repair kete tu kitorg (me&Mr.Razak) decide nak gi makan....tp x tau nak gi maner....then t'ingat ader Jusco kat setiawangsa baru bukak....so sye pon m' calling my fren, Ipah utk tanyer cmner jalan nak gi situ....hehe...Ok thanks to Ipah....kitorg jmper gak Jusco tu...senang jer rupanyer...rsenyer dah pnh lalu sblm ni....tp biaser ar sye ni mmg pelupa org nyer....benda lain sye x lupa.....tp bab2 jalan ni mmg sgt la susah nak ingat.....huhu

Jusco tu x ramai org sgt....maybe coz baru bukak kot.....tp kedai makan mmg la sgt banyak....best2....sye mmg ske makan....then kitorg pilih makan kat restoran Black Canyon coz restoran tu yg plg dekat ngan pintu masuk & kitorg pon dah lapar sgt time tu....hahaha
k...sye letak pic erk....

Me & Mr. Razak

Act ni 1st time sye mkn kat restoran tu....tp Mr Razak dah pnh mkn kat restoran tu tp kat Jusco Maluri....Dia ckp mknan situ ok la gak.....then kitorg order la mknan yg set coz senang skit x yah pening2 pala nak mkn aper.....set tu utk 2 org...ader nasik ngan 3 lauk....pastu add rm3 dpt air ice lemon tea 2 gelas.....hehe


ni la set yg kami order

Harga mkanan kat sini berpatutan juga.....mknan pon sedap....tomyam dia best gak....lauk2 lain pon semua ok...so sye amat puas ati....lps ni bleh la gi mkn situ lg....sye bg 3 setengah bintang.....hehehe....last skali kitorg order dessert....ice cream!!!! I love ice cream.....


ice cream coffee chocolate chip

ok lps mkn kitorg jalan2 kat dlm Jusco tu.....sempat gak shoping baju & kasut.....then kul 4pm cmtu kitorg balik.....

On the way nak balik umh tu pk2 cm awal lg ni....x kan nak balik dah coz kat umh pon x wat aper kan....then dah alang2 lalu MRR2, sye pon drive la terus ke Leisure Mall nak tgk wayang....hehe
smpai Leisure Mall, kitorg beli la tiket citer Inkheart kul 5.30pm....dah xder citer lain dah....citer tu jer yg plg ok.....haha
Habis movie dlm kul 7.30pm.....citer tu ok la gak.....lbh kurang cm citer bad time story......ala2 sesuai utk kanak2 gitu coz dlm citer tu tembak menembak ader, tp satu pon x kena org.....haha
so citer tu mmg la x seram&ganas sgt......x mcm sye expect la.....lawak2 pon ader gak....so sye bg 3 bintang......haha.....kat sini sye letak describtion psl movie ni.....


Mo Folchart possesses a secret ability to bring characters from books to life when he reads them aloud. But when Mo accidentally brings a power-hungry villain from a rare children's fable to life, the villain kidnaps Mo's daughter and demands Mo bring other evil fictional characters to life. In an attempt to rescue his daughter, Mo assembles a disparate group of friends --both real and magic--and embarks on a journey to save her and set things right.



ok....itu saja aktiviti sye ari sabtu.....esok nyer sye gi holiday ngan family kat PD.....nnti sye update k.... =)