Friday, January 30, 2009

Pernah x???

ha...tetb sye nak tanyer...penah x korg gi klinik pastu doktor tu tanyer korg "mcm maner yer...aper lg yg sye bleh buat yer....?" coz dia x tau cmner nak solve kan prob sakit korg....haaaa jwpnnyer.....sye pernah.....kejadian ni b'laku smlm.....bleh x doktor tu x tau cmner nak wat ngan sakit sye tu.....siap sye bleh bg cadangan tu....tp doktor tu x nak terima....ego la tu.....nak jer sye ckp "Doktor, klo sye tau cmner nak wat, baik sye amik medic & jd doktor".....bleh x.....haaa dah la plak tu....ubat pon bleh habis....last2 doktor tu srh balik, & dia ckp x yah bayar.....pastu pembantu klinik tu lak leh srh sye gi hospital.....wah2 ske ati ko jerk kan....dah la doktor tu cm was2 jer sye tgk....siap amik gunting tau....dia ingat sye ni bahan experiment???....seram weh, m'gigil gak la....dlm ati sye t'byg citer2 dlm movie yg doktor bunuh pesakit semua tu.....
last2 sye gi klinik sblh jerk......x jmper doktor pon kat klinik tu, sye beli ubat jerk.....& skrg sye lum baik lg....tension.....opppsss....sye x nak bgtau sye sakit aper....nnti korg gelak....sakit ni slalu kanak2 jer kena....hahaha....ok2 later.....

(p/s: shiela...ko jgn bgtau)

Thursday, January 29, 2009

xder mood...bosan ngan keje.......

huhu...arini x best la....xder mood sgt coz x sehat....so nak update blog pon malas ni....later la sye sambung citer psl PD tu erk.....hehe
ok2 ni sye citer skit psl keje sye....skrg tgh x byk keje....boring la.....klo byk keje, byk sgt.....klo xder, xder langsung...x best la....bila nak dpt keje lain ni!!!....xper la lum ader rezki lg kot....
sabo jer la aku....layan......
ni sye upload pic sye kat ofis erk....


ni la meja sye...


sye...


ni la tempat sye betapa hari2....

act pic2 ni sye amik time lunch....biaser nyer time lunch sye stay kat ofis jerk, x kluar coz pg2 sye slalu beli kuih & meehon ngan paru kat kedai makcik dpn umh ni.....sedap woo...makcik tu lak ske ckp sye comel....pepg org dah puji comel mmg sgt best la kan....hahaha.....
Keje sye setakat ni byk guna Autocad jer la utk edit2 drawing isometric & yg sewaktu dgn nyer la kan....time awal2 keje tu ader gak guna PV Elite utk wat Pressure Vessel ngan Heat Exchanger....tp skrg dah x dah....coz xder project yg b'kaitan....pastu ader gak la wat calculation2....
klo xder keje, selain dr belakon wat2 ader keje, ader la gak sye study2 psl piping, flexibility & code ASME B31.3 yg MENGARUT semua tu...pastu blajar software CeaserII utk wat stress analysis dlm piping....interesting....tp semangat xder ar....x tau la naper....honestly sye rse keje sye skrg ni x cukup m'cabar bg sye....xder pressure....pastu x byk yg sye blajar....yer la sye klo wat keje ader pressure jerk baru otak leh jalan.....ntah la....maybe 1st job slalu cmni kot.....
k la x baik merungut....layan kan ajer....kat luar sana rmai lg yg x b'nsb baik dr sye tul x???...
aper2 pon sye ske kwn2 sye kat ofis tu....semua baik2.....pastu setiap hari selasa ader aktiviti main futsal....company yg bayar....so per lg, main jer la kan....itu sye sgt ske!!! haha....
kira bab keje jer la sye x ske....bab lain mmg dah sgt perfect dah....Alhamdulillah....

ok itu sahaja utk hari ini....hehe
skrg masa utk tdo.....good nite......
zZzZzZz

Wednesday, January 28, 2009

Cuti-cuti ke PD

Ari ahad sye & family gi PD....pg2 lg dah siap2 w.pon kitorg tau check in hotel kul 3pm....my parents la sgt excited nak gi awal2....haha....oleh kerana syafiq (my brother) malas nak bgn pg2 so kitorg tinggal kan la dia.....coz dia leh dtg kemudian drive kete dia sndiri.....smpai PD dlm tgh hari la gak....jln jem skit, ramai gler org kat situ....huhu....pastu smpai2 gi mkn.....aktiviti mkn mmg wajib k....haha
sye & shiela...time otw dlm kete....

Kitorg smpai hotel dlm kul 2 lbh....so kena la tunggu check in kul 3pm....tunggu nyer tunggu nyer tunggu....skali org hotel tu ckp bilik lum ready coz org check out lmbat....haa...bleh x???....pastu kena tunggu smpai kul 5.....wahhh ini bleh mendatangkan marah....so utk wat org x marah, org hotel tu bg la free drinks kat Sailor Bar kat situ......so kitorg pon lepak la kat bar tu minum2 air jambu & main foosball....hehe....mmg boring la gak....nsb baik view kat situ sgt indah....so kitorg leh la amik2 pic...act ni 1st time la kitorg stay kat hotel tu....so mmg wajib la amik pic byk2 & posing2 kan.....k ni sye upload pic2 kat situ.....ehhhh lupa lak nak bgtau hotel maner kitorg stay ni.....Avillion Admiral Cove Resort (http://www.avillionadmiralcove.com/)















aksi2 kami...haha

(bersambung.....)

Tuesday, January 27, 2009

Jalan-jalan di hari Sabtu....

Hari Sabtu lps pepagi lg sye dah kena gi Produa coz nak betul kan power window.....so sepeti biasa Produa keramat adalah pilihan sye....ni nak promote skit ni....sye ske ke Produa Keramat coz sye amat puas hati ngan service kat situ.....act sye pon t'lupa psl nak repair power window ni....tp org produa tu yg call rabu lps srh datang repair....then sye wat la appoinment utk dtg hari sabtu....oleh kerana esok nyer sye akan pergi bercuti ngan family ke PD, so hari sabtu ni jer la time yg sye ader utk kluar jalan2 ngan my Mr. Razak.....so smbil menyelam minum air la kan....sye ajak la Mr. Razak teman kan sye gi Produa....weekend mmg la sgt ramai org kat situ. lagi2 time cuti perayaan....so repair power window yg sepatutnyer 20 minit jadi la 1 jam....tp sye x kesah....salah sye gak coz x gi lps subuh....hahaha.....

Lps repair kete tu kitorg (me&Mr.Razak) decide nak gi makan....tp x tau nak gi maner....then t'ingat ader Jusco kat setiawangsa baru bukak....so sye pon m' calling my fren, Ipah utk tanyer cmner jalan nak gi situ....hehe...Ok thanks to Ipah....kitorg jmper gak Jusco tu...senang jer rupanyer...rsenyer dah pnh lalu sblm ni....tp biaser ar sye ni mmg pelupa org nyer....benda lain sye x lupa.....tp bab2 jalan ni mmg sgt la susah nak ingat.....huhu

Jusco tu x ramai org sgt....maybe coz baru bukak kot.....tp kedai makan mmg la sgt banyak....best2....sye mmg ske makan....then kitorg pilih makan kat restoran Black Canyon coz restoran tu yg plg dekat ngan pintu masuk & kitorg pon dah lapar sgt time tu....hahaha
k...sye letak pic erk....

Me & Mr. Razak

Act ni 1st time sye mkn kat restoran tu....tp Mr Razak dah pnh mkn kat restoran tu tp kat Jusco Maluri....Dia ckp mknan situ ok la gak.....then kitorg order la mknan yg set coz senang skit x yah pening2 pala nak mkn aper.....set tu utk 2 org...ader nasik ngan 3 lauk....pastu add rm3 dpt air ice lemon tea 2 gelas.....hehe


ni la set yg kami order

Harga mkanan kat sini berpatutan juga.....mknan pon sedap....tomyam dia best gak....lauk2 lain pon semua ok...so sye amat puas ati....lps ni bleh la gi mkn situ lg....sye bg 3 setengah bintang.....hehehe....last skali kitorg order dessert....ice cream!!!! I love ice cream.....


ice cream coffee chocolate chip

ok lps mkn kitorg jalan2 kat dlm Jusco tu.....sempat gak shoping baju & kasut.....then kul 4pm cmtu kitorg balik.....

On the way nak balik umh tu pk2 cm awal lg ni....x kan nak balik dah coz kat umh pon x wat aper kan....then dah alang2 lalu MRR2, sye pon drive la terus ke Leisure Mall nak tgk wayang....hehe
smpai Leisure Mall, kitorg beli la tiket citer Inkheart kul 5.30pm....dah xder citer lain dah....citer tu jer yg plg ok.....haha
Habis movie dlm kul 7.30pm.....citer tu ok la gak.....lbh kurang cm citer bad time story......ala2 sesuai utk kanak2 gitu coz dlm citer tu tembak menembak ader, tp satu pon x kena org.....haha
so citer tu mmg la x seram&ganas sgt......x mcm sye expect la.....lawak2 pon ader gak....so sye bg 3 bintang......haha.....kat sini sye letak describtion psl movie ni.....


Mo Folchart possesses a secret ability to bring characters from books to life when he reads them aloud. But when Mo accidentally brings a power-hungry villain from a rare children's fable to life, the villain kidnaps Mo's daughter and demands Mo bring other evil fictional characters to life. In an attempt to rescue his daughter, Mo assembles a disparate group of friends --both real and magic--and embarks on a journey to save her and set things right.



ok....itu saja aktiviti sye ari sabtu.....esok nyer sye gi holiday ngan family kat PD.....nnti sye update k.... =)

sye dah ader blog... (sambungan)


Sbnrnyer sye wat blog ni coz nak share aktiviti harian sye (klo ader masa nak update la kan) & nak citer perkembangan terbaru tentang sye.hehe....yer la sejak dah keje ni kan, nak jmper mmber2 pon susah....so klo lama x dgr citer tentang sye, & nak tau aper t'baru tentang sye......
just view my blog k....ok itu sajer....


Saturday, January 24, 2009

sye dah ader blog...


hehehe....hahaha.....kuikuikui.....akhirnyer atas permintaan ramai (act xder sapa pon yg mintak =D) sye telah mengcreate blog....yer la tgk shiela (my sis) dok update blog cm minat lak nak wat blog sndiri.... ok2...act x tau nak citer per....malas pon ader gak ni.... erm....k la smbung nnti....coz sye nak tdo....hehe

(bersambung).....